Microsoft je najavio čak 41 novu igru koje stižu na Game Pass
- Uređivano
Sterlok
Svakako ne možeš pokretati igre na XSX/S preko običnog HDD-a osim ako su to XOne ili X360 igre.
Možeš samo pohraniti XSX/S igre i tjt. Brzina ti zato i nije bitna stavka. Obični 2.5" HDD će raditi bez problema jer je tu samo kako bi pružio prostor da ne moraš stalno brisati i skidati igre na konzolu.
XSX jedino prihvaća njihov memory card kao ekspanziju memorije za XSX/S igre i tjt. Nema 3rd party rješenja kao što će to biti u PS5 slučaju (čim se Sony udostoji odobriti kompatibilne SSD-ove)
Ozbiljno razmišljam da ovu generaciju uz ps uzmem i xbox. Al me strah da me žena ne ubije.
- Uređivano
Miro
Multi naslovi koje smo ja, ti i vjerojatno 70% foruma već odigrali
Ja opet kažem, GamePass je dobar, ali ne vidim kako bi to MENE privuklo kao i sve slične na ovom forumu (a svi smo slični, relativno jel, inače ne bi bili na specijalnom forumu za gaming i imali na tisuće postova, tako da obisite mačka o rep, ako tvrdite drugačije)
GamePass je napravljen za casualnije igrače koji žele dobiti količinu i dobru kvalitetu na jednom mjestu za fiksnu mjesečnu/godišnju cijenu.
Kada mi netko kaže "aj kupi box, ima gamepass, Gearse, Halo i Forzu..." E, i? Ono, kako će mene to privući točno?
Bethesda naslovi me ne privlače (osim što mislim da je Doom serijal jedini s pravom kvalitetom i konstantnom u kvaliteti), mene tu još uvijek ništa ne privlači i ne govori da je kvalitetniju sistem od konkurencije (Sony, MS)... Nintendo mi nudi puno više razloga za kupovinu nego MS.
Evo, ako netko želi razumno razglabati, možemo. Ako će sada netko doći i trolati, jebiga @Icek će to počistiti, tako da uzalud vam trud. Ili ono što si ti @Miro rekao (pa je Icek obrisao) kao za Returnal "je ekskluzivno je, ali nije za svakoga" pa isto kažeš i za Ratchet and Clank...ono, šta? Što to uopće znači?
Nije ni Super Mario XY i Zelda XY "za svakoga" pa eto to si flagship franšize za N na osnovu kojeg prodaju te konzole.
Druže Sony ljubičice bijela... Tebe voli omladina cijela
- Uređivano
Na svu sreću Stalker izlazi i za PS5!
Još ne vjerujem da sve nove Bethesdine igre neće biti na PS5 -.-
Nadam se da će se Sony trznuti i krenuti jako.
Nexus
Je bas san provrtio igre koje ima tamo vidin da ima svega preko 500 igri i iskreno nasao san dosta indijanaca koji me zanimaju a jos ih nisam uzeo i na njima mi ide barem 1000kn uštede a di su igre koje odma dolaze tu besplatno a na sony 500+ kn.
Recimo ja iman dosta frendova koji kupe cod i to je to njih nista drugo ne zanima onda iman neke sto mozda odigraju par igri i za njih nema nikakvog smisla imati 2 konzole ali ja bome igram sve zivo i ove single player indijance je bolje odigrati za tu pretplatu nego trositi 200+ kn na ps5.
Indijanci su isto tako od 120kn mic po mic dosli do 250 sto je sad normalno za njih.
Bome mene ovo bas pocelo privlaciti samo jos ne jer cekam prvo switch pro i jebao bi me tv sa samo 2 hdmi 4k prikljucka trebalo bi non stop istekivati
- Uređivano
Ništa nisam do sad odigrao s game pass-a, a imam ga par mjeseci. Ima mi možda par zanimljivih naslova gore, ali opet nedovoljno da se odlučim odigrati. Za PS4/PS5 znam unaprijed što se čeka i što će se odigrati, za Xbox nemam pojma bi li išta igrao. Stare Gearse sam odigrao na X360 i bili su mi odlični, peticu nisam odigrao iako mogu, jednostavno mi se neda, Halo mi je bzvz, a vožnje ne volim pa mi ni Forza nije zanimljiva. Nemam pojma imaju li uopće još kakve kvalitetne ekskluzive. Kao što Nexus kaže, kako bi to mene trebalo privući da kupim Xbox.
- Uređivano
Evo Stalker 2 za siću igraš day 1 na Game Pass, dok na PS5 plaćaš 80 eura. I to je samo jedan primjer.
Stalker 2 dolazi i na PS5 (po ne znamo još kakvoj cijeni), a kakva god da je cijena, 80 eura ne plaćam. To je ionako igra koju kupujem vjerojatno 5-6 mjeseci nakon izlaska jer mi taj žanr nije sada No.1 (još ni Metro nisam prošao do kraja) tako da eto...
To što tebe ne privlači hrpetina (doslovno hrpetina) igara je tvoj i samo tvoj problem
Nisam ni rekao da je tuđi problem. Mene ta hrpetina igara ne privlači jer sam veliku većinu već odigrao, kao i velika većina na ovom forumu. Naveo sam za koga je PRIMARNO GamePass napravljen i koga točno cilja. Hint; ne cilja hardcore igrače poput mene, tebe ili Mira (tj cijeli ovaj forum basically)
Miro
Gledaj, ako tebe privlači i imaš valjan razlog da uzmeš to (i imaš vremena da odigraš XY igara) onda super. Ti uzmi.
Ja govorim općenito (jer imam gamepass i imao sam XOne konzolu s gamepassom) i skužio sam da nisam skinu više od 10-ak igara jer ili sam odigrao to nešto, ili me to nešto ne privlači.
Ja da sad u potpunosti mijenjam platforme? Pa iskreno, nemam volje za tim. Evo još malo pa izlazi BF2042 i već znam da ćemo peglati (ako imamo vremena) ja, @StarFox_N @viper89 @Fenix i ostali.
MS ima UŽASNO težak zadatak ispred sebe da privuče igrače s drugih platformi, a danas s obzirom na to kako su ljudi povezani, imaju svoje navike, račune na kojima imaju već možda 100 kupljenih igara, franšize na koje su naviknuti (nitko jači od Sonya i Nintenda na tom polju), realno MS je tu na trećem mjestu i to čvrsto. Oni će uvesti nove franšize, serijale, pokupovati i stavljati na gamepass jer imaju love koliko Sahara ima pijeska, ali za napraviti takvu konverziju? Teško.
Ja ću vjerojatno uzeti XSS negdje daleko down the line, kada se malo nakupi toga. Uzet GS, odigrati i prodati.
Po vašemu ispada da nitko više neće kupovati igre zbog GS-a...što je smiješno. Pa igre se na Xboxu prodaju unatoč tome što su iste izašle na GS day1.
Nexus Stalker 2 dolazi i na PS5 (po ne znamo još kakvoj cijeni), a kakva god da je cijena, 80 eura ne plaćam. To je ionako igra koju kupujem vjerojatno 5-6 mjeseci nakon izlaska jer mi taj žanr nije sada No.1 (još ni Metro nisam prošao do kraja) tako da eto...
To što ćeš ti kupiti sada ili za 45 godina je isključivo do tebe. Ima jako puno ljudi uključujući mene koji je ovaj nastavak čekao dosta dugo i znajući da ću ga igrati day 1 za $12 (a i manje) je ogroman plus za Microsoft i još veći minus za konkurenciju. Game Pass je budućnost gaming svidjelo se tebi to ili ne jer budućnost gaminga su igre a ne konzole.
- Uređivano
To što ćeš ti kupiti sada ili za 45 godina je isključivo do tebe
Opet...gdje sam rekao suprotno? Već sam rekao u prvom postu MENE. Kasnije se vodim pretpostavkama (koje su po onome što znam, dosta točne)
Naravno da je to super i oni koji su čekali mogu odigrati igru za dosta jeftine pare. Mene interesira koliki će se broj konzola prodati i koliko će narasti broj pretplata da opravda toliki interes.
Game Pass je budućnost gaming svidjelo se tebi to ili ne jer budućnost gaminga su igre a ne konzole.
Budućnost je ono što tržište odredi. Zasada tržište jasno govori što je privlačnije publici. GamePass u svojoj formi nije održiv, a ostatak tržišta ne može priuštiti jednaki servis kao GS. Zato i ne razumijem kako netko može kazati da je to budućnost, ako ostali akteri na tržištu ne mogu ponuditi isto, a MS već sam od sebe se kocka i nada da će se to dovoljno dobro uhvatiti da mogu postepeno dizati cijenu. Naveo sam i razloge zašto to neće biti tako lako (zato što su uvjerljivo treći na listi)
Znači postoji samo jedna opcija trenutno da GS postane budućnost gaminga, a to je da se N i Sony maknu s tržišta, a da MS postane čisti monopolist. Ain't happening.
Jednostavno je - Game Pass nije dobar za PS fanboye. Za sve druge je.
lp
Nexus Niti jedna konzola se ne prodaje po profitu, profit rade igre. Na Game Pass sam mislio kao servis tj oblik distribucije a ne na sam proizvod. Čim 5G bude standard takvih ćeš stvari vidjeti sve više i više i Microsoft sa Game Pass ovdje vršiti dominaciju jer je svima ostalima očito glava u oblacima i ne poduzimaju a a baš ništa što se toga tiče.