kauboj PS5 ne podržava ni 144 Hz osvježavanje ni 1440p rezoluciju, ako na to misliš. Igrat ćeš eventualno 1080p na 120Hz. A ni nema puno igara koje uopće idu na 120 Hz.

Isto tako, nije isto TV od 1800kn i TV od 8800kn. Nit je isto 42" TV ili 65" TV. Treba tu o puno toga razmisliti.

Ali prvenstveno - kauč ili stolica. A onda i cjenovni rang.

Edit:
ispravite me ako griješim, ali za 3500 se može naći i neki dobar 4K/60 monitor?

Tzereen

Teško, ma za PS5 nema smisla više od 4K 60Hz monitor.

Ako baš mora biti monitor.

Napomena je da PS5 bolje radi na TV-u, sliku bolje upscalea, input lag je na modernim TV-ima čak i manji nego na monitoru.

Da ne govorim koliko OLED ili dobar VA boostaju igre radi visokog kontrasta.

Monitor je za PC ali kažem ako baš mora monitor jebiga.
    4500-5000 kn.

Ako voliš igrat na monitoru neki u 4K i 60 FPS-a mogao bi ti biti dobar, ali nikako ne 1440p i 144hz, budući da PS5 ne podržava nijedno ni drugo. Ako ti je izbor između toga dvoje, onda TV u svakom slučaju.

kauboj Kauč/udobna fotelja

Onda definitivno TV.

Nemam sad vremena provjeriti aktualne cijene i dat neku preporuku, sorry. Možda se neko drugi može uključiti. Nisam siguran ima li smisla davati pare za početni QLED ili je bolje uzet običan LED. Jer bih ja rekao da je 43" premalo. Probat nać 55" barem.

4K/60 all the way, bilo monitor ili TV. Ja imam 1080p/144Hz na 24 incha i zapravo nisam ni provjeravao gdje bi taj višak herza uopće radio (Dirt 5 koji imam bi trebao podržavati 120 Hz, ali eto koliko mi je bitno...). Meni je najbolja opcija imati i monitor i TV, jer oboje imaju svojih prednosti i mana. Ali s obzirom kako većina diše i kako se konzole koriste, velik i kvalitetniji TV je danas praktički imperativ.

Tzereen

Taj početni QLED, pogotovo ove manje veličine od 50" nemaju local dimming i koriste panele upitne kvalitete.

Tzereen
        43'' isto ne znam procijeniti ali iskreno ne bi ni prevelik TV, nisam siguran koliko mi to soba i raspored unutar iste dopušta a i bio bi mi samo veći problem pri seljenju. Vjerujem da mi je lakše nekako drugačije rasporediti sobu za manji TV nego svi problemi koji bi me mogli dočekati sa većim.
        Ali ako je bolje uzeti neki kvalitetniji LED od onog početnog QLED, onda bi naravno mogao pucati na nešto više inča za istu cijenu.

kauboj koliko daleko sjediš?

pravednik da, tak sam negdje i imao u potiljku informaciju, ali nisam bio ziher. Thanks.

Ne znam jesu vam rekli da monitor nikad neće biti kao pošten TV.

Giphy - troll GIF

Tzereen
            Trenutno vrlo blizu monitora jer kao što rekoh, dosta je mali, a držim ga na stoliću (koji je dugačak ali ne i širok pa bi bio super za TV, uz to je i taman tu negdje visine za igranje sa kauča). Imam i TV (gazdin) koji je na zidu (a kauč uz drugi zid sobe) i to je predaleko i apsolutno previsoko za igranje ali je ok za casual gledanje TV-a.

kauboj 4K/60Hz bez sumnje. Nema smisla uzimati 1440p monitor za konzolu koja ne podržava tu rezoluciju iz samo Sonyju jasnih razloga. Tim više što na prste jedne ruke možeš nabrojati igre koje se vrte u 120FPS-a.

kauboj Imaš neke monitore koji prihvacaju 4k signal s PSa al ti vidis to maksimalno u 1440p, ali i mogu prikazati 1080p/120hz, konkretno LG 27GL850-B to može 100%, imaš video na youtube al i na redditu imas listu monitora koji to mogu, u edigitalu ima LG 27GN850-B koji je njegov nasljednik, a na solidnom je sniženju no nisam 100% siguran da i on to može, no trebao bi. Ako planiras koristit monitor i za komp moj prijedlog ti je 1440p/144hz , no ako je samo za PS bolje je neki kvalitetni 4k/60hz

Hvala svima, onda je sad samo pitanje koji TV uzeti 🙂

Fico si skužio da se više ne žali. Ovaj mu je valjda ipak sjeo dobro.

kauboj
                Jučer spojim Ps5 (GT7) na Hisense ( neznam koji model čini mi se da je bio cca 3.000kn ili malo manje) u dječijoj sobi ostanem paf dobrom slikom odem opet dole u dnevni boravak spojim na 5 x skuplji Samsung
                zaključim da nisam ćorav ali sam konj.
                Ako mozes negdje u ducanu ja se nebih ustručavao spojiti da vidim sliku.

Hisense definitivno, LG, Samsung, Panasonic, sve je smeće u usporedbi ako je cijena ista.

Fico
                Gubo ovaj radi još ne zovi mi vraga