Pročitaj na portalu
Članak

Recenzija | Disco Elysium

Nakon što smo uz pomoć policije (inače ne surađujemo s njima – “očajna vremena zahtijevaju očajne mjere”) provalili u njegov stan samo kako bismo se uvjerili da je s njim sve u redu, pobrinuli smo se da nam “dn” izrecitira recenziju Disco Elysiuma putem diktafona – s obzirom da i dalje nije htio ispustiti kontroler iz ruku. Ispričao nam je svašta. I, vjerujte, bio je to jaaako dugačak dan. NAPOMENA: Ako pročitate cijelu recenziju i nekim Sasvim Slučajnim Slučajem pomislite kako bi recenzent trebao nekoliko mjeseci odmora u košulji koja se zakopčava odozada . . . znajte da – intenzivno razmišljamo o tome već neko vrijeme.

Ova reca ima više teksta od same igre, a 100/100 za istu mi je ipak malo previše. To govorim osobno, jer meni nije, makar kvalitete ima... A još da bi istu strpao u vrh godine ili generacije, tu se tek ne slažem.

Kada ufatim vremena pročitat ću, čisto da vidim što kažeš za mane igre 🙂
A evo i nakon svih ovih godina ipak me Sanitarium najviše oduševio u svakom smislu riječi, pa mi je teško s ovim novim igrama nadmašit to što sam tamo doživio.

EDIT:
Krenuo sam čitati, ali odustajem nakon uvoda dužeg od prosječne rece portala, morat uzet više vremena da to odradim 😃

Jel to našem keju možda prva reca za FFA? Wow.

Ali njušim materijal (igru) koja bi bila proklasno štivo i za @decadentsympozium , ako ju, jel, već nije igrao. Mene ste uspjeli uvjeriti i u temi (kao da nisu dovoljne i bezbrojne pohvale na ostatku neta) da je ovo nešto što se treba odigrati.

Zero Je, apsolutno je štivo za odigrati. Međutim, ako uzmeš 100 ljudi i daš im da igra igru, mislim da će ih par igru i odigrati. Stvarno je narativna i ima obilje teksta, a s obzirom da nema nikakve akcije osim par takvih scena u 35h igre, bit će to turning point mnogima.

Oni koji proguraju dalje od toga definitivno imaju pred sobom jednu lektiru koja je s 50 ljudi pokazala da kvaliteta dolazi jednim drugim putem, a taj put mi je uvijek bio draži jer je iskren.

Znači, ovo je po K-u skoro dobro kao NieR 😃

Disco Elysium je izasao 15.10.2019. Ej, 15.10.2019. Danas je 19.4.2021. Boze me sacuvaj vi sad idete recenzirati igru staru godinu i pol. Vec prije sam bio komentirao jednu recenziju s kojom ste isto "malo zakasnili", mislim da je bio Maneater, nisam 100% siguran. Dajte recenzirajte Silent Hill 1 za ps1, mozda vam je i to podosta novo. Ovdje nazalost bitan dio, a to je sami clanak, pada u potpuno drugi plan i bez uvrede, ali meni je ovo sto vi radite groteskno. Eto opet ja bez dlake na jeziku pa kom se svidi dobro, kome ne opet dobro.

biver U redu je bit iskren, čak je poželjno. No, izašao je Final Cut, verzija igre za konzole i šire. To nije nikakav 15.10.2019. nego nedavni datum.

Uostalom, što fali reci neke igre bila ona stara ili nova?

Sweet mother of.... kakva reca!! Pa kolko ti je trebalo da ovo sročiš na ovaj način?? Woow, baš wooow.

Odigrao igru.... jedamput. baš da je 100/100 ne bih se složio. Definitivno je sasvim nešto drugo što sam do sada odigrao. Poveznice možda malo s prastarim Planescape Tormentom i Sanitariumom. Nakon nekog vremena postane malo zamorno čitati te hrpetine teksta, be obzira na kompletni voice over....

slijedi drugi prelazak sa skroz drugim statsima da vidim kako će se priča drugačije unfoldati...

mtt Poveznice možda malo s prastarim Planescape Tormentom i Sanitariumom. Nakon nekog vremena postane malo zamorno čitati te hrpetine teksta, be obzira na kompletni voice over....

Drago mi je da si odigrao navedene 🙂
        Planetscape nisam nikad završio, jednostavno me pustila volja na 20tak sati igranja, ne znam...
        Ali Sanitarium ću hvalit do kraja svih era.

Meni je najveći minus to što poslje 3. dana pol grada više ne ide naprijed i ponavlja se, tu i tamo koji novi NPC, a svi stari jednostavno gube svoju funkciju. Nakon 1. dana mislio sam wow, ovi nisu normalni, sve se živo mijenja...No, nije tako. A kada i riješiš dio main storyja i pričaš s nekim NPC-evima s kojima prije toga nisi, od istih vućeš informacije koje već imaš i koje si već riješio. Tak da nije baš sve skupa med i mlijeko, meni je drugi dio igre i kraj malo već počeo ići na jetru, a dodatno su me bugovi još raspizdili jer sam se patio sve nekako pokriti i onda su mi ostale rupe jer nisam značku mogao naći...

biver da izasao je za PC. Sad je i na konzolama i final cut je. Dodan kompletni voiceover likova tako da...

Flipper mrtaf ozbiljan. Automata je možda jedina igra koju sam igrao da je to zaslužila. Vise nego tlou 1. Tu negdje kao Tlou2, kojem bi sad s odmakom od skoro godinu dana, takodjer dao 100.

Za obje igre sada govorim hladne glave, bez inicijalnog oduševljenja. TLoU2 i NieR automata su zaslužili čiste stotke kao reprezentativni predstavnici svojeg medija. Ozbiljno.

foggy ja znacku nisam ni nasao. Ni pistolj.... 😛 da, bugovi su dosta iritantni bili. Ali dosao je patch taman kad sam zavrsavao prelazak...

btw sad znam, sta znaci K-ov username - "tisucu" rijeci
              veselim se citanju kad nadjem vremena lol

mtt Ista stvar kod mene, nakon prelaska su krenuli patchevi, ali nemam volje igrati ponovno te neke dijelove iako imam save tamo kraj njih...

Čak nisam ni platinirao igru 🙂

@Tzereen Blaženi gospodin @viper89 ima triggere kad netko spomene NieR da odmah kreće provocirati, šta se čudiš 😃

viper89 btw sad znam, sta znaci K-ov username - "tisucu" rijeci

Zašto se onda ne zove KK?

viper89 Haha, jebeno 😃 Još bolje jer si toliko daleko i došao u igri 😃

foggy Rekoh mu da ima i onaj jedan ultra secret ending gdje možeš završiti Nier na samom početku. Da to napravi, imao bi pokriće kako je igru odigrao, ali Viper ne želi čuti ni za to. Barem ide rispekt za dosljednost.

Zero Ma dosljednost je kurac kad nije ni prešao igru. Mijenjam odgovor, on nije prešao 6/10 igre 😃

Dosta offtopica, bježim.