Ja sam taman updateao sve nakon što sam završio igrati, baš ću probati danas.

Nema više ni onog MURA efekta.

Samo cu jedno reci RE Village jako realan i intenzivan horror experience, meni je fantastican ali oprez za koga nije navikao na nasilje u VR-u, garfika je ostra kap britva, igrao sam 2h danas u komadu tj došao do dvorca . sad odmor sa GT7 da se saberem 😀

5 dana kasnije

Prvi dojmovi Switcbacka se solidni, rezolucija je u rangu PSVR1 tj. Rush of blood ali je dinamika bolja, pucanje je jako precizno odlican HDR, za sad sam presao dve staze i jednog boss-a, izabrao sam path da izbjegnem Dont Blink , cekam sljedeci patch da to malo izostre imho.

Sper i pohvalno od njih 🙂

Nisam stigao baš pisati pa kratak osvrt.

VR je odličan, bolje od očekivanja. Igram samo GT7 i zato sam ga i uzeo, drugo me trenutno ne zanima.

Ako ste probali i imali ste odmah mučninu, nemojte odustati ako je to jedini razlog. I meni je bilo tako, upalio sam GT7, krenuo, prva reakcija oduševljenje, a nakon minutu muka i pitanje što mi je ovo trebalo. Trebalo mi je tjedan dana po malo da se naviknem. Bila bi mi muka vrlo brzo pa sam isprobavao trikove s ventilatorom da mi puše u facu, hladna soba i slično. U GT bi uzeo samo neke ravne staze koje nemaju uzbrdica, vozio bi neki sporiji auto i ne bi se u vožnji osvrtao okolo. Svaki dan sam igrao po 20-30 minuta koliko sam mogao i nakon tjedan dana mogu dva sata bez problema, bilo koju stazu i bilo koji auto, isto je sve. Nakon 2 sata postaje malo zamorno, ali rekao bih da je to više od težine naočala i Pulse slušalica koje mi stoje na glavi i dva ekrana koja mi piče u oči, nije to mučnina, već umor.

Mene je to odbilo od GT Sporta, hladan znoj i mučnina. Eno ga stoji (VR) na ormaru već dugo, jako malo igran sve skupa ali žao mi prodati.

4mal jučer krenuo igrat i prešao prva dva levela. Igra izgleda kao da je rađena za prvi PSVR, na nekim dijelovima je grafika dosta mutna i nadam se da će popraviti izvedbu jer ovo je dosta loše. Igra je, kao i Rush of Blood, stvarno zabavna i napucavanje svega i svačega dok si na roller coasteru nikad ne dosadi no grafiku bi trebali popraviti nekim patchom.

Kupio sam jučer Star Wars nakon sto sam odigrao demo i mogu reci da je ovo san snova za SW fanatike, rezolucija, glatkoča, plot, dinamika opčenito gameplay sve je top,top imho, javim više dojmova kako cu igrati dalje 🤩

mjesec kasnije

Stigao je ovih dana update, nisam od utorka igrao pa ne znam kad točno, ali jučer sam napravio update i slika je bila još čišća, baš sam bio ugodno iznenađen. To sad jako dobro izgleda, sve bolje i bolje. GT7 sam išao igrati, baš je izgledalo vidno bolje, bistrije. Sumnjam da je placebo efekt zbog updatea jer nisam ni znao što bi update trebao donijeti.

Brijac Držim kantu kraj sebe i sad je super. Problem je što sam prije imao samo lavor i prebrzo se napunio, a zbog naočala ne skužiš koliko si povratio i prelije se po podu. Sad kad imam kantu od Jupola 15L ne moram prazniti ni po dan i pol. 👍

Ma stvar je navike. Kažem, uzeo sam te naočale, upalio GT7, napravio 200 metara u igri, rekao ovo je revolucija, najbolja stvar ikad. 5 zavoja kasnije, muka, slabost u glavi, rekao sam sebi šta mi je ovo trebalo, idiot sam što sam dao 600€ da bi mi bilo zlo.

Međutim, uz one trikove što je i Fenix pisao na portalu, u 5-6 dana sam se malo po malo navikavao i to je sad OK. Igrao sam svaki dan po 30-40 minuta i ugasio čim se više nisam super osjećao. U igri se fokusirao se samo prema naprijed, nisam gledao oko sebe jer te to najviše sjebe, pogledat bočno pri velikoj brzini.

Sad mogu voziti intenzivne utrke sa brzim autima i sve po 2-3 sata bez ikakvih problema, ne osjećam više posljedice, mogu zujati i okolo dok se auto kreće. Jednostavno moraš svoj mozak uvjerit da si doma i da sjediš i da je sve pod kontrolom i generalno se naviknut na te podražaje i nećeš imat problema. Sad mi je najveći problem što mi se volan pregrije i izgubim FFB, a još mi se igra. Moram si kupit novi volan. 🤣

buz Brži je fovated rendring, samo nek sony roka dalje 👌

Isprobao sam i ja ovo čudo. Kupio Horizon Call of the Mountain, i zaigrao nekih 30ak minuta. Prelijep svijet, posebno uvodni dio igre. Mnogo lijepo izvedeno. Najveću brigu sam imao za motion sickness, ispostavilo se da to mozak odrađuje kao pravi veteran, ali..

Ono što mi trenutno predstavlja problem je sljedeće:

Mnogo se znojim u području glave/čela kako se vr fiksira, plus nosim naočale, pa svakih 10ak minuta, moram ga skidati i čistiti naočale i lens vr-a koji jako potpare od znoja. Kako ću to riješiti, ne znam. Jedino neki ventilator da mi šiba u lice.

Fakin pronalaženje sweet spota, samo što si namjestim i počnem igrati, jedna strana oka mi se zblura. Doduše tek sam uzeo, još mi to valja namjestiti dok ne uklopi kako treba.

Žena isprobala, kaže slika čista kao staklo, sve šljaka kako spada. Lako je njoj. Nit nosi naočale, nit ima vid kao kod ćurana bez njih.

Bit će to sve super.

Ako imate neki tips/tricks za nooba u vr svijetu, pišite.

Raziel Mnogo se znojim u području glave/čela kako se vr fiksira, plus nosim naočale, pa svakih 10ak minuta, moram ga skidati i čistiti naočale i lens vr-a koji jako potpare od znoja. Kako ću to riješiti ne znam.

Da se nadopunim na vlastiti post.

Problem koji me najviše zeza, i koji ću moći riješiti jedino kad poručim odgovarajuće dioptrijske okvirove koje bi umetnuo u sočiva za VR.

Nema šanse da sa svojim naočalama kad ih koristim uz VR mogu dobiti kristalno jasnu sliku, posebno na ivicama slike. Previše distorzije. Dodaj na to što mi zamagle svakih par minuta

Pronašao sam stranicu vr-rock.com, koja radi ta kompatibilna sočiva sa odgovarajućom dijoptrijom, pa ću otići sutra optičaru izmjeriti ponovo cilindre i sfere svoje dioptrije, pa poručiti za Germaniju.

Nadam se da će uspjeti.

Raziel nosim i ja naočale i kad ih nabijem na oči uspijem dobiti solidnu sliku iako bi bez naočala bilo sigurno bolje, najviše radi toga jer bih mogao VR više približiti očima (ovako se bojim da mi leće VR-a ne grebu o naočale). Što se tiče ovih dioptrijskih umetaka, već sam to gledao no ovdje treba biti oprezan da se ne bi omelo praćenje pokreta očiju. Mislim d abudem i ja to nabavljao, ali bih pričekao još malo da se to dobro istestira.

Raziel Nije mi se to nikad dogodilo, ni na prvom PSVR-u, ni na ovom.

A leće nemate?

Ja se ne znojim baš nešto, nisam primijetio da je to neki problem čak ni nakon 2 sata nošenja. Možda zato što sam ćelavi pa mi toplina iz glave isparava prema gore. 🤣 I zato što igram isključivo GT7 pa sjedim, ne hodam okolo i ne mašem s rukama.

buz nemam leće jer bi me koštale 40-50 eura mjesečno što mi se ne isplati davati samo radi VR-a.

buz A leće nemate?

Leće u Bejha skuplje nego laserski operisati dioptriju. Još da guram prste u oko, neka hvala. Ne treba mi nova fobija u životu

Picek Mislim d abudem i ja to nabavljao, ali bih pričekao još malo da se to dobro istestira.

Ja ću ovo definitivno poručiti, pa javim dojmove. Saznat ćeš informacije iz prve ruke.

Picek Kaj nemaš ti 2 PS5 da bi riješio problem koji si mogao riješiti drugim setom kablova??

buz imam, al ne znam kakve to ima veze s lećama. Oba PS5 koristim dok PSVR2 koristim 5% vremena od ukupnog vremena koliko igram PS5 i ne isplati mi se uzimati leće. A planiram i u nekoj budućnosti ići na lasersku korekciju vida.

22 dana kasnije

Ovo izgleda fantastično 🤩

• FFA +1
                  9 dana kasnije
                  mjesec kasnije

Igra se Synapse, iskreno VR2 system seller, odlicno SF iskustvo slicno igri Control u VR-u

17 dana kasnije

Ovi koji ga imaju, sad nakon dužeg vremena, koristite li ga uopće?

Brijac Koristim ga kad mi žena da. A VR isto slabo.

Brijac

Slabo. Motion sickness i zamagljenje lensa/naočala me ubija.

Baš preksinoć probao neku roller coaster igru, sat vremena mi je trebalo da dođem sebi Ha-Ha-Ha

Ja sam ga prvi put upalio jučer nakon valjda 7 mjeseci. Mislim, ja sam to ionako kupio radi Gran Turisma, drugo nisam ni probao igrati. Možda isprobam nešto kad već to imam.

Evo, nisam 7 mjeseci upalio i nisam imao motion sickness, bilo me strah da je previše prošlo pa da će me to opet zajebavat, ali sve bilo ok.

Call of the Mountain mi je super legao. Njega sam čak i uspio za par dana riješiti bez problema, stim da sam upale dobio od penjanja Ha-Ha-Ha.

RE Village sam krenuo, ali stao jer mi je poteško bilo sa kontrolama. Možda opet dam šansu.

Neke normalne paced igre mi ne predstavljaju velik problem sa motion sicknessom, ovaj rollercoaster mi definitivno nije trebao u životu.

Planiram da isprobam i Kayak čim mi se od prethodne igre mozak vrati u normalu.

Kayak je top nju i Mountain sam najviše igrao…

5 mjeseci kasnije

Mozes igrat Steam VR igre, btw tko ima NV 2xxx seriju grafa netreba mu taj PC adapter jer ista ima VR link kojeg su iz nekog razloga kasnije maknuli…

6 dana kasnije

Čitam baš pozitivne dojmove ljudi kako je ovo idealan VR uređaj za one koji posjeduju PS i PC. Naravno, čitam da i neki imaju raznih problema, ali vjerujem da će se to srediti kroz update-e.

Naprvu isto UI iskustvo kao sa Oculusom kad sam imao Rift, tako da mi to nije strano. Sam library je puno bolji i jedinstveniji od PS-a. Probao sam HL Alyx po treci put. OLED je ipak OLED, a i imam dosta jak PC, pa šta god da sam probao od demo-a išlo je glatko. Početni dojam je vrlo dobar.