Evo ga, gotovo je! Sačekao sam dan da se dojmovi slegnu, no mislim da imam što napisati o ovom čudu.
U biti u igri sam otišao što sam više sljepo mogao, mislim vidio sam malo gameplay i činio se zabavan kao i sam koncept, no nisam u dubinu išao istraživati već smo se kolega i ja odlučili samo krenuti pa što bude bit će. U biti igru sam kupio na Steam jer sam imao uz EA Play još neki sitni popust pa rekoh zašto ne, a uz to se dobije i Friends Pass gdje bilo kojeg svoh prijatelja možeš pozvati da igra stobom potpuno besplatno kompletnu igru što smatram da dodatno daje vrijednost samom paketu!
PRIČA
It Takes Two je čudna igra sa čudnom pričom, nešto što kad bi vidio nebi nikad pomislio da toliko zabave možeš izvući iz nje. Naime priča započinje kad te tvoja demonska klempava kćer Rose pošalje u kvazi limbo gdje se moraš suočavati sa život ili smrt situacijama jer se "previše svađaš" sa svojim mužem/ženom. Šalu na stranu, priča je zapravo jako simpatična ali i generična što nikako nije loša stvar. Spletom okolnosti knjiga Dr. Hakim postaje (ili je) živa te prebaci tvoju tj vašu svijest u dvije lutkice koje je Rose napravila kao igračke te samim time putem moći kolaboracije ulazite jednom drugom natrag u srce - ili na živce jer je tvoj partner mentalno nesposoban skužiti zagonetke namjenjene za drugi osnovni. No priča donosi zbilja svega,a najviše radosti i smjeha jer čini ono što svi tražimo a to je sreća i veselje uz ogromnu dozu zdravog humora koji je na svakom čošku.
GAMEPLAY
Sad dolazimo do srži svega, do mesine koju ova igra ima na šake i kape. Gameplay je dobar stari split-screen gdje na jednoj polovici igraš ti, a na drugoj polovici igra tvoj partner. Malo neobična premisa jer nisam davno igrao split-screen igre pa me aspect ratio dosta zezao, i isto tako nisam skužio ako igramo co-op online koji bi razlog bio zašto i dalje gurati takav način gameplaya? Odgovor je vrlo jednostavan, mislim da su ovdje ponajviše pucali na nostalgiju te inovaciju jer tko više pobogu igra split-screen dan danas, no isto tako je u pitanju i mala doza art dizajna koja ti kaže aha, to je ona split-screen igra! No da ne duljim o tehničkim stranama gameplay-a, mogu samo reći da je sa igrače strane čista desetka.
Pored fantastične grafike i još važnije izvanrednog art dizajna, svaki level je iskustvo u kojem se na sate mozete izgubiti i tražiti easter eggove koje ima na šake i kape. Level, ili svijet je posebni dio priče gdje protagonisti May i Cody (majka i otac demonske klempave kćeri Rose koju sam poluozbiljno spomenuo na početku teksta) pokušavaju doći do svog tijela i vratiti se u normalu, u ovom slučaju svaki level ima svoj poseban gimmick da stvari uvijek budu zabavne i zanimljive. Gimmick može biti svašta, od najobičnijih šibica koje pucaš iz svojeg mitraljeza (da), pa sve do najobičnijeg magneta ili sata za vračanje vremena unatrag - no ono što je najbitnije i najvažnije da svaki taj gadget dolazi sa svojom kontrom koji tvoj partner koristi kako bi prešle razne prepreke gdje dolazimo do samog naziva igre It Takes Two.
Pored ultra zabavnog gameplay-a tu je i fantastični level dizajn kroz koji sam kao May ili Cody imao priliku prolaziti. Ima zbilja svega, od starog stabla koji se nalazi u vrtu na kojem se kuha rat između vjeverica i osa već odavno, starog pokvarenog mehaničkog zidnog sata te možda meni čak i najdraži level dizajn ikada u igrama - snježna kugla. Kroz sva ta čudesna svijeta si popraćen ničim drugim nego osjećajem čuđenja jer se u masu slučajeva zbilja pitaš kako im je to palo na pamet i ostaneš sa permanetnim osmjehom na lice. Tu ću stati sa level dizajnom jer mislim da je to veliki dio što čini ovu igrom posebnom, tako da vam ne kvarim veselje.
GLAZBA/VOICE ACTING
Mislim da ste do sada mogli skužiti da je ovdje riječ o posebnom komadu medija tj video igre koja baš sjaji svim aspektima, pa tako i ovdje audio dijelom. Inače nisam baš najbolji u opisivanju glazbe jer se meni iskreno ili sviđa ili mi se jako sviđa - nisam naišao na igru za sada koja mi je imala lošu glazbu. No ovdje je to druga stvar, ovdje je svaki detalj dobro i pomno izabran, svaki level bio on na prljavu zemlju gdje kukci šuškaju ili čak na snijegu gdje je ugodna blagdanska muzika sa oštrim zvukovima klizaljki na ledu dobro zvuči. Moja preporuka ovdje, ako imate slušalice da svakako igrate snjima pošto zbilja ima nekih detalja koji PC ili konzola tj televizija ne može iskazati kako spada, osim ako nemate neki dobar sustav glazbe.
Voice acting mi je isto bio fantastičan, Cody ima mlađahni simpatični glas dok Rose daje dojam profinjenije dame. Ostali likovi (kojih nije baš puno) su također vrlo dobro napisani a i voice actani, pogotovo Dr. Hakim na kojeg smo se redovno kidali od smjeha. U biti zbilja nemam nikakve zamjerke, sve zvuči i više nego prirodno i niti u jednom trenutku nemaš dojam da je išta forsirano ili da sami dizajn likova nemaju veze sa istim glasom. U ovom slučaju bar za lutke, jer su pravi ljudi tj njihov dizajn iskreno malo sablasni.
ZAVRŠNE RIJEČI
Iskreno, ne znam kad sam zadnji put toliko uživao u nećemu kao što sam uživao u ovoj igri. Za mene je dužina same priče savršena te mi u niti jednom trenutku nije bilo dosadno gdje sam kukao kad će sve više završiti. Igra iz tebe izvuće ono što rijetke igre uspiju, a to je onaj osjećaj kakav si imao dok si bio klinac i uživao (ali baš istinski uživao) u video igrama, i zbog toga ovom remek dijelu treba skinuti kapu. Ako imate koga tko voli video igre iskreno mislim da bi ova igra bila savršen poklon i za vas i za njega pogotovo po cijeni kojoj je, a kamo li ako se nađe jeftinije na akciji. U igri sam izuzetno uživao i dajem maksimalne preporuke za kupnju, čak i po punoj cijeni!
9.5/10