zontra

Ne baš jer bi htio još kupit, ić će to gore kad tad 😛

Al sam uspio trejdanjem Solane oko 100€ dignuti u par dana radi rasta i pada koji se događa u zadnje vrijeme. Nisam do sad previše trejdao nego uglavnom hodl-ao pa mi je ovo dobro uletilo.

zontra jao kak mi je ljepo bilo kad sam danas otvorio app 🙂

Vratismo se ispod 44k... Taman otvorio par longova jucer i danas sve u crvenom. Morati cu prestati sa trejdanjem bezveze mi jede zivce.

moschus

Pa dobro, dok god ne leverage trejdas, s longom neces izgubit.

moschus

Eh, to je prevelika kocka za mene. Ja samo spot trejdam.

Brijac

Ne znam ni ja tocno sve, ali otprilike objasnjeno:

Leverage trading - posudujes novac za trejdanje i onda mozes longat (kupis jer ocekujes rast cijena) ili shortat (prodajes jer ocekujes pad cijena). No ako ti ode nesto malo u suprotnom smjeru od onog kojeg si ti ocekivao (tipa 1% ili 2%, ne znam ni ja tocno, nikad nisam levrage trejdo), gubis odreden iznos. Zapravo sve to ovisi o levregeu. Ako levrages 100, znaci da nakon 1% sto ode u krivom smjeru si likvidiran i gubis sve sto si ulozio. Ako levrages 50, onda ne smije vise od 2%. No ako ti ode u dobru stranu, e onda mozes i jako zaraditi. No to je sve naravno preveliko kockanje.

Ja spot trejdam, to je ovo klasicno trejdanje. Tipa BTC naraste na 45k, mislim da bi sljedeci dan mogao padat pa ga prodam po cijeni od 45k, sutra padne na 44k. Kupim ga i ostvario sam profit od nesto vise od 2%. Ako sam ulozio 1000$, to je onda profit od 20$. Puno manje rizicno jel se bazira na cekanju i nije smak svijeta ako ode u krivom smjeru jer onda malo pricekas. No zarada nije ni blizu velika kao na levrageu.

zontra

Al ne kužim, od koga posuđuješ novac za trejdanje u prvom slučaju?

Ja radim kao i ti, nisam nikad ni čuo za ovo drugo.

Otprilike ovo kako je Zontra napisao.... Npr. udjes u trade sa 1000$ i stavis da je leverage tj. poluga 5x. Coin naraste za 2% i da si u spotu ti si u dobitku 20$ ali buduci da je sve uvecano za 5x ti si u plusu 10% ili 100$. Poluga moze ici do nevjerojatnih 125x na Binanceu i sve to zvuci super i stvarno se moze brzo zaraditi ali i izgubiti jer funkcionira u obadva smjera 😃
        Ne mozes izgubiti vise nego s cim si usao ako si stavio da je "Isolated" tako da je to super i ako pametno igras sa malim polugama 2x-5x i stavljas stop loss nije toliko rizicno kada trziste ovako ne divlja kao zadnje vrijeme.
        Jos jedna zgodna stvar Futures trejdanja je sto mozes zaradjivati i kada nesto pada! 😉

Koliko vas koristi Pi preko mobitela ?

moschus

Mali YT-er, oko 17k subova. Par put tjedno ima te liveove od par sati gdje prica o levrage trejdanju sa stop lossom. Mislim da je u zadnje dvije godine dosao tipa od 100$ do preko 100k$. Ja to skoro nista nisam pritao, ali to su mi preporucili stari i buraz, oni su puno vise u trejdanju od mene, pogotovo leverage trejdanju. Ako te zanima baci pogled, mozda kakav dobar savjet dobijes.

4mal

Ja to svaki dan kliknem jednom, a znam da i jos par ljudi s foruma to radi. Pocetkom godine je dosao na mainnet koliko znam, ali ja cekam da ona izade na Binance jednog dana tako da si tamo mogu prebacit sve ove Pi-eve koje imam.

zontra Ja sam KYC napravio i verificirao preko YOTI-a odavno, koliko si zakljucao PI-eva za veci hash kasnije ? ako si ih zakljucao.

4mal

Nisam nista od toga 😅
                Samo svaki dan potrosim 15 sekundi da kliknem gumb za mineanje i to je to. Ali budem se vise pozabavio time u buducnosti.

Taj KYC ti ide randon i pojavi ti se kao pop-up ali uskoro ce pocet slat svima prije pocetka monetizacije PI-a.

Skupio sam i ja ponešto tih pijeva, iako inicijalno 99% mislim da je coin smeće, al možda 1% prevagne pa ga se riješim za neku cifru