Jebo sebe @Tuhy nmg se odvojiti od igre koliko je combat zarazan, ono šta me najviše impresioniralo je način na koji se mjenja AI, nacin njihovih napada kako se tezina postepeno povećava. To još nisam okusio niti u gear risingu niti u DmC nego samo nabuffaj damage i health neprijateljima, dok ovdje je to savrseno odradeno. Ovo je po meni najbliži AI ljudskom načinu igranja, postoje neki mali exploitevi na koji određeni bossevi ili neprijatelji nemaju odgovor čak ni na master ninja, ali sam AI ti neda raditi npr na very hard stvari koje si moga na hard. Ili ti da al te prije prokuzi pa te kazni.

Jučer kasno sam presao very hard run. Nakon posla kad sam dosa kući reko sam neidem lec dok ne padne boss rush na predzadnjem chapteru, jer sam 2 dana prije toga vjezbo one dvije kucke sto se javljaju na very hard, epilog toga je da sam lego na kraju u 5 ujutro, ali igra je prodena na VH, ona Nicchae i Ishtaros su mi se krvi napile dok sam naučio svaki njihov moveset, analiziro svaku sekundu kad treba dodgat za svaki njihov napad, gore su od Alme i manji je environment za kretati se i one se javljaju samo na very hard u ch 18, na hard i nizima su bili drugi bossevi.

Vcrs kad sam doso s posla krenuo na master ninja, osjetno teže od very harda jer su svi u najjačoj formi, spicio sad prvi chapter sa master ninja rankom na master ninja tezini, propiso sam krv, čitam da je najteži ch1 za MN rank jer si najslabiji i nemaš nikakav upgrade i oružja. Prakticki moras perfektno odigrat od pocetka do kraja, negdje se vratit i ponovo ih poubijat, a u nekim encounterima treba dosta ultimatea napravit i u vremenu ih proc jer se na kraju racuna karma za rank. Muraia se donekle može cheesat sa wall attackom. Umra sam jedno 7,8 puta ali iso sam no na continue i loado save. Snimia san i run pa umjesto 15 minuta traje 35 jer sam loado save poslije svakog umiranja😂.

Sad je gotovo, ne pustam dok ne platiniram sve 3😊.

Mentor (very hard) je mala maca naspram Mastera 😄, bit će tu još puno pišanja krvi. Neće bit problem bossovi koliko put do njih i određeni checkpointovi. Doduše, taj Ch. 1 i jest među najtežima tako da si se već riješil jedne od većih muka.

Ma, sve se to da prijeć. Bitni su samo strpljenje i volja. Znači, ne odabrat continue da ne bi brojilo smrti? Ima logike, da. Što bi značilo da će se često gledat load save ekran 😁

Tuhy

Ne gleda se broj smrti za rank, nego kad stisneš continue utječe na vrijeme, dodaje ti se. U nekim chapterima imaš toliko mnogo enemija da na vremenu možeš imat nula, umrijet sto puta i dalje dobit MN rank, ali na ch 1 nemozes jer zahtjeva perfect run i trebas imat max broj bodova za vrijeme. Gledao sam na NGS 2 jel isti vrag, ali tamo izgleda treba "samo" poubijati odnosno preći chapter i već su dosta velike šanse za MN rank, ovamo je druga priča jer gledaju sve, moras cak neke encountere rjesit u vremenu za jos dodatan time bonus, ono 2 red ninje i jedna crna u 10 sekundi, a ja bez ikakvih upgradeova i najslabiji ikad , wtf ko ce ih ubit u 10 sekundi, ali nemoras bez umiranja prolaziti u komadu sve jer možeš No stisnuti na continue screenu, mislim da su to namjerno ostavili opciju za chaptere gdje je potrebno čuvanje vremena. Glavni ključ u NG igrama nije kako nanijeti udarac, nego kako šta duže ostati živ ili relativno netaknut, kad se time ovlada znači da si već sam sebi uvelike pomogao. Zato sam samo vjezbo izbjegavanje udaraca za neke bosseve.

Da, kad sam krenuo igrat ginuo sam ma 1 chapteru na easy, sada ubijam Nicchae I Ishtaros na very hard. Almu sam jedno sat dva samo vjezbo izbjegavanje udaraca bez da sam je napada dok nisam svaki naučio dodgeat sa velikim postotkom. Kamera je kriminalna, ali volja je cudo.

crowizard ledao sam na NGS 2 jel isti vrag, ali tamo izgleda treba "samo" poubijati odnosno preći chapter i već su dosta velike šanse za MN rank

Samo prijeđeš nivo i sve poubijaš. Niš strašno. Osim što treba prijeć nivo 😃

Imat ćeš muscle memory od jedinice plus sjest će ti veća responzivnost i brzina, tako da će ti dvojka ić sasvim ok. Bossove ćeš ispraksat igranjem, to je broj 1 što moraš naučit u NG igrama, a za to imaš volje kolko vidim.

Alma meni osobno nije bila toliki problem. Jest, poprilično zajebana, al ne u smislu trganja joysticka od muke. Ono dvoje su mi veći problem.

8 dana kasnije

Evo ga @Tuhy!! U sitne sate nije platina još trebaju trialsi, ali jedan jebacki trofej za koji treba otegnut pošteno jaja, rangiro bi ga tu negdje ko Super Meat Boy po trudu samo šta su skroz drugi zanrovi pa zahtjevaju skroz drugi skill set, ali trud poprilican. Street Fighter i Ikaruga su mi i dalje poprilicno teže igre od ove, ali imamo još trialse pa možda i rano govorim.

Snimio sam ch1 prelazak sa MN rankom i sve važnije i teže bossove na Master Ninja tezini (Alma, Awakened Alma, Spirit Doku, zatim onaj 3 boss run Ishtaros, Nicchae I Marbus, zatim Vigoorian Emperora i na kraju zadnjeg bossa). Na master ninja, studira sam njihove movesetove i kada otprilike koji napad će izvest pa ću kad stignem stavit i videa ( a imam još I I am Bread i Wuppa stavit ). Neke sam svoje taktike pokušavo šta pali šta ne, neke sam pročitao iz guide. Zanimljivo je koliko neke stvari odudaraju od walkthrough videa kad vidiš da si naso neki svoj donekle siguran flow za nekog bossa. Vuče te samo da još više igraš 😀. Sutra ću krenit sa trialsima do platine 😀.

Giphy - well done GIF

Vele da je prijelaz na Master samo priprema za Trialse 😄, tak da, sretno. Ako pričamo o NGS2 i NGS3, složil bih se.

Nego, ako se ikad vratim na igru… ako prijeđem neki chapter a da nije Master rank, ima chapter select? Jer u dvojci i trojci je to ustvari odvojeni mod. Za jedinicu se stvarno ne sjećam kak je.

crowizard Zanimljivo je koliko neke stvari odudaraju od walkthrough videa kad vidiš da si naso neki svoj donekle siguran flow za nekog bossa.

U trojci sam dobar dio bossova rješaval na svoj način, a ne onako kak je većina po guideovima. Budeš vidio, Regent i alkemičari. Skoro svi koristili Scythe i forsirali onaj jedan loop potez, ja se spraksal sa Kusari Gamom koja je u trojci fenomenalna.

U dvojci su Dual Katane majka za skoro sve. Činjenica jest da se neke misije mora pomalo cheasat sa abjuzanjem pojedinih poteza, ali ako želiš, možeš i svakog bossa naučit rješavat sa više oružja.

Na pola si puta, samo rokaj.

Tuhy

Ovamo ti nažalost nema chapter selecta. Preko 20 saveova manualnih sam napravio na Master Ninja i samo bi overwritea neki chapter jer sam otprije radio manualne saveove na very hard I tamo vježba bosseve pa bi overwritea sa Master Ninja.

Master ninja rank na chapterima gdje imaš ambushe nije problem osim jel proc sami chapter i te ambushe. Svaki ambush na Master Ninja ti povećava broj neprijatelja na 120 i daje najjače forme. Snimio sam i zadnji ambush gdje imaš prvo 40 onih spammera lasera sa raketama a kad te uhvate najebo si, onda 40 onih ogre njih sam isprakso sa Dalihabro mačem i uvjezbo timinge i kretnje za svaki njihov pojedini napad i 40 Knightmare koji su daleko najgori enemiji, može ih se relativno lako sa Lunarom rjesit na counter attack, ali problem u ambushu je što ih možeš imat ili 3 odjednom šta je totalni kaos ili ostavis 2 ogrea i njega jednog pa samo njega ubijas kako se respawnaju, easier said than done kako bi se reklo, ali trebas pratit kretnje ogrea i njega istovremeno pa izbjegavati i izolirati ga na kratko vrijeme i tako u krug jer Ogre radi ogroman damage bas kao i Knightmare. Teški gauntlet od ambusha mislim da je 50 i nešto minuta traja.

Tamo gdje nemaš ambusha e tu moraš odigrat kako spada, moraš šta više encountera u vremenu proc, moraš šta više ulti lvl 2 tehnika napravit na neprijateljima jer puno puta bi dosa do kraja a falilo bi 15k ili 20k a to su 3,4 ultija.

Zato je ch 1 možda I najteži jer nemaš ambusha, najslabiji si ikad, moraš encountere u vremenu rjesavat sa što više ultija, a red ninje su toliko agresivne da ti nedaju chargat niti pola sekunde ulti, treba vjezbat openinge za njih kako i kad chargat, mixat sa wall attackom. Ch4, 10 koliko se sjećam su sjebani također jer nemaš ambusha a ch 16 sa awakened almom čak i sa ambushom sam 2 puta dobio Head Ninja rank jer sam upotrijebio Ninpo, kasnije sam uz Ninpo bonus doso do MN ranka. Sjebano, prelazak chaptera ti neće dat MN rank treba jebeno odigrat, naravno uz ko zna koliko puta loadanja saveova kad umreš.

crowizard

Znači, prelažanje chaptera dok se ne dobi Master rank, uz loadanje prijašnjih saveova ako ne uspiješ…

Nadam se da neću dobit volju jednog dana 😃

25 dana kasnije

Pitanje za Sigma 2.

Izbacili su ambushe iz igre ili sam ih samo sve promašio do sada?

Čini mi se da je igra potpuno linearna za razliku od jedinice i nema baš istraživanja i platformskih dionica već je fokus samo na borbi. Fali mi malo taj labirintski dizajn. Srećom je sve ostalo super. Konačno se ne borim više s kamerom nego protivnicima 😃

• Uređivano

sanzo

Nema ambusha u Sigmi 2.

Ak me sjećanje dobro služi, nije ih bilo nit na OG Xbox verziji (NG2). Bio je (opet, ak me sjećanje služi) onaj Test of Valor, al nema ni toga ovdje.

Tak je, praktički pravocrtno, bez nekog velikog istraživanja.

25 dana kasnije

Nisam nesto pretjerano igrao zadnjih 20 dana jer nisam imao puno vremena, utuko sam 18 sati i vec sad vidim koliko je ova igra bolja i igrivija od jedinice. Nova oruzja kao Kusari gama i Tonfe su mi odlicne. Boss borbi ima masu, jedino mi je Water Dragon boss borba lose osmisljena jer nemas prakticki mjesta za kretat se.

Presao igru na normal u prvom prohodu bez da sam itijednom riknuo i krenuo na hard, rikno prvi put na Alexeiu u ch4, doso sam do ch 13 jucer i tek sad vidim koliko mi je jedinica pomogla u savladavanju igre, puno brze sam sve povatao u dvojki.

Alexei i Elizèbet ce biti pakleni na master ninja, al ako se ona moze flying swallowat dok radi onaj blood rain attack u zraku onda je to easy way out.

crowizard Presao igru na normal u prvom prohodu bez da sam itijednom riknuo

Acolyte je easy, nije normal 😀

Šteta, trebo si krenut na Warrior radi boljeg prvog doživljaja igre.

crowizard jedino mi je Water Dragon boss borba lose osmisljena

Ima nekoliko gimmick borbi koje su bezveze. Water Dragon je smeće od borbe, pogotovo na Master. Isto ko i Armadillo. Ni onaj Dragon kostur nije niš posebno, kao ni zadnja 2 fighta.

crowizard Alexei i Elizèbet ce biti pakleni na master ninja

Elizabeth je priča za sebe i razlog zašto su neke misije brutalne. Kao i Fiend Genshin. Alexei je pizdin dim čim ga naučiš. Zedonius će te puno više namučit.

crowizard onda je to easy way out.

FS ne prođe uvijek, i dobiš jedva priliku za 2-3 udarca. Neće ići 😀

Tuhy

E jebaji ga, ja mislio da je hero mode easy jer u jedinici je tako bilo 😂, nije ni warrior odnosno normal problem, lagano je za sad sve, vidit cu kakav ce skok mentor napravit u odnosu na warrior pa onda MN.

Za bosseve mi se cini od krucijalnog znacaja naucit animacije za grabove posto su one hit kill na MN. Za Elizabeth cu probat naci svoju taktiku neku, mada ovo sa FS ako je moguce (da ne izbjegaje FS 15 puta u komadu ko Alma) bi bilo realno samo dosta dugo bi trajalo, ovisno koliko damage joj mozes nanijeti dok je stunnana. Vidio sam da je mozes loopat i ubit u 20 sekundi kad ide jedan specificni melee napad napravit tako da na drugom udarcu napravis block resseting, na trecem se dashas prema njoj i onda 360DK move bez da se pomaknes lijevo ili desno nakon movea. Ono sto mi se cini jos idealno je da abuseas i-frameove od 360DK movea, tako netom cim ona napravi neki zamah ti odgovoris napadom samo triba dosta prakse buduci da su neki close napadi njeni dosta brzi.

Ekspreminetirat cu sa oruzjima i openinzima pa cu vidit sta je najoptimalnije na MN.

crowizard Ekspreminetirat cu sa oruzjima i openinzima pa cu vidit sta je najoptimalnije na MN.

Ovo što si naveo. 360T sa Dual Katanama. Al ne može se ni samo to forsirat, ima par trenutaka kad ju se može sa standardnim napadima malo oštetit.

Sinoc presao na Warrior. Danas pokrenuo Mentor, osjeti se razlika pogotovo u grabovima, ali kad se nauci kad koriste grab (u velikoj vecini slucajeva kad im otkines udove kao sto je Tuhy jednom naveo) ne predstavlja toliki izazov. U 2, 3 sata sam stigo do kraja chaptera 8 (borba Rachel protiv Marbusa), sutra cu nastavit.

Koristit cu isti approach i za MN

1 chapter, Buddha Statue Boss laganica sa dragon sword, samo naucit timinge lasera i kad zamahne rukom u grab.

Rasetsu takoder sa Dragon sword, dodgat sve njegove poteze i samo 2x trokut pa stat, pazit na grab kad rasiri ruke i uvjezbat timing za one projektile sta zna bacit nerijetko.

Genshin u ch2 sa Lunar se moze kaznit nakon odredenih melee napada ili njegovog dasha ako prethodno uspjesno se dasha bez da te okrzne.

Sa Lunar igram od ch3 pa nadalje jer mi dosta bolje lezi od dragon sworda, ch3 nije nesto tezak, boss fight je easy.

Ch4 onog trolla se lako sredi kad si mu izmedu nogu i tajmiras dash kad ide stompat. Za Alexei mi najbolje lezi SSTT combo sa Falconsima, nemoze se uvijek koristit. Moze se nakon aerial dasha ako se pravovremeno izbjegne (taj dash nekad zna bit i aerial grab, to je sjeb jer nikad neznam kad ce dashat kad grabat pa uvijek treba izbjegavat), kad radi tornado potez dam se uvijek u kut, tako kad ga izbjegnem da ne ode predaleko, nego bude odmah kraj mene da ga kaznim sa Falcons, nakon melee napada se takoder moze kaznit ako se dobro blokira, kada radi shockwave ground onaj napad, nikako ic ga kaznit jer u 90% slucajeva se odmakne nakon tog napada.

Ch 5 Momiji chapter, nista pretesko, oni Tengu Brothers boss fight, jedan se moze izolirati da te ne napadaju istovremeno, i nakon melee napada ili onog aerial stompa se moze kaznit sa dragon blade. Doduse postoje slucajevi kad se recovera vrlo brzo nakon melee ili stompa pa unatoc tome te kazni, treba izbjegavat grab kad rasiri ruke da te izuna dropa.

Ch 6, water dragon, glup fight, equippa bi howling cannon, iako mu je recovery puno gori od strijele, bolje mi je njega koristit kad zmaj nagne glavu put tebe, kad se okrene lijevo desno zove ribe, zato to uvik imam Flails za njih, onaj led sta baca izbjegajem lijevo desno dash, nekad upsije nekad ne, al ne uzima pretjerano damage. Uglavnom howling cannon all the way.

Ch 7, Za vukove i ostale "heavy" enemije koristim uvijek Emma s Fang mac i blokiram napad pa kaznim sa SSSSS combo i trokut za obliteration, dobro je koristit i aimed jump (kocka + × ) da skoci put neprijatelja. Wolf nije pretjerano tezak, probo sam ga loopat sa dual katanama, al uspijem najvise 3 puta zaredom pa mi brejkne loop, neznam jos zasto, ali moze ga se kaznit nakon odredenih melee napada, ima vrlo duge melee napade pa treba vjezbat dodganje.

Ch 8 Marbus prakticki fight ko iz NGS 1, cekat da napravi spin attack i onda ga kaznit sa SSSTT, odmaknit se odmah jer voli grab radit ako sam blizu, i da minione sta prije rjesit sa instant UT tehnikom.

To je za sad to, jedva cekam Elizabeth da vidim kako ce ici.

• Uređivano

crowizard Ch 5 Momiji chapter, nista pretesko

Na Masteru nisu problem bossovi kod Momiji. Problem je doć do njih, isto ko i sa Ayane 😅😅

Ona prva 2 checkpointa će ti ispit sve živce.

Za Alexeia i Wolfa samo Dual Katane. Odnosno, najlakše za naučit.

Tuhy

Danas doso do zadnjeg bossa, od ch 9 pa do ch 17 bi izdvojio sljedece:

Zedonius na Ch 10 i 15. Na Mentor tezini ima 3 miniona koja nisu bas lagana i koja prezive UT level 1, ali daju se izuna droppati. Problem je kad idem izuna droppat, Zedonius me pogodi cesto vatrom u zraku, kad rjesim minione on sam 1 na 1 i nije toliki problem. Koristim Dual katane 4x trokut combo kad se stvori opening, najsigurnije je kad poleti pa charga prema tebi u zraku. Treba imat jeben timing i perfektno tajmirat dash i onda ga se moze kaznit, jos gdje ga se moze kaznit je kad ispuca onaj fire beam laser ili kako se zove i onda je ranjiv na par sekundi, ostali openinzi su riskantni jer unatoc tome sta mu pocnem radit damage, on me i dalje moze napasti i uhvatit u grab, ch 15 varijanta je malo teza jer je teren nepristupacniji i lava je oko tebe ali ista je taktika, pametno je sacuvat piercing void ninpo pa minione rjesavat sa njima, ali pokusajem sve bez koristenja ninpa.

Ch 11 Ayane je zajeban chapter. Potrebno je ili skakat okolo i chargat UT ili ici u izuna drop ili 3x trokut combo da ovim laksim ninjama odsjecem odma nesto i onda obliteration ide. One claw ninje su zajeb jer prezive i UT level 2 i izunu pa se trebaju dva puta. Prvo uvijek treba rjesavati one likove sta bacaju vatru jer oni su 90% mojih smrti prouzrokovali, njih se cak moze relativno lako rjesit, u globalu zajebano je ali uz taktiziranje i odredivanje prioriteta neprijatelja se moze malo bezbolnije proc. Sam boss fight protiv one vjestice zna bit tezak jer treba imat jeben timing za izbjec grab.

Ch 13. Dobra moja Elizabeta koju cekam cijelu igru, majku joj, kod nje nema pravila. Probo sam FS moguce je i cak sam 3 slasha trokutom uspio odradit sto skida healtha kad se upgreadea na lvl 3 DK. Samo ne radi toliko cesto taj napad a i nije uvijek garancija. Kod nje sam prvih pola sata samo izbjegavao udarce, nisam joj radio damage jer je po meni ona Alma 2.0 verzija. Dakle samo dodganje dok svaki ali bas svaki potez na njenom repertoaru nisam naucio dodgati sa dobrim postotkom. Opet sam koristio standard 4x trokut sa DK, rijetko kad 360T potez jer ima brze udarce. Nema pravila poslije kojeg udarca joj se moze nanijet steta, nego mislim da je random i kako prode. Ono sto su Alma i Nicchae radile savrseno u jedinici, a to je da su master dodgeri to ona radi vamo, zato i je najgora. Izgleda da kod single stab attacka repom sam uspio dosta puta je ranit iako sam je nekad uspio i kod triple attacka repom ranit, ali rjede jer se izmakne. Moguce je i nakon melee napada da izbjegne DK kao i nakon dasha i ostalih poteza. Ta vjezba na chapteru 13 mi je pomogla jer sam je rjesio iz prve na chapter 17, treba strpljenja imati sa njom i dobre dobre reflekse.

Alexei mi kao ni Volf nije bio problem kad naucis izbjegavat udarce, doduse jos nisam naucio loopat Volfa, ali nije ni potrebno jer nije tezak pretjerano.

Ch 17 Fiend Genshin sam takoder sa DK rjesio, razlikuje se od Genshin human forme gdje koristim Lunar i ima neke varijacije koje radi al u pravilu ima dosta openinga gdje mu se moze nanijet steta, onaj charge napad je dobra prilika, kao i kad iz zraka sleti put tebe na brzinu. Nekad zna u isti combo to dvoje ukomponirat. On mi zasad ne predstavlja problem.

Mozda veceras poslije baluna dovrsim i krenem MN.

crowizard najsigurnije je kad poleti pa charga prema tebi u zraku. Treba imat jeben timing i perfektno tajmirat dash i onda ga se moze kaznit,

360T da anuliraš taj napad. Puno sigurnije nego pefektno dashat.

crowizard Prvo uvijek treba rjesavati one likove sta bacaju vatru jer oni su 90% mojih smrti prouzrokovali,

Tak je. Fokus na njih. Na Masteru ćeš to proć isprve ili iz pedesetprve. Sa svakim novim pokušajem samo sve više gubiš živce.

crowizard treba strpljenja imati sa njom i dobre dobre reflekse.

Tak je. Nema skroz pametne taktike. Što god naučiš, drži se toga.

crowizard doduse jos nisam naucio loopat Volfa

Ja ga nikad nisam loopal. Nauči 360T na neke njegove napade i onda se možeš nadovezat s 4x trokut.

crowizard Ch 17 Fiend Genshin sam takoder sa DK rjesio,

Tonfe su najbolje za njega.

Možda skinem opet igru, pa ti uploadam koji video.

Pitanja za mog senseija @Tuhy

Krenuo sam sa MN, i mogu rec da je puno vise punishing od Mentora i gori od MN iz prvog dijela, jer ovdje vise spammaju shurikena i svega, a kad udes u boss fight, jedan grab je game over.

Ucim svakog bossa u dusu, ali najveci fokus je na ova 4 Greater Fienda.

Danas sam nakon uru vremena rjesio Alexeia. Nisam htio koristiti Ninpo niti Healing iteme namjerno, iako healing itemi mi ne bi pomogli za grab.

Moglo je bolje, nisam skroz zadovoljan fightom, ali tek sam zagrebao povrsinu pa me zanima par stvari

1. Da li postoji razlika u animacijama izmedu njegovog aerial dasha i graba, jer je nisam nikako moga vidit, stvar je da trebam perfektno izbjec taj njegov charge u zraku, uvijek ga napravi nakon ovih kugli malih kad baca na tebe, a dosta puta ih radi kad mu prdne na pamet. Ako me okrzne dashom, dobar sam jer je blockable, medutim ako me okrzne a isa je u grab to je game over.
                          2. Neki ljudi kazu da se ovaj shockwave napad na 0:23 moze izbjec i neutral jumpom, al stvar je kad napravim neutral jump nekad me zna u zraku ubit iz prve ili me dovest na near death situaciju. Uvijek se dajem skok unazad kad to ide napravit, ali zanima me da li nesto krivo radim kod neutral jumpa.
                          3. Ima jedan napad kad u zraku samo odjednom pocne u 2 suca ispalit munje, doduse nema ga u ovom videu, ali me zanima ako se slucajno sjecas na sta mislim kako se to izbjegne, prvi izbjegnem perfektnim dashom, ali drugi nemogu nikako a radi oooogroman damage taj mu napad.
                          4. Za njegov melee napad, ako sam dobro pohvatao, kod prvog puncha, brejkne mi block guard i ako se dasham nazad, stane na drugom punchu (0:38 na videu). Ako se dasham u stranu nakoon drugog ide u treci kojeg takoder trebam dashat i kaznit ga combom (0:59 u videu), ako ga slucajno ne dasham opet mi brejkne block guard i onda trebam delayat malo dash jer cetvrti punch mu malo kasnie slijedi i taj ako se ne dasha je game over jer je grab move (0:30 u videu). Jeli tebi bilo takvo slicno iskustvo jer to je ono sta sam primjetio kod njegovog melee comba?

crowizard jer ovdje vise spammaju shurikena i svega

Kolko si zapeo na onom fightu prije Rasetsua? 😃

Sjećam se prvog prelaska, skoro sam se rasplako od muke. Mrzio sam taj checkpoint prije boss fighta, spamanje shurikenima me ubijalo. Proklete Claw Ninje.

Riješio si ti njega čist okej, nemaš si kaj zamjerat.

crowizard Neki ljudi kazu da se ovaj shockwave napad na 0:23 moze izbjec i neutral jumpom

Može, ali je riskantnije. Dashaj U Alexeia (jasno, sa perfect timingom). Neće te oštetit i mislim da dobiješ opening za par udaraca

crowizard Ima jedan napad kad u zraku samo odjednom pocne u 2 suca ispalit munje, doduse nema ga u ovom videu, ali me zanima ako se slucajno sjecas na sta mislim kako se to izbjegne, prvi izbjegnem perfektnim dashom, ali drugi nemogu nikako a radi oooogroman damage taj mu napad.

I ja sam se mučil sa tim napadom i iskreno ne znam kako izbjeć taj drugi napad. Ja sam se znao zaletit na njega i probat ga FSwallovat čim sam vidio da ode u zrak. Ne prođe uvijek. Ono što je općenito najbolja taktika protiv Alexeia je agresivnost, konstantni napadi da mu nedaš da se digne sa zemlje kako bi počeo izvodit ta zračna sranja.

crowizard Za njegov melee napad, ako sam dobro pohvatao, kod prvog puncha, brejkne mi block guard i ako se dasham nazad, stane na drugom punchu (0:38 na videu)

Tako je. Dash prema iza prekine napad u drugom udarcu. Prvi udarac dashaj udesno. Kad izbjegneš i treći, onda ide punish jer on stane nakon nakon trećeg udarca, tako je. Ako te zahvati sa trećim, probije ti guard i ide četvrti koji je grab.

crowizard Da li postoji razlika u animacijama izmedu njegovog aerial dasha i graba

Kad "poludi" u drugoj fazi, onda je sigurno grab i to moraš izbjeć. Kad dasha u prvoj fazi, mislim da nije grab ako si u bloku. Kugle blokiraj, i onda dash kad charga na tebe.

Najveći problem je što si ovdje prisiljen igrat sa nekim drugim oružjem. Za Alexeia je Dual Katana sve. Onaj spiralni napad kad se zavrti riješiš sa 360T. Shockwave isto, ali ja ga nisam tak nego sam dashal u njega, kak sam napisal.

I opet, kak sam i napisal, agresiva. Nemoj mu dat da ode u zrak ili svedi to na minimum. Charge napade će izvest svako malo, al jbga. Kad prepoznaš koji napad izvodi i kad znaš nakon kojeg možeš udarit, brzo ga riješiš. Nakon svog napada baci jedan shuriken na njega, i često ga time isprovociraš u onaj osnovni combo od 3 (il 4) udarca ili u grab potez koje lako izbjegneš, i onda opet udaraš po njemu.

Stavit ću danas skidat igru, pa kad stignem, snimim video Master Ninja 3 misije (mali spoiler, tamo se boriš protiv njih 5 glavnih jedan za drugim 😃 ) s taktikama i najboljim oružjem. Na predzadnjem chapteru će ti bit lakše protiv Alexeia jer ćeš imat upgrejdan BotA