Brijac
A košta da, 150kn mislim. Ali opet, može se punit, ne moraju se mijenjati baterije svakih tjedan dana. To je bilo prvo što se kupio i za X360 i za X1. Srećom, Elite kontroler je imao fiksnu punjivu bateriju.
Sonyevi inženjeri su pročitali sabrana Darwinova djela o evoluciji čovijeka, drevne Hipokratove tekstove o medicini i do posljednjeg detalja proučili Vitruvijevog čovjeka, a sve kako bi izradili ergonomski najbesprijekorniji upravljački uređaj koji je ljudska ruka ikad dohvatila.
I onda jedan woodie crta crte u Paintu po rukama i priča o nekim smiješnim xboxima. Dajte ljudi molim vas.
wooddiebone Ne bih jer imam microsoftov gamepad kojeg koristim za PC i nikad mi nije legao. Stvarno sam se trudio ali ne ide. S njim sam osjetno lošiji i jednostavno mi lijeva gljiva stvara probleme u igranju fife.
Meni je isto nakon igranja s Xboxovim i Switch pro kontrolerom postalo 100x bolje da je lijeva gljiva na mjestu D-pada. Jednostavno mi ispada kao da imam još bolju kontrolu lika bilo koje igre koje igram.
Nisam ove godine stigao nešto specijalno popratiti E3 pa sam tek sada prošao sve te najave MS-a.
U suštini, imali su dobar marketing i sjajnu konferenciju te time generali hype za konzolu kako bi ja pojačali tempo prodaje. Razlog je da trenutno poprilično (čitaj: duplo) zaostaju za Playstationom (izvor)
Glavni razlog tome nije teško pronaći - PlayStation 5 u ovom trenutku jednostavno nudi bolju ponudu igara. Kada kupiš konzolu, imaš mogućnost odigrati Demons Souls remake, novog Spider Mana i sada sjajnog Ratcheta koji tek u manjoj mjeri koriste kapacitete konzole. I ako izdvojiš cca 70 kn mjesečno, odmah je tu kolekcija 20-ak najvećih klasika prethodne generacije koji se izvode bolje te izgledaju najbolje što mogu. Igre su objektivno bolje, da ne spominjem kako će Sony kada će to tržište zahtijevati sigurno pronaći odgovor na GamePass (što se mene tiče, mogu samo proširiti dalje Playstation Plus Collection).
Sony se istina malo ulijenio što se tiče marketinga, no kako je svugdje PS5 rasprodan i ne stignu ga proizvoditi kolika je potražnja, realno im se ne žuri. Uz COVID okolnosti, skužili su da mogu bez beda prolongirati izlazak novih jakih AAA igara jer će se ove godine i bez njih sve rasprodati, a kada će one biti potrebne, samo će stići na tržište u boljem stanju i s većim hajpom.
Ono što je dobra stvar je daleko ozbiljnija vlastita produkcija MS-a gdje će se tek u narednim godinama pokazati rezultati svih tih silnih akvizicija studija (posebice me veseli što će Obsidian i Inxile skuhati s MS-ovim parama), no teško će samo tako doći do levela na kojem Sony razvija svoje IP-ove. Oni ovu generaciju idu dalje te kompletnu produkciju proširuju s TV i mobilnom produkcijom. Mislim da nema apsolutno nikakvog uporišta u teoriji da Sony nešto usporava ili se ulijenio. Kada si na vrhu i konzole se prodaju kao da ne postoji sutra, nema smisla lupati xyz love u marketing. U jednom momentu će se to sve sigurno usporiti, a do onda će se Sony vjerujem dobro (marketinški) pripremiti.
TLDR; MS je imao samo sjajnu konferenciju i marketing, tek u narednim godinama moraju pokazati što su u stanju proizvesti. Veseli me doduše nova Forza, tu Sony nema nikakav odgovor.
boja1964
Meni kao nekome tko zeli kupiti konzolu i zabavljati se je apsolutno svejedno iz kojeg razloga ih nemaju, činjenica je da sad ne mogu otići u dućan i kupiti. @Flipper znas da ja kako ti reče šutam od igara samo jednu staru mrtvu kobilu ne želim da mi netko proda bundle sa 2 igre koje nikad neću upaliti.
Icek Imao je i zove se Xbox One X. Puno bolji uređaj nego PS4 i PS4 Pro.
na kojem si odigrao koliko ono igara? salim se malo, dobar je one x, ali djabe hardver kad u periodu te konzole ms nije ni jednu hvalevrijednu ekskluzivu osim forze izbacio.
a ovo za gamepad je isto bas bezvezna rasprava, navikne se i na jedno i drugo realno, subjektivnog sam dojma da meni PS polozaj gljiva za nijansu vise pase ali mislim da je to sve individualno. ono sto se objektivno moze reci je da je kod xboxa kvaliteta izrade bolja a mislim da se unatoc pokojoj mani moze reci da je sonyjevo rjesenje s baterijom objektivno bolje.
Sve Forze Horizon samo. Igrao Ori i Lucky's Tale i nešto malo Rare Collection.
Najtužnije je što mi Xbox library broji oko 90 igara, gotovo sve Xbox ekskluzive kupljene. Ali jednostavno navika je igranja na plejci i skupljanja retardiranih trofeja. NIkako se trgnut i zaigrat Fable nakon 15 godina, probati Halo i Gearse. Totalni retardluk.
A ta kontrolere; zavisno o kontroleru. X360 i X1 kontroleri mi odlično pašu, ali su premali i opet su mi šake previše spojene. DS/DS2/DS3 su je živi užas i nevjerojatno koliko su prsti u ruke zgrčeni dok se igra s njima. DS4 je osjetno širi kontroler i šake su puno opuštenije prilikom igranja , no opet najbolju ergonomiju mi ima Astro C40 - dosta širok i debel kontroler gdje su šake u maksimalno opuptenom položaju. No na tom kontroleru mi nikako ne paše da je lijeva gljiva na mjestu strelica, dok mi na X360 i na X1 to savršeno paše.
Znači, pročitavši sve, vidim da se slažemo kako Sony nije u nikakvim problemima, nego se voli širiti neka mutna propaganda (da ne kažem agenda) diljem bespuća interneta. A kad se sve stavi na papir te zbroji i oduzme, Sony itekako radi dobre stvari.
Igre su super, a PS5 i naročito Dualsense su odlični komadi hardvera. Evolucija hardvera je prisutna u svim bitnim aspektima - brži, bolji i tiši. I dok je mrvicu sporiji od konkurenta, nudi više igara, nudi bolje igre, a definitivno i više revolucije (DualSense) od konkurenta.
Ne mogu se sjetiti kad je točno i zašto pokrenuta ta famozna ideja da se Sony ulijenio, da radi antikonzumerski i antigamerski, a Microsoft je naš novi Mesija koji postoji samo da bi spasio i usrećio nas uboge gamere. Ali drago mi je kad svi trezveno sjednu i sagledaju stvari, ipak prozru tu šarenu laž. Nismo baš takve ovce.
Molim te prestani širiti svoju negativu i ljubomoru jer je Xbox bolji! Ali da, jučer upalio Ratchet & Clank nakon par dana ne igranja i zaboravio koliko je zapravo jebeno dobar taj kontroler, da su još ljepše kućište išli praviti bio bi savršen stroj za cijenu i okolnosti!
Loading...
Something went wrong while trying to load the full version of this site. Try hard-refreshing this page to fix the error.