Disco Elysium je izasao 15.10.2019. Ej, 15.10.2019. Danas je 19.4.2021. Boze me sacuvaj vi sad idete recenzirati igru staru godinu i pol. Vec prije sam bio komentirao jednu recenziju s kojom ste isto "malo zakasnili", mislim da je bio Maneater, nisam 100% siguran. Dajte recenzirajte Silent Hill 1 za ps1, mozda vam je i to podosta novo. Ovdje nazalost bitan dio, a to je sami clanak, pada u potpuno drugi plan i bez uvrede, ali meni je ovo sto vi radite groteskno. Eto opet ja bez dlake na jeziku pa kom se svidi dobro, kome ne opet dobro.

biver U redu je bit iskren, čak je poželjno. No, izašao je Final Cut, verzija igre za konzole i šire. To nije nikakav 15.10.2019. nego nedavni datum.

Uostalom, što fali reci neke igre bila ona stara ili nova?

Sweet mother of.... kakva reca!! Pa kolko ti je trebalo da ovo sročiš na ovaj način?? Woow, baš wooow.

Odigrao igru.... jedamput. baš da je 100/100 ne bih se složio. Definitivno je sasvim nešto drugo što sam do sada odigrao. Poveznice možda malo s prastarim Planescape Tormentom i Sanitariumom. Nakon nekog vremena postane malo zamorno čitati te hrpetine teksta, be obzira na kompletni voice over....

slijedi drugi prelazak sa skroz drugim statsima da vidim kako će se priča drugačije unfoldati...

mtt Poveznice možda malo s prastarim Planescape Tormentom i Sanitariumom. Nakon nekog vremena postane malo zamorno čitati te hrpetine teksta, be obzira na kompletni voice over....

Drago mi je da si odigrao navedene 🙂
      Planetscape nisam nikad završio, jednostavno me pustila volja na 20tak sati igranja, ne znam...
      Ali Sanitarium ću hvalit do kraja svih era.

Meni je najveći minus to što poslje 3. dana pol grada više ne ide naprijed i ponavlja se, tu i tamo koji novi NPC, a svi stari jednostavno gube svoju funkciju. Nakon 1. dana mislio sam wow, ovi nisu normalni, sve se živo mijenja...No, nije tako. A kada i riješiš dio main storyja i pričaš s nekim NPC-evima s kojima prije toga nisi, od istih vućeš informacije koje već imaš i koje si već riješio. Tak da nije baš sve skupa med i mlijeko, meni je drugi dio igre i kraj malo već počeo ići na jetru, a dodatno su me bugovi još raspizdili jer sam se patio sve nekako pokriti i onda su mi ostale rupe jer nisam značku mogao naći...

biver da izasao je za PC. Sad je i na konzolama i final cut je. Dodan kompletni voiceover likova tako da...

Flipper mrtaf ozbiljan. Automata je možda jedina igra koju sam igrao da je to zaslužila. Vise nego tlou 1. Tu negdje kao Tlou2, kojem bi sad s odmakom od skoro godinu dana, takodjer dao 100.

Za obje igre sada govorim hladne glave, bez inicijalnog oduševljenja. TLoU2 i NieR automata su zaslužili čiste stotke kao reprezentativni predstavnici svojeg medija. Ozbiljno.

foggy ja znacku nisam ni nasao. Ni pistolj.... 😛 da, bugovi su dosta iritantni bili. Ali dosao je patch taman kad sam zavrsavao prelazak...

btw sad znam, sta znaci K-ov username - "tisucu" rijeci
            veselim se citanju kad nadjem vremena lol

mtt Ista stvar kod mene, nakon prelaska su krenuli patchevi, ali nemam volje igrati ponovno te neke dijelove iako imam save tamo kraj njih...

Čak nisam ni platinirao igru 🙂

@Tzereen Blaženi gospodin @viper89 ima triggere kad netko spomene NieR da odmah kreće provocirati, šta se čudiš 😃

viper89 btw sad znam, sta znaci K-ov username - "tisucu" rijeci

Zašto se onda ne zove KK?

viper89 Haha, jebeno 😃 Još bolje jer si toliko daleko i došao u igri 😃

foggy Rekoh mu da ima i onaj jedan ultra secret ending gdje možeš završiti Nier na samom početku. Da to napravi, imao bi pokriće kako je igru odigrao, ali Viper ne želi čuti ni za to. Barem ide rispekt za dosljednost.

Zero Ma dosljednost je kurac kad nije ni prešao igru. Mijenjam odgovor, on nije prešao 6/10 igre 😃

Dosta offtopica, bježim.

Predivno.

Znaj da pišeš za mene, K. 🥰

viper89 btw sad znam, sta znaci K-ov username - "tisucu" rijeci

Možemo ga nazvati 6K

Prije svega, ovim putem se zahvaljujem Hrvoju jer mi je omogućio i dao slobodu da napišem recenziju kakvu hoću (a vjerojatno je zapravo i sam znao da nisam "prezentacija — priča — gameplay" recenzija tip osobe (LOL)); i ne samo to (!): nije editirao ništa (iako sam mu natuknuo da radi Što God Hoće). Tako da, hvala mu i na tome, I guess.

Znam da sam u jednom (većem) dijelu teksta pisao u množini, kad sam zapravo mislio u jednini. Shvatite to kao stilističku posvetu gaming časopisima s početka milenija (ima ih nekoliko u recenziji btw). Oni su to radili cijelo vrijeme. Ono što želim reći je: ako mrzite ovu recenziju (što je, btw, sasvim u redu (imate svoje mišljenje; čestitam (bez sarkazma))) -- mrzite mene. Molim vas, nemojte mrziti FFA. LMAO Ja sam pisao recenziju.

Također, s obzirom da je cijela recenzija nastala puno prije cijelog Jason Schreier Bloomberg Bombe—Days Gone 2 Cancelled—Jim Ryan Sucks—Only AAAAAAA Blockbusters Metacritic Pičke Materine narativa, prilično sam ponosan što veliki dio recenzije izgleda kao moj obračun s Modernom Industrijom Video Igara. LOL

P.S.

Za sve one koji misle da je maksimalna ocjena nezaslužena ili pretjerana . . . s velikim oduškom i još većim oduševljenjem mogu reći da je, posljednjim patchem, igra — očišćena i lišena nepravednih i nepotrebnih tehničkih mušica (Cyberpunk 2077, what's up?), pa je maksimalna ocjena — jedina ispravna.

P.P.S.

Možda će netko od vas (tko je već završio igru), na temelju slika koje sam odabrao i na temelju riječi i rečenica koje sam odabrao, pomisliti kako sam dosta najboljih stvari prešutio i sakrio, . . . i u pravu ste. Bila je to važna odluka koju sam donio čim sam završio s igrom.

Želim da svi koji planiraju igrati Disco Elysium u njega uđu najsljepljije moguće, toliko slijepo da ni potencijalno stavljanje poveza preko očiju jednom kad krenete s igrom nije na odmet.

P.P.P.S.

Sljedeće recenzije ne moraju (i neće (!)) nužno biti ovoliko duge. Mogu biti normalniji (dosadniji), obećavam.

P.P.P.P.S.

Pojedine greške, lapsusi, konstrukcija teksta na portalu i sumnjivi odabiri kurziva (i nedostaci istog na pojedinim mjestima) u recenziji toliko šamaraju moj OCD da ovaj tekst ne želim vidjeti više nikad u životu. Recenzirajmo nešto novo! ;P

Samo ti i dalje pisi. Nista nemam protiv recenziranja i malo starijih igara. Naravno smatram da ne postoji igra za 10/10 ili 100/100 ili 20/20, ali rece su ionako subjektivna misljenja tako da svatko ima pravo dati ocjenu koju on misli da igra zasluzuje. Ljudi se ne bi toliko trebali hvatati ocjene vec sadrzaja recenzije.