PlayStation 5
- Uređivano
klinjo ElecGear PS5 Internal Fan (G12L12MS1AH Rev.C), Additional Shockproof Gasket O-Ring and Repair Tool Kit Screwdriver, CPU and Case Fan Replacement for PlayStation 5 https://amzn.eu/d/32nQZip
Genesis Mogao si pitat gdje kupiti…imaš original sa 23 krilca za 32e + 5e dostava kod Slovenaca i dođe u roku par dana.
doctorfreak ak opet krepa, onda pitam
@pravednik zasad sam zadovoljan jer se nista ne cuje
Ok, PS5 i ja si definitivno nismo dobri.
Ovaj put mogu i garanciju zaboravit.
Ja ne znam, al znao sam rušit konzole nekoliko puta sa police kad bi zapeo za kabel od punjenja kontrolera i svaka je izdržala bar 20ak padanja.
PS5 je ostao na polici, nije se ni zaljuljao, samo se pomaknuo za 5 centimetara na polici.
Ali HDMI port je prožvakan kao da sam čekićem išao vaditi kabel.
E sad, idem vidjet jel mogu rješit sam, možda samo treba zalemit par spojeva, ali do porta se naravno ne može doći bez magisterija pa mi sad jedino preostaje naći nekog ko bi mi to u fušu napravio.
Al doslovno mi dođe da ju jednostavno bacim na otpad i zaboravim na igranje više ikad.
wooddiebone Pa zapravo i nije tolko teško rastavit kompletnu konzolu.
Međutim, zamjenit novi hdmi već traži barem minimum skilla sa lotanjem pa ako ti je to strano definitivno je bolje platiti nekome da to napravi umjesto tebe.
Meni je zalotat to puno manji skill od rastavljanja ovog čuda.
Uzmi u obzir da moram skinut heatsink i skinut stari i stavit novi liquid metal na CPU ako to radim jer je heatsink dio lima koji je postavljen oko svih portova. Znam jer sam do tu došao danas i odustao.
Nakon sastavljanja mi je ostao jedan šaraf viška koji nemrem nikak shvatit di ide, al to je potpuno normalna i očekivana stvar kad god nešto rastavljaš i sastavljaš.
wooddiebone Prvo i osnovno stavljanje termalne paste je identično ko i na pc-u izuzev što ovdje treba bit pažljiviji radi liquid metal paste.
Kaj se tiče rasklapanja ako si gledao koji tutorial problema nema. Ps5 je možda i najlakši playstation za rastavit. Ajde realno je jedinica najlakša.
Kaj se tiče šrafova amater si. Kad se prvi put nekaj rastavlja se šrafovi poslože ili slikaju ili ih markerom pobojaš i nema viška manjka i uvijek je 100%.
Ti tvrdiš da je problem, ja kažem da je zamjena hdmi-a daleko teže od samog rastavljanja/sastavljanja konzole.
Ima daleko kompliciranijih stvari za rastavit, tipa iphone telefoni gdje postoji desetak različitih šrafova i gdje su djelovi daleko sitniji.
Možda je meni to smiješno jer takve stvari rastavljam svakodnevno..hočeš pc…pc, konzole mobitele etc. Ali realno ps5 je izi pizi.
doctorfreak Ima daleko kompliciranijih stvari za rastavit, tipa iphone
Njega a i sve nekadašnje a pogotovo današnje smartphonove je teško rastavit jer prva prepreka je samo kućište gdje bez malo znanja kako se to radi i potrebnog alata teško izvedivo (nema šarafa) Tak sam ja išo rastavljat iPod Touch 2nd gen jer sam ga zbog nezgode zalio vodom, odmah se sam ugasio i nisam ga mogao više upalit. Rekoh da ga odmah otvorim i posušim da mi nekaj ne krepa jače unutra pa mi na samom startu puklo staklo. E bio sam ljut i da sam pričekao dan dva da se samo posuši od sebe ne bi se ništa dogodilo jer sam ga na kompu nakon par dana spojio i uključio se čim je dobio malo struje i radilo sve softwerski osim što nisam mogao više upravljat njime je staklo puklo pri dnu gdje se otključava.
- Uređivano
TITANXIS Gotovo svi iphone-i na dnu imaju 2 šrafa. Kad se skinu tad se skida ekran. Kod skidanja elrana večina ljudi naprave štetu jer neznaju osjecaj previše-premalo. To se na žalost dobiva iskustvom.
Ako to i uspiju dalje ide na desetke različitih tipova šarafa…što jedino apple zna zakomlicirat.
A kaj se vlage i tvojeg i-uređaja tice jedino pravo rjesenje jer nakon bilo kakve vlage automatski u servis. Ako se dođe na vrijeme šansa za popravak je veca od 90% ak ne stigne oksidirat i ak se ne radi o morskoj vodi.
Bilo kakva sušenja, riže i slično su idiotarija teška. Može se desit da proradi, ali ili nece radit sve funcije ili imaš vraske srece da nije oksidiralo ništa kritično bitno.
- Uređivano
Išao sam ja njega prvo fenom na srednjoj toplini posušit da makar posušim dobro vodu ak je doprla dubinski ali nije se htio svejedno upalit odmah i tek onda sam ga išao rastavljat.
iPod ima skroz metalno kućište kao kalup bez ijednog šarafa, na koje je tankim premazom ljepila spojena gumena brtva pa ekran. Današnji modeli androidnih pametnih telefona, pa tableta na kučištu šarafa ni za lijek.
Na svu sreću kod mog iPod nije bila morska voda u pitanju.
Bio sam uvjeren da kod njega je sve radilo kad sam ga spojio na komp nakon par dana. Izmjena stakla tada mi se činilo ne isplativim tak da za nadomjestak i duševne pretrpljene boli sam kupio android tablet. Bio mi u počecma šok sa iOS-a se prebacit na inferiorniji android, nebo i zemlja. Sa vremenom su se izjednačili. Jedini plus mi tada bio da kod androida sam mogao imati više podržanih aplikacija za razliku od Appleovih pa sam se eto brzo navikao.
Taj bubini iPod još uvijek čuvam, ko zna možda mu jednom stavim novi ekran samo da vidim je li sam bio u pravu ili ne
EDIT: ipak je ovo PS5 tema
- Uređivano
Ma stoji ti to sve, samo gledam iz svoje perspektive gdje liquid metal termalnu smjesu nemam ni primisli di bi mogao nabavit, možda ima u normalnim informatičkim dućanima, al ovak na prvu ne vjerujem.
Tak da ono, da to ne moram skidat, već bi danas se zaletio do radione i zalotao bi taj HDMI i već sad igrao dalje.
Ali ovako je veći zalogaj nego sam spreman napravit bez neke doze researcha.
A viška šaraf me ne brine. Kao što rekoh, to je normalno
Da nisam bio frustriran, sve bi ja to lijepo poslikao i označio, ali krenuo sam ga rastavljat odmah i skužio sam da su svi šarafi drugačiji i nemaju očitog pravila po kojem su postavljeni.
Kad sam ga sastavljao našao sam neki guide za originalni PS5 dok je ovo kaj ja sad imam onaj noviji sa manjim heatsinkom tako da su šarafi opet svi bili ispremješani u odnosu na guide.
Fascinantno mi je da dvije iste konzole mogu imat tri iste vrste i dužine šarafa na istim rupama, ali u drugačijem rasporedu.
wooddiebone Za drugi put si pripremi stol i redoslijedom kako vadiš stvari tako slažeš i šrafove…možeš si i poslilat i netreba ti nikakva shema.
A guidove za dissasembly moraš googlat prema reviziju koju imaš tipa cuh-7001 i slično a ne samo pisat PS5. Mislim da su sad već 3 revezije vani gdje ima nekih razlika i tu treba pazit.
Također liquid metal ti bi sad već trebali imat svi pc shopovi.
wooddiebone Ja ne znam, al znao sam rušit konzole nekoliko puta sa police kad bi zapeo za kabel od punjenja kontrolera i svaka je izdržala bar 20ak padanja.
koji kurac sasa matic bi manje zakacio kabel
E nisam svaki put ja