Mrtva kobila koju koju MS šutira?
Ne bih išao tako daleko.
Po stoti put sam već ponovio da MS radi odličan posao. Čak i ja koji sam oduvijek na PS-u ću vrlo vjerojatno nabaviti Xbox ( najviše zbog Elder Scrollsa i Fallouta, nešto manje zbog Haloa, Gearsa i Forze).
MS je definitivno ušao puno bolje u ovu generaciju. Konstantno dobre vijesti iz zelenog tima dok je Sony prilično pasivan.
Stvar je u tome da mrtva kobila ima asa u rukavu kojeg MS ne može nadmašiti s ničim što su do sada napravili/najavili a to je kvaliteta IP-a. Čak i nakon akvizicije Bethesde.
Dovoljno je da sutra izbace trailer za novi GOW, najave Bloodborne 2 ili novi Uncharted. A TLOU 3 da ni ne spominjem.
U sekundi će ukrasti svu pozornost, zasjeniti MS, krenuti će hype i Xbox će ponovno biti tamo gdje je i zadnjih 10 godina. U sjeni Playstationa.
Istina.
MS treba pohvalit, stvarno se trude i prednost su zaslužili isključivo tim trudom, a prednost koju imaju je vrlo slična prednosti PS4 nad Xbox One.
Svejedno, Sony čim najavi novu igru Insomniaca, Naughty Doga ili Santa Monice, sva pozornost ide na njih.
Zato sam na kraju i kupio PS5, a ne Xbox.
Svejedno, ljepo je da imamo konkurenciju konačno.
Iduću generaciju si ni Sony ni Microsoft sigurno neće dozvolit bilo kakvu pasivnost.
Brijac
A košta da, 150kn mislim. Ali opet, može se punit, ne moraju se mijenjati baterije svakih tjedan dana. To je bilo prvo što se kupio i za X360 i za X1. Srećom, Elite kontroler je imao fiksnu punjivu bateriju.
Sonyevi inženjeri su pročitali sabrana Darwinova djela o evoluciji čovijeka, drevne Hipokratove tekstove o medicini i do posljednjeg detalja proučili Vitruvijevog čovjeka, a sve kako bi izradili ergonomski najbesprijekorniji upravljački uređaj koji je ljudska ruka ikad dohvatila.
I onda jedan woodie crta crte u Paintu po rukama i priča o nekim smiješnim xboxima. Dajte ljudi molim vas.
wooddiebone Ne bih jer imam microsoftov gamepad kojeg koristim za PC i nikad mi nije legao. Stvarno sam se trudio ali ne ide. S njim sam osjetno lošiji i jednostavno mi lijeva gljiva stvara probleme u igranju fife.
Meni je isto nakon igranja s Xboxovim i Switch pro kontrolerom postalo 100x bolje da je lijeva gljiva na mjestu D-pada. Jednostavno mi ispada kao da imam još bolju kontrolu lika bilo koje igre koje igram.
Nisam ove godine stigao nešto specijalno popratiti E3 pa sam tek sada prošao sve te najave MS-a.
U suštini, imali su dobar marketing i sjajnu konferenciju te time generali hype za konzolu kako bi ja pojačali tempo prodaje. Razlog je da trenutno poprilično (čitaj: duplo) zaostaju za Playstationom (izvor)
Glavni razlog tome nije teško pronaći - PlayStation 5 u ovom trenutku jednostavno nudi bolju ponudu igara. Kada kupiš konzolu, imaš mogućnost odigrati Demons Souls remake, novog Spider Mana i sada sjajnog Ratcheta koji tek u manjoj mjeri koriste kapacitete konzole. I ako izdvojiš cca 70 kn mjesečno, odmah je tu kolekcija 20-ak najvećih klasika prethodne generacije koji se izvode bolje te izgledaju najbolje što mogu. Igre su objektivno bolje, da ne spominjem kako će Sony kada će to tržište zahtijevati sigurno pronaći odgovor na GamePass (što se mene tiče, mogu samo proširiti dalje Playstation Plus Collection).
Sony se istina malo ulijenio što se tiče marketinga, no kako je svugdje PS5 rasprodan i ne stignu ga proizvoditi kolika je potražnja, realno im se ne žuri. Uz COVID okolnosti, skužili su da mogu bez beda prolongirati izlazak novih jakih AAA igara jer će se ove godine i bez njih sve rasprodati, a kada će one biti potrebne, samo će stići na tržište u boljem stanju i s većim hajpom.
Ono što je dobra stvar je daleko ozbiljnija vlastita produkcija MS-a gdje će se tek u narednim godinama pokazati rezultati svih tih silnih akvizicija studija (posebice me veseli što će Obsidian i Inxile skuhati s MS-ovim parama), no teško će samo tako doći do levela na kojem Sony razvija svoje IP-ove. Oni ovu generaciju idu dalje te kompletnu produkciju proširuju s TV i mobilnom produkcijom. Mislim da nema apsolutno nikakvog uporišta u teoriji da Sony nešto usporava ili se ulijenio. Kada si na vrhu i konzole se prodaju kao da ne postoji sutra, nema smisla lupati xyz love u marketing. U jednom momentu će se to sve sigurno usporiti, a do onda će se Sony vjerujem dobro (marketinški) pripremiti.
TLDR; MS je imao samo sjajnu konferenciju i marketing, tek u narednim godinama moraju pokazati što su u stanju proizvesti. Veseli me doduše nova Forza, tu Sony nema nikakav odgovor.
Loading...
Something went wrong while trying to load the full version of this site. Try hard-refreshing this page to fix the error.