Imam nekih 9h do sada, igram na Normal (vrlo bitna stavka) i nisam uopće zadovoljan igrom. Priča je baš jako loša, predvidiva i već 100 puta viđena. I ne samo to, priča je totalno skoro na istu foru kao Bravely Default I i Bravely Second, tak da ovaj dio ide u kategoriju 2/10.
Ono što je isto loše su likovi. Užasna skupina likova s kojima igrate, dosadni i površni, ukratko. Nakon Persone ovo je isto 2/10.
Super je fajt i Job sistem. Uvijek sam volio BP (specijalni turn poeni koje možete skupiti do 3 ako se Defaultate (obrana), pa ih spojiti u 3 napada jedan za drugim) i taj sustav borbe. Zamislite situaciju da su svi mrtvi a ostao vam Healer s 0 BP-a. Fino trošite 3 i idete u minus (znači 3 turna ne napadate), dižete likove, i punite ih i svakojake slične kombinacije. Tu stvarno ima prostora za čuda izvest i taj dio mi je uvijek bio drag u ovom serijalu.
Jobovi su dobri, imam ih tek 6 različitih i možete imati Main, te Secondary Job. Main dobiva JP (Job Points) i dizanjem levela učite magije, skillove, passivne skillove. Passivnih do 6 ide na lika, a fora je što Secondary Job ne dobiva levele ali možete sve njegove naučene skillove dijelit s main jobom. Tu isto razne kombinacije dolaze do izražaja i u tom dijelu guštam.
Spomenuo sam Normal difficulty. Teško kao qurac. Užas, boss borbe vas unište. Treba grindat u svakom dungeonu. Ne želim igrati na Easy, nema teorije. Malo su balansirali krivo igru, to im zamjeram, napravili su grind-fest od nje. To mene nužno ne smeta, ja volim izazove i mozganja.
Sveukupno nakon 9h u igri rekao bih 6/10. Što više igram to mi je draži taj RPG dio razvoja likova, ali sve ostalo mi je sve manje zanimljivo. Ne znam hoću li izgurati do kraja, ali rado bih čuo i vaše dojmove, ako ih ima 🙂
Glasovna gluma je užas, ne kužim otkud Irci i Škoti, Britanci i ostali u istoj ekipi. Niđe veze stvarno.