@Fico dok se slažem da eksluzive mogu pridonijeti novom broju korisnika, Microsoft bi gubio potencijalnu zaradu koju bi mogao imati od velikih naslova. TES, DOOM i ostali supergiganti su igre koje će se jednostavno prodati na svakom platformi. Skyrim ćemo još malo moći igrati na tosteru i veš mašini. Jednostavno to je sve novac. Iskreno više sam te ideje da će eskluzive biti manji naslovi npr "Prey" koji je kao igra bio brutatalan u pm, i to baš ono hc, ali ne možeš usporediti jednostavno zaradu sa bilo kojim od njihovih top sellera. Jednostavno ne vidim poantu da najveće i najbrutalnije igre ne bi izdavali na svim platformama. Na kraju se možda jednostavno štite za budućnost ako budu htijeli imati neki naslovi eskluzivan za servis, ili testiraju reakciju igrača. Microsoft je poznat po tome da donosi ekstremne odluke i onda ih okreće unutar 24 sata zbog toga što slušaju fanove, gdje priznaju da su pogriješili u naglim odlukama i odjedom GOODGUYMICROSOFT.
ja sam ovdje na stranu svih platformi. Jedino prihvaćam ovakav potez ako igra nije profitabilna za portanje.
Tako da pretpostavljam da će microsoft imat eksperimentalnog zeku za testiranje profitabilnosti.
Što god da se desilo ja se samo nadam da će razmišljati novčanikom a ne egom.