Ovo očito nije moja godina za trčanje. Taman krenuo u finalni dio priprema za ZG maraton i uhvatio me ITB sindrom. Maraton otakazan za ovu godinu, bit će dobro ako kroz mjesec dana odradim 5K u Puli te koji 10K na jesen 😡

6 mjeseci kasnije

Kako je krenula lagano sezona utrka, odrađene dvije utrke u ovoj godini i u obje pao personal best. Koljena i noge za sad super, radim s odličnom trenericom, cijelu zimu sam u gymu radio na jačanju nogu i core-a te ubacio bajk u treninge. A sada slijedi proljetni half krajem ožujka i Wings for Life u Zadru početkom svibnja 🙂

LoveRun 5km - 12.02.

Holjevka 10km - 05.03.

17 dana kasnije

Prvi službeni half završen 🙂

mjesec kasnije

Jel ide netko 07.05. u Zadar na Wings for Life?

13 dana kasnije
    • [deleted]

U nedjelju trčim prvenstvo hrvatske u planinskom trčanju. Boroša - trči se od trga bana JJ do tornja na sljemenu, najbolje vrijeme mi je 1:14. Ove godine se nadam barem ponovit rezultat jer nisam u fazi priprema za brdske utrke.

[deleted] znam za tu utrku, svaka čast! Javi kako je prošlo.

@Fenix bio sam, uspio sam otrčati gotovo 22km, od Zadra pa praktički do ulaza u Filip i Jakov. Ruta je bila po magistrali, na suncu, prosječna temperatura prema satu oko 30 stupnjeva. Sve je bilo super do 12.-13.km kada su se iz nekog razloga dosta prorijedile okrijepne stanice tako da je pred kraj, bez vode bilo već preživljavanje. Na kraju od gotovo 5400 trkača završio 350. i zadovoljan sam, cilj je bio prebaciti dužinu polumaratona.

Ono što je za svaku pohvalu i čime sam ostao pozitivno iznenađen su ljudi koji su pratili utrku. Uz cijelu magistralu su ljudi izašli van iz kuća, navijali, na nekim punktovima se pekao i roštilj i radio grah za one koji su ranije odustali, na nekim punktovima su polijevali ljude vodom da im olakšaju vrućine, na jednom dijelu su svirali harmonikaši trkačima itd. Znači svaka čast i kapa dolje ljudima i navijačima, to još nisam nigdje vidio.

[deleted] jeben VO2 max, svaka čast! Ja sam došao max do 57 i to mi se činilo već brutalno.

• [deleted]

Picek koliki ti je resting HR?

57 je isto puno, zapravo sve preko 50 je odlicno 😃

Zadnja dva mjeseca sam slabo trenirao zbog promjene posla, tako da se ne osjecam trenutno kao 69, ali evo brzo se vraca forma.

[deleted] HR mi je dok spavam cca 40-45, dok sjedim ili ležim cca 48-55.

Iako, sad kad si spomenuo otkucaje, baš idem početkom lipnja odraditi magnetnu rezonancu srca radi trčanja jer ima nekih promjena radi intenzivnih treninga pa čisto da znam stanje, odnosno dobijem zeleno svijetlo za npr. maraton i sl.

mjesec kasnije

Torgue htio sam, ali sam u Istri cijeli ovaj tjedan tako da se sutra navečer vraćam u Zagreb.

2 mjeseci kasnije

@Picek, a može i ostali, može neka preporuka cipela za trčanje i planinarenje u jednom? Znači podloga je zemljana, a najbitnije mi je kad trčim nizbrdo (znači baš ono luđački po neravninama), da mi dobro drži zglobove i da ne proklizujem. Može i samo neka uputa na što pazit kod odabira, jer ionako neću poslušati kad preporučite nešto 100+ eura 😄

Jaoooo🤣

Imaš fakat brdo za odabrati. Ali opet, najbolje je otići i probat par modela na vlastitoj nozi.

Po meni, bitno je par stvari - dobre ripne za grip, zaštita na prstima zbog udaraca u kamenčiće i granje te dobra ergonomija za držanje noge. E da, i da su broj veće nego što inače nosiš.

Sve ostalo ovisi o tvojoj nozi. Jel ti paše uži džon ili širi, jel ti stopalo naginje prema lijevo ili desno dok hodaš, jel preferiraš tvrđe ili meke itd.

Ovdje imaš najveći izbor za početak.

https://top4running.hr/c/beh-bezecke-boty-na-trail/gender-1?order=price

Ali otiđi prvo u Intersport i tamo uživo probaj par modela. Nažalost, većina ih je barem 100 eura, ali ako čopiš akciju, može biti dosta jeftinije.

Ja osobno mogu predložiti Pegasus Trail ili Hoka Speedgoat. Terrexice mi nisu sjele ni jedne. Kao ni Salomon. Obje marke i njihove linije su mi prekrute. Tebi će možda pasati.

Ima odličnih modela od Mizuno, Merrell, Brooks, Saucony, New Balance. Ali opet ponavljam - budi strpljiv i otiđi probaj.

Miro

Bez zeke zbilja su nepoderive osim ove ukrasne ovojnice (u ovom slučaju bijelo-plavi dio) koji se prvi počne odljepljivati i opada dio po dio i zato najbolje odmah to skinut.

Samo nek odabere u drugoj boji i piči braco.

Miro imam kroksice i najudobnija su obuca od svih. Da mi zena dopusti nosao bi ih svugdje

Bome, oriđiđi kroksice su iz raja izašle. Vrh obuća.

Fenix vidim da su kolege pomogle 🙂 Inače, što se tiče traila, nemam iskustva s obućom jer se bavim isključivo cestovnim trčanjem i tu ti mogu pomoći oko odabira.