Day 3 na pola, otvorio mi se drugi dio igre, od toliko toga novoga za istražiti jednostavno sam zaspao 😃
PS5 problemi (za sve koji će krenuti igru da znaju što ih čeka):
- Svaki button prompt u 90% slučaja ne primi, pa morate još jednom bez micanja potvrditi interakciju. Užasno nervira
- Random dialozi nisu dubani. Mislim da je ovo manje bug a više koliko su uspjeli snimit vokale. Usred nekih full dubanih dialoga jednostavno 2-3 nemaju audio. Mislim da ni oni sami više ne znam koje sve opcije postoje u silnim kombinacijama 😃
- 3 crasha za sada, svaki put kad je bio Loading screen. SAVE before ulaska bilo gdje, pogotovo ako ostavite kontroler idle na pol sata dok jedede pa idete nastavit
- Dialozi često izgube auto-focus na panelu i tekst oldeti nekud gore i pol vremena ne vidim koje opcije imam za odgovorit. Zaboravim scrolat s desnom gljivom pa nekad krivo odgovorim i sjebem sve. Užasno me ovo iritira.
- Veličina teksta definitivno treba biti veća, veličina do kraja mi je u opcijama ali i dalje je sitno dost, iako osobno vidim i nemam problema toliko s ovim dijelom
- U nekim prostorijama, npr. onaj hotel na sjeveru gradu, kada sam unutra i promtpam nešto, idući prompt ne prihvaća odmah, nego za 15tak sec, i ne mogu se kretati neko vrijeme nakon što sam istražio zid ili neki objekt
- Nijanse crne se raspadaju kad dođete tak u prostoriju gdje su neke sobe crne, i mičete se pa vas kamera prati i to što je crna soba počne divljat, kao da netko razlije malo bijele pa nijanse polude
- Sitne greškice u meniju i kad se učitava mapa, malo ovi paneli s likovima divljaju, odnosno Moral bar i ovaj drugi se preljevaju svaki put. U meniju kada imate novi item tu kategoriju preskoči prvi put uvijek, pa morate opet R1 4 puta stisnut da dođete tamo.
Sve ovo gore će sigurno patch brzo zakrpati, stvarno nisu neke velike greške osim crasheva.
Igra kao igra, pa mogu reći da je odlična, iako za mene ovo pripada svojoj kategoriji RPG-a jer je jako specifična, neki D&D type of RPG uz bogatu i čak nenormalno dinamično grananje situacija. Loadam prije nego sam sjebao razgovor, krenem s drugom opcijom, završim totalno drugačije. Dragi Cyberpunk, ovako se to radi, ovo znači kad tijek ima 100 puteva do cilja.
Super mi je što Equipment dodaje perkove i pomaže kad vam neki fali, pa malo dignete taman da scummate neki razgovor, tj odabir od 17% uspjeha recimo. Iako nema borbe, stvarno mi ne fali, iako bih volio da je malo i ima, ali to onda nebi više bila ta igra. Super mi je što uvijek ima više opcija kako nešto riješiti, mogu reći da sam good guy ali psujem kao luđak, za zatvorit me u neku ustanovu. Uredno dostavljam uvrede u razgovorima koja sadrže genitalije i psujem, ali sve u granicama pristojnosti 😃
Jedna odlična igra koja definitivno nije za svakoga, čak nije ni za mene. Evo recimo ne vuče me da sad palim i buljim u to, ali kad upalim i buljim onda mi je dobro. Svi koji misle da ovo nije za njih, 99% da sigurno nije. Meni je zabavna i zanimljiva, a razgovori su bolesni, takvo pisanje se ne viđa često, kakav um je napisao neke situacije dođe mi se da se zabrinem za njegovo stanje uma.
Nije loše, 5/10.