Počeo sam ga u zadnje vrijeme pratit malo detaljnije, najviše jer me zabavljalo izazivanje Hrgovića od legende Babića za kojeg do onda nisam čuo uopće. Kad je to krenulo Babić je imao nekoliko pobjeda i bio je totalna nula, sad već boksa sa solidnim boksačima sa scoreom 8-0 i sve nokauti. Super mi je jer lika boli kurac, uđe u ring i baci 100 udara po rundi. Govore da nije za najviše razine jer kao tako se ne boksa, ali meni je strašno zabavan za gledat. Ali i ovako, karakterno.

I danas novo prepucavanje. Hrgović koji je top 30 i želi borbu za titulu se u subotu boksa s likom koji je 230. na ljestvici i nema ozbiljniju borbu u karijeri. I onda dođe Mavrović na konferenciju, posere se po Babiću i izjavi ovo: "Filip nema razloga boksati s Babićem koji ovog trenutka ne pripada po pravilnicima i kvaliteti toj klasi" 🤣 A Babić je top 40-50 na svijetu. I još kaže Mavrović od valjda 60 godina da se želi boksat s njim 🤣 Prezabavno mi je to pratit i nadam se da će rezultirat nekim velikim mečom za koji bi čak i platio kartu

Ovo je Bladeova Ofenziva prenijela.

Ako je još nekome zanimljivo neka se uključi u temu. Usput neka postane općenita tema o boksu

Mavrovića sam već otpisal kao boksača, ne znam može li još kaj učiniti, bio je dugo u pauzi.

Sto je najgore,Mavrovic se ne ruga Babicu nego je ozbiljan...Vrhunski boksac ali posljedice su ocigledne,plus ona njegova bio hrana...On se isto pokusava nekome uvaliti da boksa,bolje bi mu bilo da muze krave.

A Hrgovic me poceo strasno nervirat,kao top,zvijer,onda mu dovedu vozaca autobusa da ga prebije!
Animal ovo animal ono a boksa samo sa robijasima i lakrdijasima.
Doveli mu ovog crnogorca koji je cini mi se oko 300og mjesta a nece sa Babicem jer je nivo nize...pa tko je tu lud?

Odlično! Drago mi je da se otvorila ova tema da mogu s nekim pričati o boksu.
Jako volim boks i ozbiljno ga pratim.
Uglavnom dugo se čeka pravi test za Hrgovića. Vjerovao sam da ćemo to vidjeti protiv Michaela Huntera koji je nažalost u zadnji tren otkazao borbu. Hrgovic se bori protiv neporaženog crnogorca koji je tek 229. na listi teškaša tako da ćemo morati čekati na pravi test za Hrgu.
Sljedeći vikend naš drugi najbolji teškaš neporaženi Torcidaš Petar Milas boksa u Parizu protiv Tonyja Yoke. Jako teška borba za Milasa s obzirom da je Yoka olimpijski pobjednik i jedan od najvećih svjetskih prosperiteta.
Kraj 9. mjeseca spektakl na stadionu Tottenhama. Anthony Joshua koji drži 3 svjetske titule protiv Oleksandra Usyka, kralja poluteške kategorije. Olimpijski pobjednik, prvi čovjek nakon Holyfielda koji je bio undisputed ( držao sva 4 pojasa u poluteškoj), neporažen i vjerojatno tehnički najbolji boksač današnjice u težim kategorijama. Prešao u tešku, pobijedio 2 borbe i sada protiv puno većeg i fizički jačeg Joshue.
I 11 mjesec 3. okršaj za WBC pojas teške kategorije. Tyson "Gipsy King" Fury najbolji teškaš današnjice protiv Deontaya Wildera. Prvi meč Fury pokraden, drugi uništio Wildera i sada ide treći meč.
Uglavnom nakon dugo vremena ponovno zanimljiva teška kategorija.
Fury, Joshua, Wilder, Usyk, Joyce, Dubois, Whyte, Yoka, Hrgović, Hunter... Dobra konkurencija. Biti će zanimljivo.

StarFox_N
    Složio bi se sa svime..
    Realno Hrgović može zadati velike velike probleme i ponajboljima.
    Sam Fury je jednom rekao da ga vidi kao budućeg prvaka. Fizičke predizpoziciji su mu top..iza sebe ima jako dobru amatersku karijeru u kojoj je npr nadboksao Joyca(pokrden).
    Hrgin problem je što nije Amer ili Britanac... da je davno bi dobio priliku za pojas...
    I van ringa nema neku spiku koja bi privukla publiku.
    Niko s njim ne želi boksat jer je jako opasan...
    Iako ima odlučne promotore... očito je da oni muljaju i igraju igru tj. idu na ruku britanancima na kojima zgrću lovu.
    Hrga ne bi punio stadione kao Joshua ili Fury... bar ne odma...
    Velika šteta,...jer godine prolaze...
    U njegovin godinama se jedan Riddick Bowe umirovio...

Ma kakav Hrgović...nije se još borio s Top 15-20 borcem, a kada bi došao do ovih Top 5-6 boraca, realno ne bi imao šanse.

Hrgović je prespor i tehnički prosječan, a nema neki rad glavom i nogama da bi izbjegao brzu seriju pravog borca s druge strane. Malo ga tu pumpaju neki naši mediji, ali realnost je ta da još nije došao do pravog borca u svojoj pro karijeri. Hrga ima nelošu bradu (koja još nije pravilno testirana) i dosta jak udarac (ali recite mi koji teškaš udara slabo?)

Uz sve to, lik je jebeni seljober i đilber.

Sterlok
    Wilder je diletant. Lik doslovno NIKOG nije dobio i borio se protiv propalica kako bi nabio 40 pobjeda bez poraza.

Najjača borba mu je bila protiv Furya koji je btw došao s 20 kila viška i pauze od 2-3 godine pa ga je prvi puta dobio (pokraden na odluku) i onda ga je drugi puta ko mačku prebio da se ovaj još ne može psihički vratiti.

Kažem, Hrga je sasvim solidan, ali sad da je on baš pandan Furyu, Usyku, Joshui i slično...ja to ne vidim.

Veliš čak je i Ortiz kanata u ovih 40 i kusur koje je tukao...

Sterlok
        Koga je Ortiz dobio u karijeri?

Mislim...s Ortizom je lik bio na konopcima u prvoj borbi, ne zna sam kako je dobio tu borbu, a lik ima 40+ god...

Nexus Najjača borba mu je bila protiv Furya koji je btw došao s 20 kila viška i pauze od 2-3 godine pa ga je prvi puta dobio

Zar nije bio remi? To mi je bila prva borba koju sam gledao nakon jako dugo vremena i sjećam se da sam skakao od uzbuđenja. Braća Kličko su mi ubila volju za svim

Nexus aha, ma krivo sam te shvatio. Da je bila pljačka slažem se

Nexus Wilder ga je 2 puta rušio i tu je Fury izgubio bodove, skoro nemoguće je dobiti odlukom sudaca nakon što te 2 puta sruše.
          Inaće, Fury je čudo meni osobno najdominantniji borac kojeg sam gledao (ne računajući historic matcheve)

I Jake Paul naravno 🤣🤣🤣

PhoenixMode Onaj tko misli da je Wilder dobio prvi meč očito ne razumije kako funkcionira bodovanje u boksu.
            Borac koji je bolji u rundi dobije 10-9
            Kada ruši protivnika dobije 10-8
            Wilder ga je dobio 10-8 u 2 runde u kojima ga je rušio ali je izgubio preostalih barem 8-9 rundi. Ne gleda se ukupni dojam nego pojedinačne runde koje se na kraju zbrajaju.
            @Nexus Hrgovićeva kvaliteta je neupitna. Bogato iskustvo kroz amaterske mečeve, olimpijske igre i Svjetsku Boksačku Ligu.
            Ima sjajne fizičke predispozicije, odličnog trenera i moćne ljude iza sebe. Braću Sauerland a sada i Eddyja Hearna.
            Svi preduvjeti za veliku karijeru su tu.
            Jedino što nedostaje su jaki mečevi. Dok do njih ne dođe možemo samo nagađati kako bi se nosio s najboljima.
            Nadam se da će se nešto pokrenuti po tom pitanju jer kako je Dormin rekao godine mu prolaze.

PhoenixMode
            Očito nemaš pojma kako bodovanje funkcionira u boksu.

Wilder nije dobio više od 3-4 runde u tom cijelom meču...

Nexus od jednog sudca je dobio 7 rundi, od drugog 5 i od zadnjeg 3 runde.
              Nitko od nas ne razumije kako funkcionira bodovanje, jer niti borci sami to ne razumiju pa ne trebate prosipati pamet po forumu.
              Nakon 2 rušenja na bodove nitko neće prvaku oduzeti pojas.

PhoenixMode Nitko ne prosipa nikakvu pamet. Samo kažem kako funkcionira bodovanje u boksu.
                To što je boks korumpiran do ibera i sudačke odluke često nemaju smisla je drugi par rukava. Fury je pokraden u tom meču i to je činjenica.

Da je to bio meč u amaterskom boksu složio bi se. Kod profića prvaka skidaš totalnom dominacijom ili nokautom. Fury jer bio bolji u većini rundi ali bio je nokautiran dva puta, drugi puta teško i čudom se ustao u zadnjoj sekundi. Nemereš tak osvojiti pojas. Neriješeno je pošteno.
                Ali svejedno, u revanšu ga je deklasirao i uzeo mu dušu. Jedva čekam treći meč.

Sterlok Da je to bio meč u amaterskom boksu složio bi se. Kod profića prvaka skidaš totalnom dominacijom ili nokautom. Fury jer bio bolji u većini rundi ali bio je nokautiran dva puta, drugi puta teško i čudom se ustao u zadnjoj sekundi. Nemereš tak osvojiti pojas. Neriješeno je pošteno.

Točno ovo

Nigdje nije rečeno da nije Fury nije bio bolji samo za uzeti pojas treba malo više od onog što je pokazao.