Pobogu kako vam nije jasno da vam nitko ne garantira ako stojite par sati pred dućanom da ćete dobit PS5. Pričate o tome kao da su svi koji su čekali uboli konzolu.

Tzereen Ja ti mogu napisat iz svojeg iskustva.

Jednom sam samo i zadnji puta bio na otvaranju xiaomi ducana u areni....čekao sigurno 3-4 sata...

Bila je akcija 1+1 gratis za prvih 10 i 2+1 gratis za tipa ostalih 40...

Mislim da sam taman bio negdje 36-37..kolko sam ugrubo izracunao...nezelim znat kak se osjecao tamo taj 41. jer je došao tipa 15 min kasnije od mene.

Dakle ovih prvi deset je valjda cekalo cijenu noc na otvaranje...a stajat samo 3-4 sata u komadu ti izbija živce...pa sam idiot bio bez vode a sam u redu dakle nemres ni po vodu skočit...pa ti taj neki voditelj sere pola sata i priča bajke a mi ko zombiji u redu..onak beživotni sa umjetnim osmjehom jer te eto još i snimaju. I tu ti je fora da ta zarada koju si ti napravio je u biti njima placen marketing...

Baš ono osjecaš se jadan...i misliš si kaj meni ovo treba...i tad sam shvatio da je to cisti konzumerizam...bolje da sam doma sa zenom proveo ta 3-4 sata jer nije sve u lovi...

Odnosno ta lova mi nije spasila život...nebi si opcenitno dopustio više da klošarim na ovaj nacin.

Danas eventualno...nađem dobar oglas...nađem se s likom...evo roba i preprodaja...gospodski tipa 500kn i doviđenja...

Poanta je da je to sjebanih 2 soma kuna...i osjecas se na kraju dana ko debil. Nisam uživao u tom iznosu jer se često dogode neplanirani troskovi pa ti ta lova brzo otiđe. Sjebe te karma na ovaj ili onaj nacin.Nebi to vise nikad ponovio.

Zaradit 2 soma kuna kao fuš...tipa u građevini je tesko fizicki...ali ako je dobra ekipa...možeš u uživat u tome...a na kraju dana se osjecas vrijedno a ne kao debil.

Tako da tze...da rađe budem betonirao s ekipom iz ffa cijeli dan za 500kn...gdje cemo se zahebavat...smijat..popit koju pivu...nego cekat par sati ko debil u redu sa zombijima.

Jednom u životu sam stajao u redu za nešto, karte za U2 u Zagrebu, 7+ sati. Nikad više.

Zamisli radit ko debil na baušteli umjesto da si doneses stolicu , termosicu i nintendo switch i sa ekipim kempaš ispred ducana. Dobra usporedba ? Bas zracite razocaranjem i negativizmom jer niste vi ti koji ste usparali 2 soma kuna. Lako vam se zajebavat jer ste vec kupili plejku pa su ostali "debili".

Negativizam ili ne (baš me briga), ali nikad neću stajat u redu za neki komad tehnike, igre ili nešto slično. Nikad. Ni mrtav. Čeka se samo kad je nešto bitno - hitna, bolnica, zdravlje i to.

Meni je, recimo, žao što nikad nisam bio djelom onih redova uoči izlaska neke konzole. Kao mlađi nisam imao lovu za novu konzolu ni 3-4 god nakon izlaska, pa mi je uvijek bilo napeto gledat izvještaje s ponoćnih premijera, a i dan danas kad gledaš slike osjetiš to uzbuđenje u zraku. Ekipa se druži u redovima, podigne se šator, spoji se TV i gejma... Pa dođeš doma u 1 i igraš do jutra. Baš se čini kao jebeno iskustvo.

Gospodska alternativa u rušenju servera, botovima, skalpelima, preopterećenim kuririma i kašnjenju mi i nije neka.

doctorfreak Znas unaprijed koliko imaju konzola , znas koji si u redu i doneses si stolicu (sklopiva ona za ribičiju). Ak radis za placu od 5,6,7 tisuca ne vidim kak ti se ne da ustediti 2 tisuce kuna.

bosscorelli

Znaš koji si u redu tek kad dođeš, potrošiš vrijeme i gorivo.

Molim pomoć, nikako da se odlučim.
      1440p/144Hz monitor ili 4k/60Hz TV za PS5?
      Tko ima, kako komentirate razlike i što je pametnije?

Znas koliko je konzola vidis koji si u redu i ako si među prvima cekas jebes par sati kad dobijes konzolu 2000kn jeftinije.

@Tuhy ceka 30+ godina da mu netko dade pizde pa ne kuka.

bosscorelli Pa evo ja ti mogu reci da za mall hr nisi mogao znati ništa...jer zadnji puta kad su imali konzole mogao si ih uzet više komada. Pa taj redoslijed pada u vodu.

Tu uvijek postoji rizik da nesto nece dobro proci....

Ja sam ti napisao svoje iskustvo...i razmišljanje...a ti ako misliš da je to laka lova...i da je zabavno...sretno 🙂

kauboj to najbolje ti sam znaš.

Fićo će preferirat stolac i monitor. Ja ću preferirat kutnu garnituru i big ass OLED. A ti vidi kaj tebi paše.

Samo napomena, PS5 ne podržava 1440p rezoluciju.

Tzereen
          Iskreno - ne znam.
          Igram trenutno na jako shit monitoru od 200-300kn jer sam slučajno razbio TV tako da je sve bolje od tog monitora ali sam sad navikao na manje dimenzije pa mi je i to okej iako se ne bi bunio na nešto veću dijagonalu. TV kod kuće je okej ali vidi se da nije nekakva top kvaliteta jer vidim neke probleme u nekim igrama ali je ugodno igrati na većem ekranu ali svi govore kako je 144Hz preporod pa me to kopka.

kauboj 4k/60Hz. PS5 nema podršku za 1440p te ćeš igrati u 1080p na 1440p monitoru gdje će slika biti mutnija. Također tih 144hz nećeš moći iskoristiti jer će ti trebati monitor sa HDMI 2.1 koji košta cca 5-6K kuna, a čak i ako ga kupiš si praktički dao 5-6K kuna za "1080p" s kojim ćeš 95% igara igrati u 60 FPS-a pošto PS5 nema toliko igara koje idu na 120 FPS-a.

Ukratko ili TV sa 4k/60Hz ili Monitor sa 1080p/60Hz

kauboj E na to sam mislio da, ha ne znam onda je mozda i neki monitor bolja opcija ali full hd, ma da ima finih tva i za 4000kn nekih.