Fico

HaHa-Ha-Haha.

Ne, ozbiljno pitam. Stvarno me zanima koliko je prodano Sony konzola u Hrvatskoj.

edit: Ima 4,612 postova u ovoj temi, pa da ne čitam baš svaki post, volio bih da mi netko (ako zna barem približan broj) kaže koliko je prodano konzola. Pronašao sam podatak da je do 2016. godine prodano 100 000 konzola (PS4) u Hrvatskoj.

6 dana kasnije

Tek sam sad nabavio ps5 pa me zanima nesto, imam TV koji ima HDR i 4k, al kad stavim rezoluciju 4k iskljucili mi se HDR, a kad ukljucim HDR prebaci me na full hd.

Jel to ima veze s Hdmi 2.1?

danko-b Trebao bi imati veću propusnost, da. Meni je TV s HDMI 2.0 pa nije full RGB kad je u 4K s HDR već je onaj YUV nešto. 4K bez HDR-a sasvim normalno radi. Ali i nije mi neki problem jer uvijek kad god je moguće idem na fps mode s dinamičkom rezom pa sve bude ok (tipa Horizon 2 koji sad igram). S full 4K HDR-om si obično ograničen na 30 fpsa. Meni to nije ok.

Ali slobodno stavi info o TV-u, možda nije do toga pa netko zna više kako to riješiti.

Ma nemam ni ja Hdmi 2.1

Ma zajebavao sam se s tim skoro 2 sata… odustao sam. Ovak mi je sad.

danko-b nezz jel imaš u postavkama TV za sliku stavku prošireni ulaz? To je kod mene bio slučaj

Da, to isto pogledati pod sistem/HDMI. Po defaultu bi trebalo biti na enriched/enhanced format za HDMI priključke.

@Nikall Zero

Hvala uspio sam.

Nisam ni znao da HDMI2 I HDMI3 da imaju enhanced i dok sam otkro uopce u postavkama kak doc do toga…hvala jos jednom.

11 dana kasnije

Ljudi jel ima ko problema da se PS5 random gasi? Meni se to u zadnje vrijeme dosta često događa. Bude topao kad se to dogodi, ali nije da je ne znam koliko vruć, a nikad mi nije bacilo onaj warning da je previsoka temperatura. Dosta ga često otvorim da pokupim prašinu, čak sam kupio i neki Venom cleaning kit da ga očistim kako spada, ali nikad nisam našao baš nešto previše te prašine. Primjetio sam da se događa samo kod određenih igara. Zasad mi se dogodilo samo dok sam igrao Death Stranding DC, GoWR, RE4R i Dead Space Remake. Ne događa mi se recimo dok igram MW2 ili R6S. Nije se nikad ugasio ni dok bi gledali Netflix ili HBO po cijeli dan. Počinje mi to lagano ići na kurac pa me zanima ako je imao ko sličnih problema i kako ste to riješili. Hvala na odgovorima unaprijed!

crypto196 ako nema poruke o pregriravanju na ekranu, onda se vjerojatno zagrijava samo napajanje i treba usisati otvore. Jedan nam se prije par mjeseci javio na FFA fejsu i ispostavilo se da je to u pitanju.

Ako si kupio konzolu u zadnje 2 godine, nosi u SD da ti rastave i očiste, a ako nisi, ovdje imaš upute:

crypto196 Zasad mi se dogodilo samo dok sam igrao Death Stranding DC, GoWR, RE4R i Dead Space Remake

Kod mene na RE4 i (pogotovo) Horizonu. I nije se htjela upalit dok nisam iskopčal / ukopčal strujni kabel.

Kolega u servisu mi neki dan očistil kompletno (ja sam čistil samo onaj dio direktno ispod plateova) i zasad je sve ok. Resi je prekjučer gorio 4-5 sati bez prestanka, nije bilo gašenja.

Uglavnom, kak je i Fenix reko, odvest na čišćenje.

Meni je prošlo 2 god od kupovine početkom šestog, pa sam prije par dana maknuo plateove da vidim jel se nakupilo što prašine. Majko božja skoro me strefilo, morao sam po veći usisavač ići. Dalje se i krpa drži preko njega kad ne radi za zaštitu.

90% ljudi baš obrnuto kaže da nema skoro ništa prašine unutra.

ThomasAAnderson Dalje se i krpa drži preko njega kad ne radi za zaštitu.

Pa to, ili tabletić (lol) dovoljno velik da prekrije i bočne otvore. Sigurno da pomaže ako i soba nije pod dvije kile prašine i ako se ne puši.

crypto196

Meni se znao tako gasiti i nakon malo kopanja našao sam da bi mogao biti problem što se nakupi prašina na ovim malim rupicama na power supplyu pa sam onda izvadio ventilator i nekako četkicom i usisivačem to očistio koliko sam mogao (na nezgodnom je mjestu ako ne želiš rastavljati cijelu konzolu) i od tada radi ok.

Ja to kompresorom ispusen sve

buz ne brini zaboravim svako malo i onda cujem kak se playka znoji od napora 😁

21 dana kasnije

Baš jučer očistio PS5, star 2 godine. Bilo je nešto sitno prašine na ventilatoru no očekivao sam da će biti i više. Izvadio sam ventilator, sve obrisao i usisao i sad sam miran neko duže vrijeme. Inače, PS4 nisam nikad rastavljao no PS5 mi se čini dosta jednostavan za očistiti pa rekoh da idem pokušati.

Picek PS4 nisam nikad rastavljao no PS5 mi se čini dosta jednostavan za očistiti pa rekoh da idem pokušati.

I je li bilo jednostavno ga očistit ili si požalil 😆