Pokrećem ovu temu jer meni nikad dosta TLOU-a. Naslov teme Joel. Osobno meni najdraži lik iz TLOU. Kod njega vrijedi ona ili ga voliš ili ga ne voliš. Po mom svjetonazoru u cijeloj igri odigrao je onako kako mu je savjest nalagala u danom trenutku, što je po meni ispravno. Jednom riječju pozitivan lik. E sada se mora biti objektivan i pitati se da li on ima savjest ili je nema? Jesu li njegove odluke ispravno donesene ili nisu, na vama je da prosudite. Kakav je dojam ostavio na vas? Je li po vama negativac ili pozitivac?

Mene je nekako razočarao slabim i naivnim reakcijama kad je sreo Abby. Od lika koji nikom ne vjeruje u takvom surovom svijetu u jedinici do lika koji nepoznate likove u šumi poziva u zajednicu koja je teško izgrađena u takvom surovom svijetu. Iako razumijem da se mogao smekšati, teško mi je razumjeti da bi mogao baš toliko baš zbog toga što je sigurnost te zajednice teško izgrađena i koliko života riskira pozivajući toliko naoružanih nepoznatih ljudi u zajednicu.

Sve ostale postupke tijekom te dvije igre razumijem, ali bi se samo o kraju jedinice moglo pričati.

drago mi je da je tebi super lik i sve to, al da zasluzuje zasebnu temu.....agree to disagree

Brijac Točno, ali što se može nije on kriv nego scenaristi. On kao lik i dalje bi bio surov u borbi za preživljavanje.

Genesis Mislim da ipak zaslužuje temu. Nisam objektivan po pitanju njega ali činjenica je da se podigla prašina oko njega i TLOU općenito na svjetskoj razini, time dokazuje da je vrijedno pažnje ali poštujem i tvoje mišljenje. Ovo nije fan page Joela, dapače poželjna su različita razmišljanja i stavovi.

Brijac

pa on cijelu tu cutscenu nije spustal gard, ni u jednom trenutku, a posto ih je lovila horda koju je opciju imal?

renda

Nije spuštal gard, a kaže dođite kod nas slobodno da se resupply-ate itd. a prvi put vidi ljude naoružane do zuba lol

Brijac

Ako se nevaram to je bio Tommy , ali i da nije proslo je par godina Joel se napokon vratio u normalu ( nije vise onaj ludjak kojeg smo igrali u prvom djelu ) i spoiler : kad igras sa ellie imas knjige koje mos naci disu ti izvidivsci zapisivali koga su sreli/pozvali u naselje itd. Znaci oni su trazli nove ljude da se dosele zato je Tommy bio onako pristojan + usput su spasili Abby ko je moga ocekivat da ce ih ona koknut

Nisu to bas takve neocekivane reakcije likova i pomeni nisu offcharater kao sta neki kazu , jer ljudi zaboravljaju na charactergrowth !

A da se vratim na temu , da i meni koji sam fan TLOU2 se nesvida sta se desilo Joelu ( kao i vjv svakom igracu koji je igrao TLOU ) ali opet nekao bolje stoji za ton ovog serijala nego HappyEnd story ili neka herojska smrt .

Po mom mišljenju videoigra treba prvenstveno ostat videoigra koliko god se ona trudila biti realistična ili se približiti nekom filmu ili seriji. U igrama stvaramo si svoje omiljene likove, svoje super junake, bili oni pozitivni ili negativni ali nekako dobro uvijek pobjedi zlo, nazovite to kako želite pa čak i predmete iz videoigara npr. omiljeno oružje i sl. Jednom riječju igranjem igara je bijeg iz stvarnosti i ulazak u svijet gdje je sve onako kako mi želimo i za to služe videoigre.
          Oni koji su gledali seriju Živi ili hodajući mrtvaci, zavisno kako tko prevodi Walking dead, tada znaju da je Rick Grimes glavni lik te njegov sin Carl ali njegov je ćaća igrajući logo i stup čitavog serijala. Sad si zamislite da se redatelj ili scenarist odluče Ricka maknuti iz serije. No dobro nekima Rick ide na živce kao glumac ili općenito ne sjeda kao lik i priželjkuju takav čin da ga maknu iz serije. Vjerujem da većina gledatelja se navikla na njega i smatra ga alfa omegom u seriji. Da on ode iz serije kao lik serija više ne bi bila ista, ne bi to bilo to,
          Sad podvlačim paralelu sa The last of us. Što prvo pomislimo kad nam netko kaže The last of us? Ja prvi pomislim na Joela i Ellie. Ne Ellie i Joel nego Joel i Ellie. Stanlio i Olio, Tango i Cash Tom i Jerry. Dakle likovi čine film, crtani, seriju i videoigru prepoznatljivom. Shvatili ste što mislim ali i u ovom slučaju Joel je ispred Ellie ali zajedno čine videoigru The last of us koja je prepoznatljiva upravo po to dvoje likova. Zbog to dvoje likova nastavak igre se i dogodio. Da prijeđem na bit.
          Prerano se dogodilo ono što se dogodilo. Nije se trebalo dogoditi po meni nikad. Takav rasplet događaja kod drugih igrača očekivao se isto možda nikad ili negdje min. u trećem nastavku pa nadalje. Neil je tu pogriješio što se mene tiče koji igram i osjećam videoigru svim svojim osjetilima pa i za film ili seriju. Apropo toga i Ellie je u prvoj igri poslala u nebo mnoge sporedne likove i zaslužila je pakao umjesto raja. Vjerojatno će Neil Druckmann za treći nastavak pronaći načina za osvetu. Poznati je pisac koji piše neočekivane scenarije slijeda događaja i uspio nas je i ovog puta iznenaditi.

TITANXIS svaka cast za temu i u biti si me motivirao da pokrenem poseban tag u kojem bismo pricali o likovima u igrama. Nadam se da je u redu sto sam prebacio temu iz PS grupe u poseban tag.

Fenix je promijenio naslov Joel Miller (The Last of Us).

Fenix Ok, i mislio sam tako nešto ali od ponuđenih tagova bila mi je prva ps grupa, dobro što si stavio to pod novi tag, thx.

Jedan od meni najdražih likova općenito. Kompleksan i realističan lik kojeg se ne može samo tako smistit u neke kategorije ka šta su pozitivac i negativac. On je oboje i nijedno, ovisno o gledištu i danom trenutku, isto ka i više manje svi mi, samo se nalazi u puno okrutnijem svitu. Joel može bit i okrutan i brižan, ranjiv i hladan i sve između.

A kako se kroz obe igre njegov svit minja i uz pomoć Ellie i cilog Jacksona postaje nešto svjetliji, tako isto i on sam, šta ironično na kraju dovodi do njegove smrti. Jer dobra je šansa da onaj Joel kojeg smo vidili nakon prologa jedinice ne bi pokušava spasit Abby, šta je za mene veća promjena u liku nego povjerenje koje joj je posli iskaza. To drugo si povremeno prisiljen riskirat čak i u onakvom svitu.

A istovremeno, koliko god ga volim, kako da rečem da nije zaslužija onaj kraj posli svega šta je napravija, opravdanog i neopravdanog? Ne mogu. Isto tako ne mogu ne spomenit Troya Bakera koji mu je udahnija život i učinija ga tako uvjerljivim i dopadljivim, kompletirajući šta je Druckmann počea na papiru.

fatamorgana Neznam, dok sam ja pratio još je tamo bio. Zato podsvjesno i ne želim gledati više jer nakon 3 sezone sve se razvodnilo a gledao reda radi do 7 sez.

12 dana kasnije

Vizualno bi odgovarao liku Joela u nadolazećoj seriji. što vi mislite?

Ufff, nikako.

Clooney je odličan glumac, ali mislim da je jedan od onih koji imaj preveliku osobnu crtu i odnesu cjelog lika u svom smjeru koji meni osobni nije kompatibilan sa Joelom.

Ista stvar je sa Dicaprijom i Bradom Pittom.