pisao sam ovdje prije par godina kako mi je zena tada cura imala svakakvih zdravstvenih problema, svega je tu bilo od tumora(i odlaska na kemoterapije), do nekakvog cvora u mozgu i naposljetku tromboze. zasto sad ovo pisem? htjela se cijepiti no doktori su je malo obeshrabrili i savjetovali da se cuva preko ovog perioda i da zbog povecane sanse od tromboze nakon trudnoce priceka sa cijepljenjem. nazalost, nije se isla dalje savjetovati neko vrijeme i bila je s nasim sinom kod pedijatra jer je mali dobio nekakav rs virus. doslovno je 80% ljudi kod pedijatra imalo koronu i tako se ona ali i nas sin zarazili. naposljetku sam je i ja dobio prije tjedan dana jer kad imas malo dijete ne mozes nikakvu distancu drzati.
zena izlazi u petak iz karantene, iako joj je nekoliko puta gore bilo dosta je to solidno prezivjela. sin je samo prvih par dana bio placljiv i slab mada se to moze eventualno i prijasnjoj bolesti pripisati. ja sam sada tjedan dana u karanteni i imam jos tjedan dana, jedna noc je bila bas jako gadna jer sam uzasno tesko disao i tresao sam se od hladnoce unatoc sto je soba bila topla a ja sam imao valjda 5 deka na sebi. nakon toga sam se nesto slabije osjecao a i grlo me jos drzi ali ukupno gledajuci puno slabije me uhvatilo nego zenu. to sto sam to bolje od nje prebolio definitivno bi prepisao cjepivu.
u njemackoj se sada raspravlja da li smanjiti potvrdu zbog cijepljenja samo na sest mjeseci i mislim da ce to proci jer je vise od 70% ljudi prema anketama za to. ja sam se zadnji put cijepio 07.05.21 a potvrda mi vrijedi do sedmog mjeseca 2022.(nemam pojma koja je tu racunica bila) a posto je oduvijek za preboljele od korone vrijedilo pravilo od sest mjeseci meni se u potvrdi nista nece promjeniti. jedino sto za taj period sada imam vise antitijela i necu se cijepiti ovaj mjesec kao sto sam planirao nego tek na ljeto opet.