Od 2014. kad smo pokrenuli FFA, na forum nismo stavili nijednu reklamu. Nismo tražili ni kune. Ne tražimo ni sad, ali tko je u mogućnosti i to baš jako želi, omogućili smo da nam plati pivo ili podrži rad i održavanje FFA na mjesečnoj bazi.
1. Kupi nam
- Pivo ionako pijemo. Sa svakim plaćenim pivom ostaje nam više love za plaćanje servera
(support tab, jednokratna donacija)
2. Pretplati se na E - paket
- 3 eura mjesečno
- Uklanjaju ti se reklame s portala
- Dobivaš prigodni support bedž
- Dobivaš pristup posebnom dijelu foruma samo za donatore
2. Pretplati se na A - paket
- 5 eura mjesečno
- Uklanjaju ti se reklame s portala
- Dobivaš prigodni support bedž
- Dobivaš unikatni custom bedž s ikonom/sličicom po izboru
- Dobivaš pristup posebnom dijelu foruma samo za donatore
Donacije su omogućene preko Buy me a Coffee servisa. On je siguran, masovno ga se koristi, primaju sve kartice i samo 5% provizije za posredovanje, a ostatak se prebacuje direktno na PayPal račun za plaćanje servera. Donacije ćemo sutra omogućiti i na portalu, a ako zaživi i dođe se do razine da prihodi premaše troškove održavanja, novac ćemo koristiti za daljnji razvoj projekta i, nadamo se, honorare.
Posljednja dva mjeseca bili smo blizu prodaji FFA. Ta se priča nije zatvorila, i dalje je aktualna, a ako steknemo financijsku sigurnost i neovisnost ovim ili nekim drugim putem, možda prodaju nikad ni ne realiziramo. Iskreno, to bih najviše volio. U svakom slučaju, uvjet u pregovorima je da forum zauvijek ostane odvojen i neovisan pod vodstvom zajednice. To će zauvijek biti tako. Otvoren sam po ovom pitanju kako bi sve bilo transparentno i ako se prodaja nekada realizira. Ja osobno ostajem održavati i dalje raditi na nekim forumskim idejama jer mi je to gušt i moj socijalni život na internetu se svodi na forum, ostaju i ostali moderatori, forum ostaje "naš", sve će biti kao i dosad, a donacije će se ugasiti.
I za kraj bih poručio da ovo pokrećemo isključivo kao izbor, odnosno mogućnost. Volio bih da nitko ne osjeća potrebu da MORA nešto uplatiti, niti će itko od nas to forsirati. Nema bannera, nema skočnih prozora, nema privatnih poruka i mailova... Ima samo ova tema koja će za dan ili dva potonuti.
Bit ćemo zahvalni onima koji pomognu, ali sve ostaje na tome. Pravila ponašanja na forumu ostaju ista za sve i nikakva donacija neće vas spasiti od bana ako ga zaslužite.