crypto196 Zasad mi se dogodilo samo dok sam igrao Death Stranding DC, GoWR, RE4R i Dead Space Remake

Kod mene na RE4 i (pogotovo) Horizonu. I nije se htjela upalit dok nisam iskopčal / ukopčal strujni kabel.

Kolega u servisu mi neki dan očistil kompletno (ja sam čistil samo onaj dio direktno ispod plateova) i zasad je sve ok. Resi je prekjučer gorio 4-5 sati bez prestanka, nije bilo gašenja.

Uglavnom, kak je i Fenix reko, odvest na čišćenje.

Meni je prošlo 2 god od kupovine početkom šestog, pa sam prije par dana maknuo plateove da vidim jel se nakupilo što prašine. Majko božja skoro me strefilo, morao sam po veći usisavač ići. Dalje se i krpa drži preko njega kad ne radi za zaštitu.

90% ljudi baš obrnuto kaže da nema skoro ništa prašine unutra.

ThomasAAnderson Dalje se i krpa drži preko njega kad ne radi za zaštitu.

Pa to, ili tabletić (lol) dovoljno velik da prekrije i bočne otvore. Sigurno da pomaže ako i soba nije pod dvije kile prašine i ako se ne puši.

crypto196

Meni se znao tako gasiti i nakon malo kopanja našao sam da bi mogao biti problem što se nakupi prašina na ovim malim rupicama na power supplyu pa sam onda izvadio ventilator i nekako četkicom i usisivačem to očistio koliko sam mogao (na nezgodnom je mjestu ako ne želiš rastavljati cijelu konzolu) i od tada radi ok.

Ja to kompresorom ispusen sve

buz ne brini zaboravim svako malo i onda cujem kak se playka znoji od napora 😁

21 dana kasnije

Baš jučer očistio PS5, star 2 godine. Bilo je nešto sitno prašine na ventilatoru no očekivao sam da će biti i više. Izvadio sam ventilator, sve obrisao i usisao i sad sam miran neko duže vrijeme. Inače, PS4 nisam nikad rastavljao no PS5 mi se čini dosta jednostavan za očistiti pa rekoh da idem pokušati.

Picek PS4 nisam nikad rastavljao no PS5 mi se čini dosta jednostavan za očistiti pa rekoh da idem pokušati.

I je li bilo jednostavno ga očistit ili si požalil 😆

TITANXIS jednostavno je, iako sam jedino ventilator izvadio van, nisam ga rastavljao detaljnije no nije bilo ni potrebe. Jedino što sam trebao nabaviti je torx security odvijač za skinuti ventilator.

Ja svoj PS4 također nisam nikad otvaral, brisao sam izvana prašinu i sa kistom oko otvora i ispuhao koliko sam mogao svojim ustima i još tu uvijek i činim.

Da sam ga kojim slučajem išel otvarat onda bih ga možda počel detaljno proučavat i rastavljat dio po dio da vidim kak je kaj napravljeno ko nekad kao klinac. Posle to nije radilo kak treba ili uopće nije. Mogel bih to u smeće hitit, da mi tata nije sve pospojil i pošarafil kak spada. Uvijek mi je bilo viška djelova. 😆.

TITANXIS da počistiš PS5 ne trebaš biti nekakav ekspert. AKo sam ga ja uspio počistiti i vratiti sve natrag onda može svatko 😂

Trebao bih malu pomoc. Trenutno imam najosnovniji PS+ koji se vec mjesecima obnavlja besplatno zbog ove situacije s eurom. Ako uzmem kupon, dodam novce preko PSN-a i uzmem najvisu razinu pretplate, hoce li mi se po isteku mjeseca besplatno obnavljati ta najvisa pretplata ili se snizava na najnizu?

Btw jel se zna kad ce se napokon rijesiti slucaj euro na store?

elder8472 Najbolje ti je racunati iducu godinu jer od 1. sijecnja prestaje obavezan prikaz dvojnih cijena.

Fico svaka im cast, al ok ove godine jos jedino planiram 1 igru kupit.

elder8472 Ja nisam ni centa potrosio ove godine, no planiram do kraja godine dvije stvari uzeti jer ce se bolje vrtiti nego na kompu. Cyberpunk ekspanzija i eventualno Baldur's Gate 3 jer nisam zadovoljan optimizacijom na PC-u (no moj stroj je ujedno i 9 godina star pa uzimam to u obzir). Osim toga, nista necu uzimati osim podizanja pretplate ako mogu besplatno obnavljati najvisu razinu.

Fico mislim da bi trebalo, ali nemoj me držati za riječ