Ti dok zapnes za neku igru(od ovih 8 koje si odigral) ti nisi normalan.

renda ma naravno, prcanje i podjebavanje u tvom stilu. Bitno je da se nisi promjenio niti trunke svih ovih godina. I onda su drugi problem…

Tip ne kuži da je na PCu ponuda igara enormna i da nije nikakav problem pričekati jer i onako ne stigneš sve odigrati.

Naravno bilo bi bolje fa izlaze day one što smo svi počeli očekivati, ali izbor između kupovine konzole i čekanja je jako lagan.

Nema to veze sa zadrtim pc fanbojevima kojih naravno ima nego sa ponudom igara koje su sve masovnije u pravilu.

chono Fico me poklopio. Nije me quotao ali je bilo namijenjeno meni ( i ostalima ) koji sam kritizirao odluku o 30fps-a.

Quote:

"Za lijenost uvijek okrive oni koji ne znaju ni Hello World napisati, a kamoli sloziti funkcionalnu igru."

Molim te nađi mi gdje sam napisao da mi je bitan isključivo gameplay i da preskačem takve igre.

Ako ne možeš onda mi nemoj stavljati riječi u usta.

Brijac Ma ne bi zaradili više jer bi izgubili neke PS igrače + na PC-u se može piratizirati. Normalno da im je prioritet da se igra na njihovom hardware-u.

Prioritet im je da se igra u njihovom sustavu (software). Tamo kupuješ igre, dodatke, mogu lako pratiti MAU metriku itd. I kažem, to bi sve mogli da na PC-u launchaju PS app na kojem bi isto sve imao. A piratluk danas, to stvarno vise ne može biti argument.

Deadwalker

A ne znam baš, mislim da je prioritet i prodaja hardware-a, a na PC-u ne mogu prodati nikakav hardware.

StarFox_N i kakve veze ima Unreal Engine 5 igra koja je usto multiplat sa razvojem PS igara na njihovim custom engineima? UE5 naslov ce se izvoditi kako ce se izvoditi, nema veze sa ovom temom i ono sto nastojis poentirati. Dobro ti je i napisao iskreno

Ništa ekipa. Ako niste programeri ili ne radite u toj struci nemojte dijeliti svoje mišljenje o industriji, razvoju igara i odlukama developera zato jer ne znate o čemu pričate.

ajde i ovdje zatrujte temu…

Treba vratiti ono da članovi vide teme platforme koje posjeduju, ako se ne varam tako je prije bilo pa padobranci koji ne posjeduju PS nemaju šta spamati po PS temama.

Može, da se konačno podijelimo u tabore i pričamo sami sa sobom ha ha lol svak na svoj podforum/temu i samo zen

Koji forum hebate 😃

Svakakve gluposti sam u životu pročitao ali ova mora da je pri samom vrhu.

Tako je, svatko će poslati fakturu da ima PS kao dokaz kako bi pristupio temi. Poseban podforum samo ako imaš barem 10 platina.

Brijac super, onda ne bih morao gledati ps njuške u svakoj temi o Xbox kako lupaju kamaru gluposti. A što se mene tiče ja ionako ne želim igrati sad dad Sony igre pa mi takva zabrana ne bi ništa značila, ali usprkos svemu tome, nadam se da razumijes kakvu glupost priželjkujes. I ovako desetak ljudi piše po forumu i sudjelu upravo u ovakvim besmislenim raspravama. Mogu si samo zamisliti kako bi forum izgledao i da tu mogućnost potpuno uklonimo.

A te fore koje slušam već 10 godina da nas nekoliko prestane se prepirati, da bi više ljudi pisalo po forumu su ništa doli teška glupost.

Chono je bio odustan, ja sam znao mjesecima biti, Emilija nema, Mastera nema, Veigue nema i apsolutno se ništa nije promijenilo, već je oslo na gore, a to se dogodi kada pokušavaš filtrirati društvo i ubiti "opoziciju"

Onda treba samo ps fanove ostaviti na forumu da si dajete petice prvih mjesec dva koliko će trebati da se forum potpuno ugasi.

Čitajući ovu temu sam shvatio da stvarno je bolje maknuti se iz svih vijesti o PS jer ovo već granici sa bolešću, kao i izjava da će PC igrači preći na PS radi dvije tri ekskluzive po generaciji.

Pozdrav i uživajte u daljnjim raspravama. Ja se na Brijacevu inicijativu od sada držim Ninentenda i Xboxa jer ps platforme iako imam, ne igram više.

Ma pustite što corpo-njuške govore, igrajte što vam paše i gdje vam paše, to su samo proizvodi i na kraju pitanje koliko je nekom pojedincu bitno/moguce priuštiti dodatni uređaj, bio on PC (ili laptop), PS5, Xbox ili Deck i Nintendo…

Suša sa igrama je isto pojava koja pored financija utjece dali ce se kupovati dodatna ili nova platforma a sa vremenom i godinama smo izbirljiviji sa igrama, uglavnom onome kome se igra puno ce naci nacin za imati dvije a neki cak i tri platforme.

StarFox_N U Hellblade 2 temi sam "posrao" odluku o nedostatku performance moda odnosno da će igra biti samo u 30fps-a.

Onda su mene posrali jer u životu nisam napisao jednu liniju koda pa šta imam pričati o odlukama developera.

Nisam developer pa me ispravite ako griješim.

Ako je razvijanje igre za jednu platformu prednost i da to u konačnici znači kvalitetniju ( bolje optimiziranu i ispoliranu igru ) onda podržavam da prvo dođe na PS5 pa se kasnije porta na PC.

Ako se istovremeno može razvijati na dvije platforme a da ostane kvaliteta nemam ništa protiv da ide day one svugdje.

@StarFox_N ajmo jos jednom, jer ocito nije jasno sudeci po zadnjem postu gdje generaliziras i hvatas se toga sa devrloperima bespotrebno.

Hellblade 2 nema sta traziti u ovom kontekstu. Zasto? Zato sto je UE5 engine, multiplat i nije igra razvijana iskljucivo za Xbox kao sto su to PS5 igre. PS5 igre ce uvijek imati fokus na tu konzolu i port tim poput Nixxesa koji ce odraditi posao. Day one ili nakon nekoliko mjeseci, nebitno s tehnicke strane, odluka ovisi samo o Sonyu.

Hellblade 2 nije takva igra, jako je zahtjevna i sasvim je razumna odluka 30fpsa, za sada. Ako iskemijaju nesto sa dodatnim upscalerima i low latency sw rjesenjima, moguce da dode nekakav performance mode, 40, 50 fpsa. Degradacija vizuala u ovom stanju ne dolazi u obzir, igra je takva, engine je takav.

chono Ja u kope ti u špade.

Zaboravi Hellblade. U bilo kojoj drugoj temi sam mogao kritizirati odluku developera i moglo me se poklopiti s time da nikada nisam napisao jednu liniju koda.

Rasprava je bila Sony ekskluzive day one na PC-u ili ne.

To da nisam developer pa me ispravite ako griješim je zajebancija na Fićin "niski" udarac zato jer se moram opet dotaknuti razvoja ako ću raspravljati o tome.

I dao sam svoj odgovor na raspravu.

To je to.

Deadwalker PC publika ima kudikamo bolji hardware

Pa i ne baš:

StarFox_N zasto ne day one? Svejedno Sony nikada nece imati 2 odvojena pipelinea u razvoju, uvijek ce portat. Ako tko ima sta za izgubit, to su PC igraci sa eventualnim losim portom.

@Brijac kako ne frende 🤣 preko 130 milijuna usera. Da ih 5% ima 4090 to je 6.5 milijuna ljudi. Zamisli 6.5 milijuna ljudi kupi GoW Ragnarok.

Isto tako, survey je opcionalan, vlasnici ne moraju dati podatke za statistiku. Ovo moze biti uzorak od 5000 igraca.