fensisuperstar ja nisam osjecao nista lol jer nisam uopce znao sta ce to biti, ali drago mi je da sam dao igri sansu. mislim da je bila 20€ na eshopu i mislim da ju necu obrisati sa switcha nikada. imas igru na steam ako se ne varam. veijedi pune cijene.

Sve njihove su masterpiece, od Bastiona pa do Pyrea

renda vjerujem, jednostavno nisam nikad cuo za njih, a kamoli igra njihove igre. mislim da je clan @AbelKOsMos zasluzan sto sam zaigrao jer je napisao da mu je to, mislim, goty 2020, a lik ima ukus za igre koji je donekle slican mome pa sam odlucio probati.

drago mi je da je tema zivnula jer igra to zasluzuje.

Ako volite roguelike onda Dead Cells je pod obeavezno ako vec niste odigrali.
      Jucer me Škoda sa teknickim sjebala pa cu morati placu cekati za Hadesa

Miro dugo vremena planiram igrati dead cells. miro iduca igra neka ti bude hades koju ces kupiti, ako ti bude bila losa, osobno ju financiram, obecajem.

Dead Cells je droga, cista droga, nemoguce stati, znal sam imat par odurnih runova, ali dok te pogodi jedan jebeno dobar, sati samo prolaze, remek djelo

maverick
            Ma znan da oce jer volin roguelike, ali škodica jucer izvukla 6000kn.
            Za 10 dana je placa pa cemo onda u shoping.

renda
            Meni je te godine kad je izašla bila GOTY

maverick
            S obzirom sta igra pruza u odnosu na stvarno malu cenu...mislim da nema bolje.
            Sto vise igras igra se sve vise i vise otvara i daje sve vise nacina i mogucnosti da je odigras.
            Cak i kada je "zavrsis" otvori se toliko opcija da je to genijalno.
            Gameplay i mehanike su cista jebenica.
            Plus art, muzika i sve ostalo.
            Igra koja ne prestaje da daje.
            Dead Cells je isto odlican i ako je rogulite kao Hades ipak ima dosta razlika.
            Prvenstveno Dead Cells nema tako bogatu pricu (ako je uopste i ima), 2d je, jednostavno vise tradicionalan pristup roge igrama sto se tice te strane.
            Ali gameplay je na jebeno zaraznom nivou.
            Ima krsa oruzija, jako dobar upgrade sistem, odlicne nivoe, super pixel art.
            Plus igra je brza kao voz (onaj naj brzi brzi voz 🙂 ) neverovatno je kako se brzo vratiti u loop i novi run...odlicna igra
            Baci oko vidi dali ti se svidja takav pristup.
            Ja sam i u to utopio krsa sati.
            Ali Hades ostaje kralj.

Eh da Dead Cells je nedavno dobio novi update, tako da igru jos uvek podrzavaju.
            Plus na igri radi jako mali tim ljudi iz francuske u kojem svi imaju istu platu i istu poziciju.

e kako da levelam oruzja? trenutno najvise igram sa Spearom...

AbelKOsMos hades je vrijedna, ako se mene pita naravno, ne mogu govoriti za druge jer 60€ nije malo novaca cak i da toliko kosta, ali za mene vrijedan cjene aaa igara. ja biram hades ispred bilo koje igre izasle 2020. osim royala i xenoblade jer su to ljubav, ali nisu nove igre.

znam da ja imam cudan, drugaciji, ukus za igre od vecine nas westernjaka i biram uvjek, bas uvjek igre koje imaju odlican gp i ako je moguce dobro pisanje (sto je tesko u igrama, ali moguce) i zamjeram se clanovima (sto volim ponekad), ali kad sam ozbiljan i ne provociram, onda pokusavam biti realan i nikad ne bih preporucio nesto sto mislim da zbilja nije kvalitetno, ali bojim se da ce puno ljudi prespavati ovu igru, sto bi se reklo, tj ne dati joj sansu, ali za tu cjenu je no brainer. volim igre jer su igre, a ovo je jako dobra igra, jako. ponavljam, igri kojoj ej tesko naci vecu manu je zbilja za mene nesto tesko, i to ne znaci nuzno da je meni hades bolja ili draza igra od nekih koje imaju vise mana, apsolutno ne, ali je kao paket vrhunska.

kod nas ljudi moraju, sto zbog budjeta, sto zbog navika, staviti neke aaa razvikane igre kao prioritet, sto jer treba manjim studijima dati sansu.

hades vas nece blow away, ali hades sve sto cini, cini perfektno. cak i ako ju ne zavrsite, imati cete odlicno vrijeme igrajuci, siguran sam.

Genesis ne mozes upgrejdati oruzja dok ne pobjedis final bossa. znam da zvuci cudno, ali tako je.

renda doci ce, ne brini. mislim volio bih da dodje jer inace ne volim ekskluzivnost jer ona sprijecava vecem broju igraca da odigraju neku igru, ali jbg, gaming nikada nije bio jeftin sport.

Genesis moras investat titan blood u oruzje koje budes odabrao, jedno samo, mislim. pogledaj na yt, mora biti video.

maverick
                    Hades je trenutno 21 evro na steamu (to je puna cena) i mislim da igra daje puno vise nego sto naplacuje.
                    Naravno nije svaka igra za svakoga ali ovako sa strane, realno gledano ovi ljudi su ubacili u ovo cudo tolko ljubavi i kvaliteta da je to ne normalno.
                    Mislim voleo ili ne ovakve igre stvarno je tesko sporiti da je ovo nenormalna vrednost i da je Hades odlican naslov.
                    Igra jeste dobila puno ljubavi ove godine (bila je u early accesu pre) i jeste dobila fin broj nagrada ali meni licno ni problizno dovoljno.

Taj tim samo izbacuje kvalitet i svaki put ga dizu na jos veci nivo.
                    Bastion je bio indi hit, Pyre veoma zanimljiv pristup zanru,Trasistor je bio apsolutna jebenica od igre i opet velika kolicina slobode i kustomizacije.

Svakako tim koji je vredan podrske ( barem do sad)

AbelKOsMos slazem se. nisam zaboravio tvoju personu 2, srjecava me vrijeme, ali doci ce. imati cem razgovor o njoj jer ja bih mogao o personi npr sa @foggy pricati vjerojatno 3oo sati, a isto tako bih mogao o hadesu, sto je cudno jer igra ne izgleda tako, ali mene je opcinila. jako se slazem da hades nije dobio dovoljno nagrada koliko bi treba. da imamo tu tsushimu i tlou2 pa i etrnal koje su produkcijiski neusporedivo i volio sam tlou2 i eternal, volio jako, isto tako su me sekirale na momente jako, a hades me nije nasekirao ni sekunde. svaka smrt je na mjestu, svakoj smrti se radujem, svakom pocetku se nadam, svaki dijalog iscekujem, svaki zamah oruzjem je poezija, svaki upgrade je meaningfull, svaka interakcija sa likovima je na mjestu, svaka dekoracija je vidljiva. volim tu igru, to je valjda ono sto pokusavam reci.

Hades je isto za mene GOTY 2020 jer je najvece iznenadenje 2020.