Brz oporavak!
Trčanje
Nakon gotovo 4 tjedna pauze od trčanja sutra se polako vraćam i nadam se da će biti ok. U pitanju je bila upala patele (tetive) te lagane degenerativne promjene (znakovi trošenja na hrskavici, manja trošenja tetive na spoju tetive i kvadricepsa) što je uzrokovalo bol. Što se tiče sanacije ozljede, štedio sam nogu, radio na jačanju kvadricepsa, lože i gluteusa te ovaj tjedan krenuo na neku terapiju laserom i uktrazvukom.
- Uređivano
Nakon cca mjesec i pol dana borbe s ozljedom koljena, terapije, vježbanja, mirovanja od trčanja i slično polako se vraćam trčanju. Zasad je OK, neka tako i ostane
Ak kojim slučajem dođe strana vojska u našu zemlju koja nije prijateljski raspoložena tad ćemo se svi odjednom počet bavit trčanjem.
Nakon ozljede trčim sad već mjesec i pol-dva i zadovoljan sam postignutim. Odradio sam unazad dva mjeseca dva polumaratona na treninzima, koljeno drži tako da pojačavam intenzitet i pikiram maraton u Zagrebu 02.10., neka prvi otrčani maraton bude u rodnom gradu
Matador za hodanje nisam toliko upućen no ono što mogu reći je izbjegavaj mekane tenisice za trčanje jer što su mekanije i ugodnije za trčanje to su gore za hodanje. Primjera radi, najudobnije tenisice za trčanje koje sam imao (i imam još uvijek) su Nike Zoom Fly 3, Nike Tempo Next i evo sad Adidas Adizero Prime X no za hodanje su užas živi, stvarno treba biti oprezan da krivo ne staneš i slično.
[deleted]
- Uređivano
Matador
adidas ultraboost 4.0 i 5.0
adidas ultraboost 22
adidas solarglide 5
nike invincible run
nike pegasus
nike vomero
hoka clifton
brooks ghost
new balance 1080 v11 i v12
- Uređivano
Matador Ima nešto i u ovome kaj Picek kaže. Neke tenisice za trčanje imaju uzak profil na stopalu pa ti se može desit dok hodaš da izvrneš nogu.
Zato je Hoka super jer ima skroz široki đon. Ali kažem, i Pegasus je genijalan. Naročito bih rekao za Pegasus Trail koji mi se čini još širiji. Eto, ja u njima na Sljemenu prošao već ne znam koliko km i jebeno sam zadovoljan.
Krute nikako ne volim za hodanje.
Krenula cura na skolu trcanja.
kaze da joj je super par minuta trce onda minutu hoda i tako u krug.
Ona si je kupila neke salamonke za trcanje bile su u Hervisu na 50 posto popusta i kaze da su joj odlicne
- Uređivano
@Matador s tim da pazi na još jednu stvar - kod tenisica za hodanje (ako misliš na hodanje po gradu i Maksimiru ajmo reći) je dobro da đon bude širok i stabilan, a da uložak bude mekši. Kod tenisica za trčanje je đon mekan jer ima tu pjenu koja se kod svakog proizvođača drugačije zove (kod Nike-a je react ili air zoom) i zato su tenisice za trčanje nestabilnije za hodanje, dok uložak nije toliko mekan odnosno nije taj koji je presudan da daje mekoću tenisicama.
- Uređivano
Dužinski treninzi prošlu i ovu subotu. Vrijeme je užas, prvih sat i pol treninga temperatura varira od 30 do 34-35 stupnjeva, danas pogotovo. Kad se tome dodaju i usponi kojih se skupi 150-200m nadmorske visine po treningu onda bude baš pakleno. No čim padnu temperature vidjet će se benefiti ovih preživljavanja.
Picek Najs.
Ja mogu reć da mi je ipak malo draži bicikl nego trčanje. Bio sam prošlu subotu napravio 3600m trčanja plus 1400m hodanja (zato kaj sam krmak, lol). Ne znam držat ni trčat spori tempo, možda je to problem. U petak sam otišao do bake sa biciklom, 33km. Dns navečer idem nazad. Boli me guza od tvrdog sica.
Ovo sve sam napisao da ne ispadne da samo kenjam. Pitanje glasi: koliko ti kalorija imaš kad ih toliko možeš potrošit?