• Gaming Vijesti
  • Microsoft je najavio čak 41 novu igru koje stižu na Game Pass

Nexus Niti jedna konzola se ne prodaje po profitu, profit rade igre. Na Game Pass sam mislio kao servis tj oblik distribucije a ne na sam proizvod. Čim 5G bude standard takvih ćeš stvari vidjeti sve više i više i Microsoft sa Game Pass ovdje vršiti dominaciju jer je svima ostalima očito glava u oblacima i ne poduzimaju a a baš ništa što se toga tiče.

Pa niko 🙂 ja sam se nadovezal na tvoj post o gamepassu

Flipper ajd pliz, po stoti put, imal sam sve konzole, i game pass i igral xbox exkluzive tak da nemoj, gamepass je dobra stvar, samo je pitanje za koga i dal je bulletproof buducnost

S.T.A.L.K.E.R. izgleda sick.
    Ali treba to vidjeti u pokretu svojim očima i uvjeriti se. Vidjeli ste i sami kakav je Clownpunk 2077 bio u traileru a kakav je konačni rezultat ispao, no toj sam igri predviđao propast i nakon prvog polusatnog gp videa prikazanog 2019 ili kad već.

EasternBunny Cayberpank je ispao bugovit ali ništa što bi odbilo od igranja, trenutno je potpuno igriv i pamtljiv naslov. Ne znam o kojem prepastu se radi s obzirom da su zgrnuli hrpu para na igri.
      Stalkeri su slično bili bugoviti, neispeglani, koje zajednica moda i popravlja desetak godina. Svejedno je kultna igra sa hrpom fanova koji su turistički obilazili masovno ta područja jer su željeli doživjeti u živo barem djelić te vrhunske atmosfere iz igre.

Microsoft je sada u punom naletu, no bit će zanimljivo vidjeti hoće li im se oklada u GamePass vratiti na dugi rok. Neminovno je da će svi okrenuti tom poslovnom modelu pa će posljedično izgubiti dio ponude, što će ih natjerati na još veće ulaganje u vlastitu produkciju da bi rast mogao pratiti željenu profitnu maržu uz nužan rast cijena koje moraju biti konkurentne te pratiti inflaciju.

Nadella općenito od kada je postao CEO Microsofta odmah je okrenuo ploču na B2B i services te da ga Spencer nije u tom smislu pratio kroz gaming diviziju, pitanje je koliko bi ulagali još u Xbox nakon Xbone debakla.

Ja sam i dalje za klasičnu buy to play filozofiju, volim graditi svoj digitalni library te tu i tamo reprizirati neke igre koje su mi drage. PC je do sada bio najbolja platforma za to, no veseli me sada što kada se ulogiram u svoj PS account na novoj konzoli, mogu instalirati gotovu svaku PS4 igru.

Flipper Nije dobar jer ga nema na drugim konzolama.Multimiljarderska firma kao M$ si može priuštiti gubitke kroz tu pretplatu,slično radi i Epic koji se probija kroz gubitke sa poklanjanjem igara za svoj Store.
      Ja ne znam u čemu je problem osim u jalu šta konkurencija nema ništa slično.
      Jedini je problem,barem kod mene šta ima na tone igara na GP a paralelno bi igrao 10 igara,da se što više iskoristi pretplata,tako da se onda na kraju ne igra niti jedna kak bi trebala.To je isto ko i kod ostalih pretplata.

GamePass košta...koliko ono, 15 eura mjesečno? Da imam Box vrlo vjerojatno bih platio na mjesec-dva, izguštirao se na igrama koje ovako na prvu možda ne bih kupio, ili bih ali ne po punoj cijeni, pa onda malo igrao one kupljene igre, pa opet mjesec-dva platio GamePass.
      Treba si sve lijepo fino posložiti, a ne pokupovati masu igara u kratkom roku pa nakon pola godine koliko su skupljale prašinu jer ni omot nije skinut cviliti kako se trebalo strpiti do akcije i sniženja.

Nexus Evo, ako netko želi razumno razglabati, možemo. Ako će sada netko doći i trolati, jebiga @Icek će to počistiti, tako da uzalud vam trud. Ili ono što si ti @Miro rekao (pa je Icek obrisao) kao za Returnal "je ekskluzivno je, ali nije za svakoga" pa isto kažeš i za Ratchet and Clank...ono, šta? Što to uopće znači?

Nije ni Super Mario XY i Zelda XY "za svakoga" pa eto to si flagship franšize za N na osnovu kojeg prodaju te konzole.

Ajmo razumno onda.

Kako možeš razumno tvrdit da Gamepass sa igrama poput Doom Eternala, Wolfensteina, Fallouta, Back 4 Blooda, Gears of Wara, Scorna, Hadesa, Yakuze, Haloa, Forze, Stalkera, Outer Worldsa nisu zanimljive većini ovdje i da su za casual gamere, a onda kad Miro kaže da Ratchet i Returnal nisu za svakoga to nazoveš trolanjem?
      I onda još povučeš pojam flagship franšiza bez da uopće uzmeš u obzir da Gamepass nudi SVE Xboxove flagship franšize DAY ONE + još hrpetinu odličnih naslova koje gameri obožavaju?

Halo, Forza, Gears of War su Xboxove flagship ekskluzive i iako ti nisi imao kontakta s njima i ne cjeniš ih, postoji hrpa ljudi koja je bar u jednom periodu imala i voli te igre.

Zamisli da ti Sony nudi istu stvar.
      Igraš Day One sve ekskluzive za 10 dolara mjesečno.
      Ja sam uvjeren da bi ti skočio na to ko ja na Lidiju Bačić ili Andreu Šušnjaru.

Recimo mene je popuštalo skupljanje igri i pravljenje neke kolekcije, retro sto iman iman drugo davno nesto nisan kupio. Ps5 igre iskreno ne skupljan bar ne po 599 cijeni to mi je trenutno ludost rađe odigram i prodam. Jedino ako uzimam CE izdanje to je za kolekciju.
        I sad reci da Returnal nebi rađe odigra za tih nekih 100kn nego 599kn je ludost totalna, jako dobra igra koju sam vec napola zaboravio i iskreno vise je nikad nebi zaigrao.

Isto se pricalo da netflix nema sanse da uspije znan da su isli po americi po videotekama trazili partnere svi su ih odjebali i krenuli su sami, danas je netflix tu ostalih nema.

Dobre ekskluzive plus gamepass i imaju bogami otvoren put, da buden iskren ja san u najavi konzola na sve ovo se nasmija i reka gotovi su ali nakon 7 miseci nicega od sonya bome treba se zamisliti.
        Opet ponavljam igre za ps5 i ps4 nisu i nikad nece biti ekskluziva i nesto radi cega se kupuje konzola barem meni.
        A onda barem meni sony trenutno nema nista a price koliko imaju studija koliko imaju svega me ne zanimaju jer je danasnje vrime takvo da nemozes virovati nikome nego samo onome sto vidis.

Ja mislim da je sony nespreman malo korona malo lako cemo i po meni konkurencija to lagano iskoristava.

Sve mi lagano smrdi na ps2/ps3 ko vas jebe mi smo sony mi smo bogovi nemore nam niko nista...Ja jesan sony fenboj ali bogami san i realan i trenutno prije bi preporucio box nego ps5.

Na najavi konzola od smijeha box je gotov do toga da jucer gledam koliko košta box bogami se brzo okrenulo a virujem da nisan jedini...

GamePass je super stvar ako volis igrat svasta , za mene osobno nije jer odigram samo big big naslove tako da je to max 5 naslova godisnje . Nego imali neka racunica koliko studija dobivaju para za to ? Jel moguce da im je to isplativije nego da ljudi kupuju igre fullprice.

Stvarno mi nije jasno da neko moze rec za PS5 kako se ne isplati uzet. Izdali su 3 punokrvne next gen hitčine, joystick je ludilo, igre su predivne, stare igre se puno bolje vrte, hrpa upgradeova last gen igri, učitavanja su smješna i uz sve to, ove godine još izlaze Kena, Deathloop i potencijalno Horizon.

S druge strane, imamo Xbox sa odlicnom uslugom i hitovima koji na istu dolaze day 1. Nema loseg izbora i nema loše investicije trenutno. Kakvo kukanje?!

escoban sumnjam da ima neka javno dostupna računica, ali pretpostavljam da se nekim studijima isplati više, nekim manje. U biti, vjerojatno se rade dealovi po igri, a ne po studiju.

I skoro pa sigurno se trenutno radi s gubitkom, ali mislim da sad u početku Microsoft radi s ogromnim gubitkom u svim aspektima jer gledaju dugoročno. Ali kad dođu na nekih 150 milijuna stalnih mjesečnih pretplatnika mislim da će se stvari naglo zaokrenuti.

DarkPunisher meni se čini da se gadno pokrenula ta "agenda" protiv Sonya i da se pišu sasvim nerealne stvari jer je "u zraku" feeling da je Sony negativac. I takav feeling se pokrene vrlo lako, a jako teško nestane.

wooddiebone

Kako možeš razumno tvrdit da Gamepass sa igrama poput Doom Eternala, Wolfensteina, Fallouta, Back 4 Blooda, Gears of Wara, Scorna, Hadesa, Yakuze, Haloa, Forze, Stalkera, Outer Worldsa nisu zanimljive većini ovdje i da su za casual gamere,

Zato što ne čitaš. Lijepo sam rekao kome je namijenjen servis poput GS-a, a ne igre na njemu...ali to eto to okreneš kako bi dobio neku nepostojeću tezu.

onda kad Miro kaže da Ratchet i Returnal nisu za svakoga to nazoveš trolanjem

Zato što ne čitaš.

Halo, Forza, Gears of War su Xboxove flagship ekskluzive i iako ti nisi imao kontakta s njima i ne cjeniš ih,

Da si pročitao, onda bi znao da sam imao box i da sam odigrao većinu. Ali jebiga, ne čitaš. Ne mogu pomoći. Promašio si poantu.

Zamisli da ti Sony nudi istu stvar.
              Igraš Day One sve ekskluzive za 10 dolara mjesečno.

Meni nebitna stavka bio to Sony, Nintendo ili MS. Kakve to ima veze s njima i onim što sam gore napisao?

wooddiebone Mene zanima dolaze li svi 1st party naslovi na GP isti dan kada launchaju ili ne? Ako ne onda to nije za HC igrače jer takvi ne mogu čekati da igra dođe na GP nego ju moraju igrati day 1. Ako su stariji 1st party naslovi gore onda je to za privlačenje casual publike koja nije toliko zagrijana, no dobivaju priliku za male pare odigrati propušteno i to na novoj, povoljnoj konzoli.(Znam da radi i na drugim platformama, ali Xbox Series S i GP su trenutno najdostupnija i najpovoljnija kombinacija.) Možda se izrode u HC igrače, no trenutno to nisu.

I odmah ti mogu reći da sve ostane kako je sa PS+ pretplatom i "free igrama" i da Sony uvede GP u kojem 1st party igre nisu prvi dan dostupne u sklopu pretplate i da nema odmah nekih mainstream blockbustera gore ja svakako ne bih plaćao tu pretplatu jer koji će mi kurac to. Sve te blockbustere kao nekakav HC igrač želim igrati kad izađu, a o 1st partyu da i ne govorim. Ne vidim benefit takve pretplate za mene, a ja sam isti po gaming navikama kao vjerojatno 95% ljudi na ovom forumu, kako je Nexus i rekao.

Iskreno ne kuzim cime vas je tolko M$ impresioniral (osim game passom) da je sad bog isus gaminga i svi ostali su jadni odjednom, doslovno nemaju killer naslov vani, doslovno