Pročitaj na portalu
Članak

“Kupujte je*ene igre po punoj cijeni”, poručuje nam kreator Days Gonea

Kreator Days Gonea ovih dana puno je po medijima. Nakon što je u javnost isplivalo da je napustio Studio Bend nakon što mu Sony nije dopustio razvoj Days Gonea 2, John Garvin postao je omiljena persona gaming industrije.

Lik želi da Sony postane "novi Nintendo", tj. da igrači kupuju igre samo po punoj cijeni ako želimo dobiti nastavak. Nitko nam nema pravo uvjetovati da kupujemo igre samo po punoj cijeni da bi mogli dobiti nastavak.

Ja sam DG kupio na akciji, nije me sram toga i neću plakati ako ne bude nastavka (što je dosta izvjesno) makar mi je igra dobra. Ali vjerujem da je većini u našoj sredini ponekad problem dati i punu cijenu za puno bolje igre od DG. 71% na Meti je više upozorenje i dodatna smjernica da ipak ne treba odmah kupovati sve što izađe na tržište, nitko u ovom slučaju ne bi trebao kriviti one vlasnike PS4 i potencijalne kupce koji ovom igrom nisu bili oduševljeni, što zbog ocjene, što zbog tehničkih problema ili jednostavno iz razloga jer ih tematika ili taj žanr ne zanimaju.

Razloga može biti više ali rekao bih da je u ovom slučaju za nedovoljno dobar prijem najveća "krivica" upravo studija i izdavača (Sonyja). Nešto od toga se moglo sasvim sigurno i bolje izvesti, pri tome najviše mislim na spominjane tehničke probleme.

Zanimljivo, ja taj njegov Days Gone smještam u istu kategoriju igara kao i Watchdogs.

Nek napravi prvo nešto kaj se isplati uzet Day One.

Nema frke, a evo kad su tak hrabro kurčeviti pitam ja njih jel u redu da ja platim day one full price a dobijem hrpicu bugova? Svi bi bili Nintendo, a nitko ne zna vise izbaciti dovrsenu igru. Da platim full price to treba znacit i kvalitetu, a ne drugacije iskustvo na pocetku i nakon 14000 zakrpa.

P.S. Kupili su ljudi i Cyberdrek po full cijeni, pa evo dismo sad 😃

foggy znam ja jednu igru koja je bila bez bugova i radila savršeno from day one! 🤣

Edit: ne mislim na Automatu! 💓

Zero Ja sam DG kupio na akciji

Ja sam žicao frenda da mi ju sredi for free sa PS5. Ne dam ni lipe!

Ajde kreatoru DG placi tiho

Tzereen RDR2 je bio u top stanju, Tsushima isto, a većinom PS ekskluzive nisu loše po tom pitanju, no Days Gone je ipak bio bugovit dosta jako i bilo je tih sitnih bugova, a krpala se pomalo. Zato mi je malo ta izjava "Leada" degutantna. Ne mislim plaćat punu cijenu novih igara osim ako stvarno ne mogu čekati, u protivnom nema šanse, lažu nas svi redom i guraju nam nedovršene igre pod nos, pa eto tako fino i ja njih nabijem na penis po full price.

foggy slažem se.
            Vidio je lik da je DG posto popularan pa si je uzeo maha. U svakom slučaju mi je i dalje žao za tako niske ocjene, jer je igra na kraju stvarno izuzetno ugodna i zabavna OW avantura.

E tog lika kojeg spašavamo, pa to je čisti humor. Ja mu velim nakon razgovora da ode u moju bazu koja je njemu nasuprot leđima jer se to baš dogodilo tik do baze a on ode suprotno ispred sebe, baš cool, total funny. Ali to mi ne smeta. Tvorac DG je apsolutno u pravu. Treba ipak malo proučit igru kroz demoe, recenzije i sl. i znat na kraju kaj volite i želite i to kupit, ima popusta uvijek. Do sad nijednom nisam kupio igru a da sam si rekao: uh baš sam se zajebo, ne baš suprotno. Meni se igra DG svidjela na temelju onog fenomenalnog dev. demoa. To mi je bilo dovoljno da je kupim i nisam požalio. Ovih dana krećem ju ponovo igrat. Nekako imam poriv onog lika spašavat ufff.

Od mene se neš obogatit.Ja kupujem igre na debelome popustu.Zapravo niti ne znam jel sam uopće u zadnjih 5 god. kupio koju igru Day One.Teška cicija.
            Jer iskreno,rijetko koja i vrijedi da je se kupi odmah.Primjera u zadnje vrijeme ima puno što se tiče nedovršenosti igara.A sa ovim astronomskim povećanjem od 20€ za next-gen igre,još ću manje kupovat iste i na sniženjima.

To je taj poduzetnički mindset.
            Nije problem u mojem proizvodu, nego su problem kupci koje ne vide vrijednost u njemu.

Deadwalker nego su problem kupci koji ne vide vrijednost u proizvodu koji ne mogu isprobati prije kupovine po punoj cijeni

Ispravio ti rečenicu. 🙂

Fico ja sam apsolutno za da imamo više demo / trial verzija igara. Ne bih onda platio WD: Legion po punoj cijeni lol.

Ok, budem si usput i novi auto kupil, da podržim autoindustriju.

Iskreno, samo pojačava svoj šupački stav. Nemoj reći da ljudi čitaju, gledaju i slušaju recenzije kada nema demo verzije koja se može isprobati. Nemoj reći da potežu za recenzijama kada hrpetina igara po izlasku bude nedovršena, da ne govorim da nisu vrijedne 60€. Baš snobovski stav. I taj stav je često prisutan i s druge strane, s one samih kupaca koji si pak dozvoljavaju da napadaju, vrijeđaju i neargumentirano kritiziraju nečiji rad. I to predstavlja najveći problem. Ljudi ne znaju stati na loptu i razmisliti da se na obje strane nalaze ljud.