Fico
Da. Jer neki žele igru imati u potpunosti na svom akauntu
Sve ja to kužim, ali korisnici koji žele sada kupiti PS3 (rabljeno jer ne mogu drugačije) će usput uzeti i poneku igru odmah na oglasniku i početi igrati. To će većinom biti hardcore publika koja će to raditi, a ne neki sada zalutao lik koji vjerojatno neće ni znati da je Store jednom postojao.
To je legacy platforma i tu ćeš imati ograničene mogućnosti. Sony je procjenio da im se ne isplati plaćati novce izdavačima svake godine za vjerojatno nekoliko transakcija koje se dogode na PS3 Storeu.
Moram priznati da mi nije jasna ova praksa gdje korisnici brane poteze koji na kraju štete upravo korisnicima.
Da, ali mogu razumijeti da jednostavno...NITKO ne igra PS3 tj aktivno kupuje igre na tom Storeu jer nisu isplative za kupnju. Igre i dalje koštaju 300-400 kn, a izašle su 2012 godine ili prije. Koja bi budala tu kupovala? Pa u krajnjem slučaju tu bi Sony gubio, ali očito vide da nema takvih budala koje bi kupovale stare igre digitalno, jer imaju cijeli uvid u statistiku.
Meni je veći problem tj. imam više zamjerki na gašenje PS Vita storea nego PS3.
PS3 je doslovno mrtav od prvog dana izlaska PS4, u to sam se i sam uvjerio svojim očima. Znači nikoga nema tamo.
Zero
Cijene će opet ići gore na tržištu starih rabljenih igara, tim više što uskoro neće biti alternative kako do njih (ne računajući PS Now i ostale platforme u slučaju neekskluzivnih igara).
Jesi li vidio cijene na PS3 Storeu? Pa to je presmiješno ljudi, budala bi kupovala to. Eto.
Kupiš lot igara koje su jeftine i biti će jeftine dugo vremena jer ih je na desetke milijuna u opticaju.