Prije svega, ovim putem se zahvaljujem Hrvoju jer mi je omogućio i dao slobodu da napišem recenziju kakvu hoću (a vjerojatno je zapravo i sam znao da nisam "prezentacija — priča — gameplay" recenzija tip osobe (LOL)); i ne samo to (!): nije editirao ništa (iako sam mu natuknuo da radi Što God Hoće). Tako da, hvala mu i na tome, I guess.
Znam da sam u jednom (većem) dijelu teksta pisao u množini, kad sam zapravo mislio u jednini. Shvatite to kao stilističku posvetu gaming časopisima s početka milenija (ima ih nekoliko u recenziji btw). Oni su to radili cijelo vrijeme. Ono što želim reći je: ako mrzite ovu recenziju (što je, btw, sasvim u redu (imate svoje mišljenje; čestitam (bez sarkazma))) -- mrzite mene. Molim vas, nemojte mrziti FFA. LMAO Ja sam pisao recenziju.
Također, s obzirom da je cijela recenzija nastala puno prije cijelog Jason Schreier Bloomberg Bombe—Days Gone 2 Cancelled—Jim Ryan Sucks—Only AAAAAAA Blockbusters Metacritic Pičke Materine narativa, prilično sam ponosan što veliki dio recenzije izgleda kao moj obračun s Modernom Industrijom Video Igara. LOL
P.S.
Za sve one koji misle da je maksimalna ocjena nezaslužena ili pretjerana . . . s velikim oduškom i još većim oduševljenjem mogu reći da je, posljednjim patchem, igra — očišćena i lišena nepravednih i nepotrebnih tehničkih mušica (Cyberpunk 2077, what's up?), pa je maksimalna ocjena — jedina ispravna.
P.P.S.
Možda će netko od vas (tko je već završio igru), na temelju slika koje sam odabrao i na temelju riječi i rečenica koje sam odabrao, pomisliti kako sam dosta najboljih stvari prešutio i sakrio, . . . i u pravu ste. Bila je to važna odluka koju sam donio čim sam završio s igrom.
Želim da svi koji planiraju igrati Disco Elysium u njega uđu najsljepljije moguće, toliko slijepo da ni potencijalno stavljanje poveza preko očiju jednom kad krenete s igrom nije na odmet.
P.P.P.S.
Sljedeće recenzije ne moraju (i neće (!)) nužno biti ovoliko duge. Mogu biti normalniji (dosadniji), obećavam.
P.P.P.P.S.
Pojedine greške, lapsusi, konstrukcija teksta na portalu i sumnjivi odabiri kurziva (i nedostaci istog na pojedinim mjestima) u recenziji toliko šamaraju moj OCD da ovaj tekst ne želim vidjeti više nikad u životu. Recenzirajmo nešto novo! ;P