Uzeo uz prvi dio i dvojku i baš sam ugodno iznenađen quality of life promjenama. Što sa starim frakcijama iz jedinice što mnogim novitetima sa frakcijama u dvojci. Pogotovo Greenskins koji su dobili ogromnu preradu, (video).
I moji omiljeni vampiri su dobili na dubini sa reworkom naspram jedinice, (video).
Vortex kamapanja je više "story driven" nego glavna kampanja u jedinici koja je standardna "zauzmi sve i vladaj" TW kampanja.
Ovdje su ubačene cutscene, razni zadaci ovisno o Lordovima itd. Nisam imo pojma i to samo nagovještvana odlični treći dio.
Igram sa Malekithom i odlično to sve izgleda za sada po pitanju priče i stila igranja.

Mislim da u Troji isprobavaju mnoge načine igranja koje će ubaciti u trojku. Tamo već ima odličnih funkcija ovisno o frakciji a ovaj fantasy svijet im daje još više slobode.
Iako već i ovdje razne rase imaju skroz drugačiji sustav upravljanja mislim da to mogu još unaprijediti.
Inače Games Workshop radi frakcije posebno za Creative Assembley.
Npr, Kislev i Cathay:
Video o Kislevu; frakciji baziranoj na Rusima, Poljacimai i općenito ovim našim krajevima
A ono u videu je Katarin Bokha ilitiga - vještica 😃
Nadam se da će još malo unaprijediti engine i AI, (iako je AI u Three Kingdoms naslovu kod pregovora tj u diplomaciji zbilja jako dobar, a nemam ni u Warhammeru 2 zasada problema).
Engine pogotovo jer bi bilo odlično da nam daju ogromnu kamapnju preko cijelog Warhammer svijeta tj da ne moraju micati neke djelove radi problema, nedostatka snage, ograničenja engine itd...
Kao npr sada; žuto je Mortal Empires kampanja koja je besplatna ukoliko se ima prvi i drugi naslov; vidi se da je izbačeno dosta toga.

Kada bi ispeglali engine i to optimizirali da radi kako treba preko cijelog svijeta! Vrh. Još da poprate sa zanimljivim pričama kao u Vortex kampanji imalo bi se šta za igrat stotinama sati.
Ali mislim da sa onime šta su naučili iz Three Kingdomsa i Troje te cijelo ovo vrijeme nadograđujući Warhammer 2 očekujem najbolju Total War igru, super likove i razne avanture uz dobru priču u tom svijetu...
I evo jedna 4k slika ako netko hoće wallpaper...