Dok sam bio mlađi sam bio žešći ljubitelj i entuzijast mobitela. Znao sam svaki Android kojeg sam imao rootati, staviti custom kernele i romove i sve điđe miđe da bih izvukao sve iz uređaja. Sada me čisto voli kurac, kao i većinu. Najbitnije mi je da je omjer uloženog i dobivenog na mojoj strani, a sa iPhone 11 Pro kojeg eto ovaj mjesec puni dvije godine itekao jesam.
Od mobitela ne tražim puno, bitno mi je da sustav radi glatko i kad kažem glatko mislim na 0 lag-a što iOS ima konstantno, isto tako očekujem da ima dobru bateriju i performanse a što se toga tiče Apple chipovi su broj jedan u potrošnji i u snazi te mobitel nakon 2 godine uporabe dnevno drži 6.5h SOT bez beda te mi se još niti jednom nije desilo da sam tokom dana od ostao bez baterije. Periferija je isto značajan dio svega gdje se najviše iskazuje sustav. Imam Airpods 2 koje su ruku na srce najbolje in-ear slušalice koje sam ikad imao po udobnosti i funkcionalnost koje savršeno (gotovo čarobno) radi sa iOS-om. Apple Watch 5 me isto služi evo već dvije godine i za njega kao i za Airpods imam same pohvale.
Apple proizvodi jesu skupi, i konkurencija nudi svakako bolje značajke no na kraju dana se sve to vrati kroz izuzetno stabilan i zahvalan OS, super građom samih uređaja i činjenicom da to radi, i radi baš kao od prvog dana čak i 5 godina kasnije. 1000 eura ili koliko već za takav ulog kad se sve uzme i oduzme je zapravo izuzetno pametan ulog.