Onaj ko ima veliku šaku njemu treba kontroler po mjeri ili volan sa dodatnim tipkama. Sad vidim sliku. Tebi palac pokrije sve tipke i kontroler izgleda u tvojoj šaci kao da je iz kinder jajca. Klinci, oni manji pak ne mogu kvalitetno osjetiti i dohvatiti sve kontrole jer im je šaka pak premala pa se muče i gledaju u kontroler da vide gdje im je koja tipka i prstićima je pokušavaju dohvatiti.
Nisam još vidio da neko proizvodi te kontrolere po mjerama barem u dvije verzije i da bi se to uvelo kao standard. To bi olakšalo mnogima nevolje sa kontrolama ako ništa drugo da mogu u trenu do svih kontrola sa statičnim položajem šake dok prsti se minimalno pomjeraju do kontrola bez dodatnih rokenrol akrobacija. Najviše se tiče dječje šake.
Sad da li je bolji x360 ili od ps4,5 je stvar navike. Bitno mi je da mogu do svih kontrola bez dodatnih akrobacija a to imaju oba ali možda najviše mi je bitno da je od kvalitetnog materijala koji mi neće stvarat potoke znoja. Sa ps4 ful zadovoljan. Kod PS1 uzeo bih ponekad i rukavice samo da mi se ne znoje šake toliko ali nije ni to bilo neko rješenje.