Pročitaj na portalu
Članak

Precenzija | Little Nightmares II: Jezivo i predivno

Došla nam je nova godina, a s njom se bliže i izlasci novih igara. Prvi zanimljivi naslov koji smo stigli isprobati nam dolazi iz Švedske – Studio Tarsier nam je pripremio početna dva poglavlja nove noćne morice.

Jedva cekam to zaigrat jedinica me totalno odusevila. Jako atmosfericna i zabavna.

Sviđa mi se ova Precenzcija!

Nisam ni prvi odigrao, ali od ovih "sitnih" igara me čak i privlači, a kolega s posla veli da ga je strah kad ovo igra.

Je zna bit creepy u nekim trenucima.

Meni je prvi onak, već pomalo standardna igra u điru Limbo/Inside, ima pamtljive trenutke (enemyje osobito), no generalno ništa što ćeš pamtiti godinama. Od nastavka mi je zapravo dovoljno da ponudi isto ili slično i bit će OK.

Otkud to precenzija?Nikad čuo sa tako glupu riječ.Moralo bi biti prerecenzija.

Pa preTzenzija. Tze patentirao.

master_x
    To je od engleskog Preview, pa se kao samo P dodaje ispred review i recenzija.

Mislim da bi se trebali više fokusirati na prijevod značenja riječi, a ne na stilsko oponašanje bez smisla.

Ja bi koristio "Pregled" što je doslovan prijevod.

Viš da kužiš. Ući će ti u uho nakon nekog vremena.
    Pregled bi više bio examination ili čak pravi review.

Preview nema termin kod nas. Više bi bila pred recenzija, ili pred pregled. Iako bi i za engleze bilo smislenije da se zove prereview. Zašto ne onda fino skratiti i imati slatku malu riječ za koju je odma jasno kaj znači.

Isto ko i smoothie - zmiksić! Nema na čemu.

Tzereen
      Nije prereview smislenije zato što ono što se sad zove Preview je doslovno to. Preview.

Pogled na ono što se zna o igri prije njenog izlaska.

Draže mi je onda Predgled nego Precenzija.

Nisam stručnjak, ali mislim da postoji još jedna riječ koja objedinjuje želje tabora koji želi osobniji pristup i drugog koji želi pravopisno i gramatički konzervativniji pristup. Više ovog drugog, ali hej, ne možemo imati sve. Ta riječ bi trebala biti...pazi sad ovo

najava

Zero buuuuuuuu !!!
        Partibrejkeruuuuuu !!!! 😂😂