4K/60 all the way, bilo monitor ili TV. Ja imam 1080p/144Hz na 24 incha i zapravo nisam ni provjeravao gdje bi taj višak herza uopće radio (Dirt 5 koji imam bi trebao podržavati 120 Hz, ali eto koliko mi je bitno...). Meni je najbolja opcija imati i monitor i TV, jer oboje imaju svojih prednosti i mana. Ali s obzirom kako većina diše i kako se konzole koriste, velik i kvalitetniji TV je danas praktički imperativ.
PlayStation 5
Tzereen
43'' isto ne znam procijeniti ali iskreno ne bi ni prevelik TV, nisam siguran koliko mi to soba i raspored unutar iste dopušta a i bio bi mi samo veći problem pri seljenju. Vjerujem da mi je lakše nekako drugačije rasporediti sobu za manji TV nego svi problemi koji bi me mogli dočekati sa većim.
Ali ako je bolje uzeti neki kvalitetniji LED od onog početnog QLED, onda bi naravno mogao pucati na nešto više inča za istu cijenu.
Tzereen
Trenutno vrlo blizu monitora jer kao što rekoh, dosta je mali, a držim ga na stoliću (koji je dugačak ali ne i širok pa bi bio super za TV, uz to je i taman tu negdje visine za igranje sa kauča). Imam i TV (gazdin) koji je na zidu (a kauč uz drugi zid sobe) i to je predaleko i apsolutno previsoko za igranje ali je ok za casual gledanje TV-a.
kauboj Imaš neke monitore koji prihvacaju 4k signal s PSa al ti vidis to maksimalno u 1440p, ali i mogu prikazati 1080p/120hz, konkretno LG 27GL850-B to može 100%, imaš video na youtube al i na redditu imas listu monitora koji to mogu, u edigitalu ima LG 27GN850-B koji je njegov nasljednik, a na solidnom je sniženju no nisam 100% siguran da i on to može, no trebao bi. Ako planiras koristit monitor i za komp moj prijedlog ti je 1440p/144hz , no ako je samo za PS bolje je neki kvalitetni 4k/60hz
Hvala svima, onda je sad samo pitanje koji TV uzeti
kauboj
Jučer spojim Ps5 (GT7) na Hisense ( neznam koji model čini mi se da je bio cca 3.000kn ili malo manje) u dječijoj sobi ostanem paf dobrom slikom odem opet dole u dnevni boravak spojim na 5 x skuplji Samsung
zaključim da nisam ćorav ali sam konj.
Ako mozes negdje u ducanu ja se nebih ustručavao spojiti da vidim sliku.
Hisense definitivno, LG, Samsung, Panasonic, sve je smeće u usporedbi ako je cijena ista.
- Uređivano
In the coming weeks, the PS5 versions of these titles will receive game patches enabling VRR support:
Astro’s Playroom
Call of Duty: Vanguard
Call of Duty: Black Ops Cold War
Destiny 2
Devil May Cry 5 Special Edition
DIRT 5
Godfall
Marvel’s Spider-Man Remastered
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
Ratchet & Clank: Rift Apart
Resident Evil Village
Tiny Tina’s Wonderlands
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Also:
"As an added option, you can also choose to apply VRR to PS5 games that don’t support it. This feature may improve video quality for some games. If this results in any unexpected visual effects, you can turn off this option at any time."
Sve je to super,samo još treba imat i TV koji podržava VRR.
master_x Ja ionako nikakav živi tearing nisam primjetio u nikakvoj igri na ps5...a još kad sam vidio da samo novije telke to podrzavaju mahhh...nebitno
Otkad imam LG C1, u pola godine sam jučer primjetio na jednom kadru screen tearing u AC Valhalla Dawn of Ragnarok. Inače Valhalla obiluje screen tearingom i na Sony 55XF9005 je na momente bio toliko izražen da je bolila glava. C1 je po tom pitanju puno ispred Sonyja no svejedno se tu i tamo malo primjeti. Nadam se da će VRR sada u potpunosti riješiti taj problem.