Tuhy
Zadnjih 2 tjedna sam u guzvi samo takvoj. Pogledo sam sad, odigro sam je 22 sata, preso na normal i pri kraju sam drugog prohoda na hard.
U globalu mi je ovo najlosija Ninja u trilogiji. Postoje neki plusevi, ali su mi jaci minusi. Nekako su se udaljili malo od tog NG vibea mjenjajuci sam core i dodavajuci neke nove mehanike. Nije losa igra kao igra, ali kao NG mi je najlosija.
Plusevi:
- Jos brza borba i gameplay sto za moj ukus pase
- Story-wise od cijele trilogije najbolji, iako story u ovim igrama nikad nije nesto bajan
- Combat je predubok i postoji milijun varijacija za isti napad
Minusi:
- Kratka igra, cini mi se cak dosta kraca i od jedinice i od dvojke. Kao da su htjeli sklepat sta prije
- Boss borbe lose i nepamtljive. Izuzetak su Regent of Mask i ona zenska Lovelace, dosta toga je bazirano na QTE sekvencama i tim novim mehanikama grapplinga, penjanja ili sta vec svega ne. Akcijski to izgleda top, ali nisam naviko igrat Ninju boss borbe na taj nacin. Zadnji boss je esktreman, cisto jer je umjetna tezina nema veze sa vezom
- Ne droppanje health orbova od neprijatelja, razumijem donekle da je ovo jos veci HC i jos teza igra od prva dva dijela i prakticki moras kalkulirat sa skill tree sve unaprijed da ne bi slucajno zapeo na kojem checkpointu do prakticki neprelaznosti ako dodes sa jako niskim healthom, a nemozes regenerirat health nikako osim cekat grabove za steel on bone ili puknit ninpo ako ga slucajno imas.
- Oni dijelovi sa grip of murder sekvencama di konstantno gubis health su mi nepotrebni, ali eto radi price su stavili
- Preveliki broj rocket launcher spammera po encounterima sto cini neke borbe 10 puta tezim bespotrebno
Nekako imam osjecaj da su na brzinu isli sklepat igru. Nema truda za ucenje bosseva kao u dvojki ni blizu. Dosta njih je straightforward, cak i zadnji boss samo dosta tezak na glup nacin.
Sto se tice neprijatelja, najgori su oni benemothi mutanti jer tade velik damage, ali njih mozes izmamit na steel on bone jer ako blokiraju 3 hit combo idu u grab.
Alkemicari, samo za njih kupim flying swallow skill odma jer im to slomi shield i onda sa scythe radim forward+trokut. U dosta slucajeva ih rani to, i odsjece udove nakon par puta, a nekad ih i lansira u zrak pa mogu izunu koristit. Ako dodgaju u velikoj vecini slucajeva idu u onaj grab koji se lako izbjegne jer im budu crvene ruke prije graba. Opet kazem, nije igra losa kao igra, ali gledajuci prva dva dijela ovi mi je najlosiji. Nadam se da ce u cetvorki bit boljih bosseva.
Sto se tice dvojke stavio sam video one misije. Tu se moze vidit kako sam Elizabeti 4 puta nania stetu na onaj njen isti napad (triple stab), jednom mi je izbjegla. Mogo sam jos da nije interferiro AI. Tu jos nisam kuzio konzistentnost te taktike. Moram jos stavit misiju sa zmajom i UN03 misiju te jos neke sta su mi ostale sa jedinice.
Mislio sam jos jednom kad me uhvati volja proci Master Ninja 03 bez ikakvog ozivljavanja i pomoci AI, cisto da vidim koliko mogu forsirat triple stab kod ove.