@yakuza_stinger

Ovih dana baš čitam kako je trademark za Chrono Break istekao ove godine. Ja jednostavno ne vjerujem da je netko u samom vrhu SqareEnixa toliko zaostao ili ne znam što da ne vidi koliki potencijal ovaj serijal ima. Još sam našao na komentar iz 2009

At E3 2009, SE Senior Vice President Shinji Hashimoto remarked, "If people want a sequel, they should buy more!" BRAVO GENIJE!!! Da, kupovati ćemo igre 100% a ti samo ograniči prodaju na JP i USA i samo neka bude ekskluzivna za jednu konzolu! Da ste barem u međuvremenu izdali neki remastered za sve glavne konzole + Steam, tko zna kako bi išla prodaja.

Također sam se malo raspitao (googlao) o ljudima koji su radili na Trigger/Cross naslovima i koji imaju potencijal da ožive Chrono svijet.

Hiromichi Tanaka
Masato Kato
Yasunori Mitsuda
Kazuhiko Aoki
Akira Toriyama
Takashi Tokita
Yoshinori Kitase

Eno, svi živi, dobar dio se još vrti oko svijeta video igara. Neki su i nastavili surađivati za SE nakon sto su otišli od tamo. Sve navedene treba sakupiti uživo i tuči ih 7 dana upravo zato što rade bilo što drugo umjesto da se posvete izradi Chrono Break-a. Znam da sada zvučim kao histerični hardcore Chrono obožavatelj, ali… Taj kraj… Ima gomila stvari koje su vrijedne spomena, ali… kraj Crossa najviše pokazuje zašto je taj naslov toliko poseban i što ga odvaja od ostalih igara, ima ono nešto što ga odvaja od bilo čega ostalog u gamingu. Nije ono da se opustiš nakon napete borbe s glavnim bossom i da preko one stvari čitaš creditse, nego… Onaj tko je vidio kraj, zna o čemu pričan,.

@danko-b Što se mene tiče, apsolutno preferiram stare JRPG naslove iz PS1 ere i neke s početka PS2. Prva pomisao na JRPG je FF serijal. A što je za mene FF? Za mene je FF ono kad je:

Yoshinori Kitase – Director/Producer
Tetsuya Nomura – Game Artisst
Nobuo Uematsu – Glazba
Hironobu Sakaguchi - Executive producer/Scenario

Teško da može bolje od toga. A najdraži osobno mi je FFVIII zato što mi je bio uvod u svijet JRPG-a. Naravno, ne treba zaboraviti ni na VII koji je imao utjecaj epskih razmjera na JRPG i na čitavu industriju općenito. Tu su još VI, IX i X.

Što se ostalog tiče (ne nužno tim redom): Grandia, Grandia 2, Xeno, Wild Arms, Suikoden II, The Legend of Dragoon i naravno Chrono Cross!! Imam ih još gomilu, a ono u čemu sam pogubljen već godinu dana - The Legend of Heroes serijal koji je nešto najveće IKADA!

herc ha čuj, o nastavku se šuškalo još tamo 2001. - praktički godinu nakon izlaska Chrono Crossa. I sve što je od toga ostalo je trademark Chrono Break koji se tu i tamo obnavljao, al nikad ništa više od toga nije bilo. Obično ljudi ne vole Cross jer su očekivali Trigger 2, a nisu dobili. I naravno, svi redom će reći da pričom nikako nisu povezani, a jesu. U biti, svi oni koji su prvo igrali Trigger i oduševili se, popljuvali su Cross, a oni koji su prvo igrali Cross, vole ga uglavnom više nego Trigger.
    Ako se dobro sjećam, nevezano za bilo kakav mogući remaster - Cross se prodao tada na PS1 u preko milju primjeraka, i možeš naletit na one ružne zelene Greatest Hits primjere igre na eBayu što bi značilo da po pitanju prodaje, uvjeti su bili ostvareni da se nešto napravi. Ali se nije.
    Čak imam dojam da je tome kumovao skori bankrot Squaresofta radi očajnog Final Fantasy filma pa su morali zavrnut pipu negdje. Zbog toga udruženje s Enixom jelte.

Eventualno što još postoji vezano za Chrono univerzum a da nisam ni ja taknuo, a trebao bi je igra Radical Dreamers za SNES. Više je kao visual novel stil, al se spominju Serge, Kid i Lynx u njoj. Čak ćeš prepoznati i dijelove soundtracka (borba recimo). Imam dojam da na temeljima Radical Dreamersa je nastao Chrono Cross, al to treba vidjet.

Ti si se sad nabrijao na Break, kao i ja prije 2 desetljeća, al odavno izgubih nadu da će projekt ikad oživjet. A opet, ako je Shenmue 3 mogao doći, tko zna. Al ako bi fejlao na isti način, možda bolje da ništa ni ne diraju.

2 mjeseci kasnije
      9 dana kasnije

Navodno će biti otkriven na Game Awardsima.

Vjerojatno remaster tipa FF VIII. Užas, ne treba nam takav traljav posao.

weky Poso zvan "Napravit cemo gore neg sta je bilo" jebem ih u enix guzicu

To je problem kod SE. Puno remastera pa čak i portova su uvijek traljavo odradili. U biti kad bolje promislim, nijedan nije korektno odrađen haha.

Još nije sigurno je li remaster ili remake. Ako planiraju tipa FF VIII, boilje da i ne izlazi!

I jos ako ce to prilipo izgledati na novim konzolama i televizijama kao ff 7 8 i 9 onda hvala neka niti ne izbacuju.

Mada ja Chrono Cross nisan nikad odigra jer mi je toliko razlicit od Chrono Triggera da me nikad nije primilo.

Ali ako je remake naravno da ce se kupiti remaster samo ako je nesto truda ulozeno

FFVIII je valjda najgori remaster, najbolje da izbace port igre bez ikakvih hd poliranja, samo neka ubace trofeje i to je to.

fensisuperstar foggy idi radije igraj ff14

Nemam cajta toliko, cajt is not available.

Legendary_Hero FFVIII je valjda najgori remaster, najbolje da izbace port igre bez ikakvih hd poliranja, samo neka ubace trofeje i to je to.

Zato jer su oni radili port, a ne remaster. Očajno to rade, a da se malo potrude imaju materijala koliko hoćeš (iako bi više cijenio nešto novo i da bude dobro, nego stare igre).

foggy

Novo je uvijek dobrodošlo, kad sve zaokružiš igramo stalno jedne te iste igre, remake ovoga, remaster onoga, kopija nečeg trećeg.

yakuza_stinger foggy barem da za CC imaju hi res pozadine, to bi već sabilo sve

Jedino što je fan-made, ali ako imaju imali pameti, platit će ljudima sve to i ispolirati (iako sigurno ni ne treba). I eto igre.

Legendary_Hero Novo je uvijek dobrodošlo, kad sve zaokružiš igramo stalno jedne te iste igre, remake ovoga, remaster onoga, kopija nečeg trećeg

Pa da, volim ja to staro više nego novo, ali lagano mi je već dosta tih praksi jer ne rade nove igre ili ono što i naprave, bude drlog

foggy

Već kad su se primili tih remastera i remake-ova bolje da se prime FFXV osobno ne prežaljenog nastavka kojeg su sfušali i izbace Versus kako je bilo najavljeno u startu.

Legendary_Hero Mislim da taj nastavak ne može ni stari Squaresoft više popravit. To je jedna velika Nomura kaša koji sigurno više neće dirati.

foggy

Znam da, ali šteta. Kad se sjetim onih trailera, atmosfere, najava... uvijek mi je onaj osjećaj "E da Versus izađe..."

Jesva cekam ovo. Igrat ce se kakva got da bude jer mi spada u najdraze igre.
                    Jel ko od vas igrao FF type zero HD i jel valja cemu? bilo je u zalagaonici bez kutije 30 kn.

danko-b Nije baš nešto, ali za 30 kn se ga može probat. Ako si igro crisis core, gameplay i grafika su sličane, samo u type 0 nema niš od onog šta crisis core čini dobrim.

sanzo Potpis. Slično, ali ipak i dosta različito. CC je meni genijalna igra i jedini dostojan spin FF-a 7, a Type-0 mi je baš nikakva FF igra, akcijska dosadna linearna igra koja ima world mapu ali čak i s tim je drlog.

danko-b

foggy

sanzo

Ne preskakati. Type-0 je vrlo kvalitetna igra, akcijski adrenalin od gameplaya i mračna ozbiljna priča koja obuhvaća surovost i tragediju rata i sudbinu onih koji se u njemu nalaze. Ukratko igra nije savršena, ali ima više prednosti nego mana i kvaliteta je primjetna. 8/10

Prije sam već pisao o igri nešto malo, bilo je podjeljenih mišljenja, više onih koji misle suprotno, tako da bi mogao napisati neki in depth review/focus ako želite.

A kad ce ovaj remake

Sto se ceka

Miro Bit ce u obliku FF7R dlca broj 65. Mamu im... Bolje da mi Zacka ne diraju

foggy igraj free trial jbt ko ja

Flipper napiši u search foruma chono cross

🙂
                              😃
                              1 / 2
                              zapravo search nije toliko dobar da nadje taj pojam ali spominje se to dugo već

haha dobio sam ovo dok sam searchao CHONO CROSS omegalsladsdns

Izlazi cross over event sa nekom mobilnom igrom....nadam se da to nije na kraju sve sto cemo dobiti.
                              Ovakav art i prija Chrono Cross-u.

Ja imam puno lepse uspomene i vecu ljubav prema CC nego prema CT i ako su rumori o remasteru tacne <3 samo da ne bude neko polu govno

Uglavnom MUZIKA

Sama riječ remaster ne ulijeva povjerenje. Ne remasteriraš igru ako je stara preko dvadeset godina.

AbelKOsMos

Lajkam art . Što se tiče CC remastera nadam se samo da neće biti nekakav drlog od porta koji je napravljen preko kur*a u Square Enix stilu.

A mobilna igra, samo da ne bude neko gacha govno, to što je za mobitel android emulator lako riješi 😃

Ne znam što Square čeka s remake-ovima, s obzirom na to kakav portfelj imaju još iz doba Squaresoft-a samo da rade "poštene" remake-ove mogli bi mlatit takve pare da to nisu istine...

2 mjeseci kasnije

Jel moguce?

Jel moguceeeeeeee!