maverick Nekada bi ti prvi i ostatak moderacije ugasio ovakve nebulozne teme i vratio fokus na ono sto se na jednom gamingu treba raditi i cime se treba baviti, a to je videoigrama.
Ja se osobno ne sjećam kada sam gasio neku temu. Bilo je privremenog zaključavanja Blebetaonice par puta i ponekad TLOU2 članaka (također na svega dan-dva) jer bi nastao kaos. Bilo je brisanja objava kada bi stvari izmakle kontroli. No ne sjećam se kada sam zaključavao temu i trajno gasio temu.
Ponavljam. Ova tema, isto kao i ona o politici, s razlogom su izolirane. Ovo su rasprave koje bi našao u Blebetaonici ili bi pak naišao na temu o Trumpovim porezima u članku za prodajne rezultate neke igre. Neke su teme neizbježne i dio su svakodnevnice. Zbog toga je napravljen kontejner koji izolira ovakve rasprave. Svatko kome smeta ova tema, a u nju kontinuirano ulazi, radi to svojim odabirom.
Ako nekoga otjera jedna tema u koju uopće ne mora ulaziti, u usporedbi s hrpetinama ostalih tema na forumu, onda (i ovo je moje osobno stajalište) stvarno sumnjam da bi takvog člana zadržala bilo kakva rasprava na forumu, bila ona o videoigrama ili ne.
Gašenje tema neće potaknuti aktivnost. Aktivnost će potaknuti aktivnost.
Izvinjavam se sto sam dosao u temu, nece se ponoviti.
Ne znam čemu ovakav nastup kada nitko nikoga ne napada. Ja ti direktno odgovaram i objašnjavam postojanje ove teme i upućujem te na alternativu. Ako išta, pokreni neku temu ako želiš o nečemu specifičnom pričati. Najviše što možeš izgubiti je vrijeme, a ako ga potrošiš na nešto što želiš, kao što je pisanje o nečemu što voliš ili želiš izjaviti, onda nije potrošeno vrijeme.
I da za kraj spomenem, ja sam osobno vidio povratak određenih članova na forum i dok je sada možda zatišje, to se događa svako ljeto, upravo oko srpnja. Prođu velike konferencije, ljudi odu na godišnji, razmišljaju o moru i odmoru i ne idu na internet, forume i ostalo. Po meni je to sasvim prirodno.
Ja za sebe znam da ovdje pišem čisto jer sam budala koja mora ulaziti u raspravu. U ostalim temama nisam aktivan jer je vruće, umoran sam od posla i faksa, oči mi žele iskočiti jer sam se nahladio na klimi u uredu i kad završim s poslom, nemam volje gledati u ekran. Jebiga, nekada život uleti i makne te od sporednih stvari kao što je forum.