@yakuza_stinger
Ovih dana baš čitam kako je trademark za Chrono Break istekao ove godine. Ja jednostavno ne vjerujem da je netko u samom vrhu SqareEnixa toliko zaostao ili ne znam što da ne vidi koliki potencijal ovaj serijal ima. Još sam našao na komentar iz 2009
At E3 2009, SE Senior Vice President Shinji Hashimoto remarked, "If people want a sequel, they should buy more!" BRAVO GENIJE!!! Da, kupovati ćemo igre 100% a ti samo ograniči prodaju na JP i USA i samo neka bude ekskluzivna za jednu konzolu! Da ste barem u međuvremenu izdali neki remastered za sve glavne konzole + Steam, tko zna kako bi išla prodaja.
Također sam se malo raspitao (googlao) o ljudima koji su radili na Trigger/Cross naslovima i koji imaju potencijal da ožive Chrono svijet.
Hiromichi Tanaka
Masato Kato
Yasunori Mitsuda
Kazuhiko Aoki
Akira Toriyama
Takashi Tokita
Yoshinori Kitase
Eno, svi živi, dobar dio se još vrti oko svijeta video igara. Neki su i nastavili surađivati za SE nakon sto su otišli od tamo. Sve navedene treba sakupiti uživo i tuči ih 7 dana upravo zato što rade bilo što drugo umjesto da se posvete izradi Chrono Break-a. Znam da sada zvučim kao histerični hardcore Chrono obožavatelj, ali… Taj kraj… Ima gomila stvari koje su vrijedne spomena, ali… kraj Crossa najviše pokazuje zašto je taj naslov toliko poseban i što ga odvaja od ostalih igara, ima ono nešto što ga odvaja od bilo čega ostalog u gamingu. Nije ono da se opustiš nakon napete borbe s glavnim bossom i da preko one stvari čitaš creditse, nego… Onaj tko je vidio kraj, zna o čemu pričan,.
@danko-b Što se mene tiče, apsolutno preferiram stare JRPG naslove iz PS1 ere i neke s početka PS2. Prva pomisao na JRPG je FF serijal. A što je za mene FF? Za mene je FF ono kad je:
Yoshinori Kitase – Director/Producer
Tetsuya Nomura – Game Artisst
Nobuo Uematsu – Glazba
Hironobu Sakaguchi - Executive producer/Scenario
Teško da može bolje od toga. A najdraži osobno mi je FFVIII zato što mi je bio uvod u svijet JRPG-a. Naravno, ne treba zaboraviti ni na VII koji je imao utjecaj epskih razmjera na JRPG i na čitavu industriju općenito. Tu su još VI, IX i X.
Što se ostalog tiče (ne nužno tim redom): Grandia, Grandia 2, Xeno, Wild Arms, Suikoden II, The Legend of Dragoon i naravno Chrono Cross!! Imam ih još gomilu, a ono u čemu sam pogubljen već godinu dana - The Legend of Heroes serijal koji je nešto najveće IKADA!