resident_evil Dignuo sam tam za combat sve na max, ima 100 postavki (što mi se generalno sviđa za customizaciju). Skoro su me ubili sad na Chapteru 7 🙂 Ali jednom, i to skoro. Jednostavno, combat je govno, ne znam kak drugačije da se izrazim, button masher i trčanje okolo, baš najgori dio igre. Dugo nisam tak užasno dosadan combat vidio, jedva čekam da završe te dionice da slušam kak se ovi svađaju u ekipi i vrijeđaju.
Story-driven igra koja radi taj dio posla maestralno, ali ovi izbori hoćeš kroz lijevi prolaz ili desni, pa hoćeš bacit Rocketa ili skočit preko 3 platforme da pređeš preko mosta ne znam da mogu nazvati nekim odabirom u smislu da se tijek mijenja. Jedino do sada Chapter 4 ovisno o odabiru ima drugi smjer djelomično. Vidim zašto je @wooddiebone sretan s ovom igrom, za njega je ovo punokrvni RPG.
Lokacije su predivne, ali linearne i bez trunke maštovitosti kad pričamo o exploringu. Berem ona sranja s poda i već imam skoro sve na max.
Kretnje lika... su užas. Nema trčanja, WTF. Double jump kao da ima metlu u dupetu, a u borbi melee i oni potezi... Sramota kak loša fizika, padne mi tlak kad vidim koliko je traljava fizika u igri (negdje je super, ali generalno kretanje skakanje, penjanje, sve je clunky as fuck).