Nakon nešto više od 3 mjeseca druženja sa PS5, vjerojatno mi je najveće otkriće 60 FPS-a. 10 godina sam navikao na PS4 i 30 FPS-a (većinom, znam da su neke igre i bile u 60, ali rijetko) i iako me to nije nešto previše omelo da uživam u nekim vrhunskim igrama, tek sad kad je svaka igra na 60 FPS-a, vidim razliku u glatkosti izvođenja. Ovo pišem ponajviše jer zadnja 2 dana igram samo PS4 (Watch Dogs: Bad Blood DLC) koji se vrti u 30 FPS-a, a nekad i to zna pasti. I baš je vidljiva razlika. Da se razumijemo, nije neigrivo, doslovno nakon 30 sekundi što mi je bilo čudno, navikao sam se, ali ne mogu lagati, igranje u 60 FPS-a je puno ugodnije. A što je najbolje nisam ni igrao još najveće hitove koji pokazuju stvarnu jačinu PS5-a, osim Death Stranding: Director's Cut i Gran Turismo 7, no doći će sve u svoje vrijeme.
Vjerojatno se pitate zašto igram na PS4, ako mogu sve na PS5, nemam nekog objašnjenja, jednostavno volim zaigrati neke igre koje su baš nativno na PS4 na njemu, obožavam tu konzolu i ima neke čari u igranju na njoj. Sve igre koje imaju verziju i za PS4 i PS5 ću naravno odigrati na PS5. Ali s vremena na vrijeme ću svakako još paliti PS4, iako će PS5 biti main konzola vjerojatno više od 90% vremena kao što je uostalom zadnja 3 mjeseca.