- Uređivano
Ja sam svoj prije 2 mjeseca uzeo za 607e vamo u Bosni bila akcija.
Sreca pa sam se tad nagovorio da uzmem sad bi platio skuplje.
Ja sam svoj prije 2 mjeseca uzeo za 607e vamo u Bosni bila akcija.
Sreca pa sam se tad nagovorio da uzmem sad bi platio skuplje.
Ljudi, vi kao da nemate iskustva sa ovim našim regionalnim trgovcima, mislim na na bivšu Jugoslaviju.
Godinama unazad rade vrlo slično i poslovni model se ne razlikuje mnogo u Beogradu, Zagrebu ili Sarajevu.
Ja sam očekivao da će uslovljavati kupovinu konzola uz dodatne igre ili da će pronaći način da to bude skuplje nego inače.
Hajde da te uslove drugim dzojstikom to je vec donekle ok, međutim sve ostalo je bezobrazluk, jer ko si ti da mi namećeš igre i njihovu količinu?
Drugo, vrlo je interesantno da digitalnih izdanja nema u prodavnicama, ili su veoma limitirane.
Njih ne mogu nikako da uvale, sem kao što rekoh da uz nju traze 2 dzojstika sto bi vecina realno i uzela, jedan je malo.
Oni će nastaviti sa ovim trendom.
Kada sam kupio moju četvorku, uzeo sam je za crni petak i bila je povoljna, mada i tada su uz nju isle 2 igre.
Bilo je kasnije varijanti jeftinija konzola ali sa dzojstikom i minimalnom memorijom
Pa onda varijanta od 1 tb sa 2 dzojstika, kao nešto skuplja
Ali uglavnom su bile uslovljene i nekom igrom.
Da se kupi samo konzola to baš teško.
Evo trenutno stanje je sledece PS 4 od 500 gb ide sa 4 igre za 380 eura.
Dakle i sada četvorku uslovljavaju.
Tako da će petica, barem ova sa diskom biti stalno u takvim kombinacijama.
Kad ih nema, ne valja. Kad ih skalpiraju jer se ne prodaju u bundleu, ne valja. Kad su raspoložive i imaju realnu nešto višu cijenu od one koju bi trebale imati (a znaš da zbog problema s opskrbom i inflacije te potrebe za zaradom može biti samo veća) - pri tome mislim na onu ljetnu od 4700kn s 3 igre, opet ne valja. Sad barem možeš kupiti konzolu ako baš želiš, ali ne, opet ne valja.
Mislim ono, burke...kupi onda za par godina konzolu ili se spusti na zemlju i upoznaj realnost.
Najbolje je da prodate četvorke dok još vlada potražnja za njima i nadoplatite razliku za peticu. Tako sam ja uradio i prošao super povoljno, mislim da mi je računica bila za digitalnu verziju sa dodanim dzojstikom i punjacem za dzojstike 350 eura na kraju.
Naravno preorder je bio u ovo doba 2021., a stigla je u 7 mesecu ove godine.
Četvorku sam prodao 2 dana nakon što sam objavio oglas.
Zero Želiš reć da podržavaš ovakve lihvarske cijene sa forsiranim bundleovima?Inflacija sigurno nije 20-25%.Jedno smeće od igre i igru od 200kn na Njuški nude za 1500kn veću cijenu od realne za PS5.Pa da je i 4.500kn samo konzola,dvije igre sigurni ne vrijede 1000kn.Pogotovo ono smeće od Destruction Allstarsa.
Al uvijek će biti ovaca,i svaka roba ima kupca.Zato i je tako.
master_x Nitko od nas ne podržava ali smo svjesni da je situacija takva kakva je.
Znamo da smo pretplatili i da cijena nije realna ( mi koji smo kupili za 5k).
To volimo, možemo si priuštiti i ne želimo čekati 2-3 godine da bi uštedili 1000 kn koje realno potrošiš u 2-3 izlaska.
To nas ne čini ovcama.
StarFox_N Ali baš kupnjom tih "bundleova" po 5.500kn podržavate takve načine podvaljivanja,muda pod bubrege.
Zaebo sam se onda kad je bio launch što nisam tada uzeo.Al ko je mogao tada znat da će biti tako pohlepni,a pogotovo još službeni uvoznik u RH sa podvaljivanjem tih bundleova.
Pa još ta u5rana korona i ostale gospodarske poteškoće.
Ja iz principa nedam te pare.
Imam XSX pa čekanje do normalnih cjena mi nije problem.A prije će se pojavit PS5 Pro.
A zašto si onda tako bijesan?
Kad skontam da sam u ovoj godini kupio 99% digitalnih igara, i imam samo 2 igre u fizickom obliku, odlučio sam se za kupovinu digitalne verzije.
I onako ne uzimam day one igre, ne gledam BluRay filmove, a PS Store zna imati taman finih popusta s vremena na vrijeme, gdje i onako imam 60% igara koje ni sa 4ke nisam nikad zaigrao a kamoli kupio.
Taman nek posluži do izlaska PS5 Pro, bit ću i više nego zadovoljan.
Obrazloži pls?
Zero Sve je bilo ok dok su trajale prednarudžbe...pričekao si par tjedana...i to je to...
Namjerno su to ukinuli...pa poceli uvaljivat bundlove...
A sad iz nekog pitaj boga kojeg razloga više ni ne stavljaju ponudu na web nego samo fizički i trgovinama?
Dakle postavljaju se samo dva pitanja:
BONUS
doctorfreak Samo ću reći da bundlanje nije izoliran slučaj samo za HR, što bi se između redova dalo pročitati kako smo opet država-slučaj, ovaj put s lihvarima trgovcima. Ne, imaš primjere GameStopa, Best Buya, Walmarta i sličnih koji rade isto. Samo Gamestop je sad prije Božića nagovijestio da daju 60 konzola kroz osobno preuzimanje u podružnicama za svoje pretplatnike, u bundleovima koji uključuju nešto od sljedećeg:
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition, Ratchet & Clank: Rift Apart, Ghost of Tsushima: Director’s Cut, a third-party DualSense charging station, and an additional Sony DualSense controller.
Dakle, ovo nije izoliran fenomen samo za nas (vidi se uostalom po broju trgovina u HR koje su preuzele tu praksu, uključujući i glavnog zastupnika/uvoznika za HR). Nije nelegalno, očito dok se konzole prodaju na taj način Sony nema ništa protiv s obzirom na globalnu praksu, dapače uvijek je prešutno u interesu proizvođača imati što veći attach rate igara uz konzolu jer na svaku prodanu igru ide i određena marže za vlasnika platforme, da ne pričam kako je još bolje kad nudiš vlastite ekskluzive.
Alternativa o kojoj ti govoriš je živjeti u nekoj od podržanih zemalja gdje postoji PlayStation Direct prodaja. Ali i tamo je puno veća vjerojatnost da bi redovito viđao samo "out of stock" za PS5 bez bundlea.
Zero Dakle tvoj je odgovor prodaju bundlove jer to rade i drugi....
Prijatelju rade....ne velim niš...i u europi i u americi bez daljnjeg...ali tamo ponekad ima i gole konzole...kad si je vidio u sancti zadnji puta kod nas?
Da imamo place ko njemci, austrijanci pa i ameri...nebi ni raspravljali o ovoj temi...kad smo vec kod uspoređivanja..
doctorfreak S obzirom na plaće, možda uopće ne bi trebali pričati o videoigrama i skupim konzolama? Ja nemam informacije o učestalosti ponude console only vs bundle u određenim trgovinama i zemljama kroz protekle mjesece, ali evo, ti slobodno navedi primjere i podatke o prodaji ako ih imaš.
Ajde da nude dodatni gamepad + 2 igre od nekoliko ponuđenih,5000kn bi bio vrh za taj bundle.Al ono smeće od Destruction Allstars nitko ne želi nit badava a to imaju u svakome od svojih bundleova.
Ima više od pola godine,ako ne i više kako nema konzola na webu za naručit (tu mislim na SD a ne kvazi trgovine).Pa ebem mu nisu svi u ZG niti mogu ić svaki dan provjeravat u trgovine jel ista dostupna.