Moj blender, moja zabava, jebemu sve ali nema za sad neke igre koja će me više zabavit doli modeliranja u blenderu. Počeo sam nedavno igrat AC2 i sa tim sam stao zbog blendera. Jeboga ja. A još me dvije iz Ezio kolekcije pa Mafia trilogy čekaju a di je Control. Budem postal ko večina gamera da kupuje, skuplja ko hrčak a ne igra, pih.

Evo malo šah mata. Dobri stari šah kojeg nisam nikad dobro igro jer ga nisam dobro naučio, jebem mu figurice i strategiju.

Jedna na brzaka sklepana scena.

Onda kad nemaš neku zamisao ili inspiraciju za započet neki blender projekt pa tad napraviš ovak nešto.

6 dana kasnije

Jebeni slatkač, tekstura leda me jebe. Zamišljeni sladoled zakucan u kocketinu odlomljenog leda i nikako da pogodim da sam zadovoljan pa velim e to je to. Tutorijali mi se više zbilja ne gledaju. Šta sam naučio, naučio sam. Ponekad mi slučajno ispadne cool a u biti radio staklenu površinu a sličilo ipak više na led. Jebate led.

7 dana kasnije
mjesec kasnije

Dva morska slatkača.

Lijevi bi mi više pasal.

4 dana kasnije

Napravio prvi blender u blenderu.😁

24 dana kasnije

Kombinacija fotošopa i blendera. Započeo sam scenu kad sam bio još na moru a finalizirao je maloprije.

15 dana kasnije

Noćas sam zgotovil ovu scene. Renderirao sam iz različitih kuteva kamere. Nije ništa dorađeno u Photoshopu osim što sam u njem smanjio datoteke svih slika da mogu ovamo.

Svi su Lowpoly 3D modeli.

Prva zamisao bila mi je samo napraviti Gibsonovu Explorer el. gitaru na nekoj jednobojnoj površini te tada mi sinu onda druge ideje što da stavim za pozadinu pa sam napravio limenu baraku, ubacio minimalno predmeta tek toliko da nije prazno i to je sve.

6 dana kasnije

Malo LoTR tematike. (sve lowpoly modeli)

Nisam išao sa ničim u vanjske i unutarnje autentične detalje hobitove kuće kao u nekom brdašcu iz filmova pa sam izmislio vizualni stil sa deblom drveta izdubljenog u stambeni prostor.

bitan mi je bio najviše prsten da bude u sceni, jer on je glavni motiv cijele priče.

Podsjeća me sad malo na ježevu kućicu.

prsten i sviječnjak su tu, dobro je!

lonac je spreman za spremanje shireovog čobanca, samo treba u šumu po drva i naložit vatru.

hobitov noćni kutak.

tu se pije jutarnja kavica uz čašicu dobre šljivovice.

Epicov momentalno besplatni asset library dodatak za sve 3D softverske aplikacije.

TITANXIS

Kad ce point&click igra…sve to zblendaj u Unity i iskemijaj neke likove, ima raznih blueprintova za mehanike🙂

stitrek

Dok sam bio mlađi i da sam imao ovo što danas imam od tehnike kakve takve bih i napravio nešto takvo jer tada sam imao i želju radit igre ali opet ić sam radit bez barem da imaš mali tim od min. troje teško pa i najjednostavniju igru jako teško.

Ovakvo modeliranje svega i svačega mi pruža zabavu sam tak.

Prošli vikend sam do negdje pol 6 ujutro radio na nekom drugom projektu a vrijeme ti samo tak proleti. Modeliraš uz omiljenu glazbu je zbilja meni odlično i opuštajuće.

Pogledavši ikonicu youtubera zbog sličnosti u prvi mah pomislih: jebate, chono je stavil neki tutorijal za blender. 😀

Prva je origigi rendana iz blendera tj. bez digi obrade dok je druga fotošopirana.

Jezero na mjesečini

6 dana kasnije

Jednom sam modelirao uličnu košaricu playground a ovo sad je mini dvoranska samo za trening.

1 / 4

10 dana kasnije

🎶 Ima dana kada poželim da sam ptica pa da poletim visoko prema nebu, tamo je mirnije. 🎶

Bacam se na pisanje krimića 😆

Sve je počelo sa modeliranjem kuhinje pa mi pade ideja da zakrvavim zidove kao u nekom hororu ali mi falilo nešto da podeblja scenu pa sam ubacil žensko truplo sve u fotošopu i eto dolje scene, hehe!

Druga scena, drugi kut kamere je ono što su frendice trebale papati.

Ubojstvo u kuhinji. Ubijena žena leži sva u krvi na podu. Tko ju je roknul? Eh, pa ljubomorna treća prijateljica.

Ubijena je spremala skromnu intimnu večericu za svoju omiljenu kompicu i paf… pozvoni joj druga i odmah ju rokne ladnim oružjem. Ova još poluživa teturala po kuhinji i zakrvavi inventar tražeći kutiju prve pomoći ali uzalud. Jaja su i kobasa na kraju sve izgorilo.

Vrijeme je berbe maslina.

Mini maslinik na poluotoku. Daje oko 3-4 litre kvalitetnog ulja.

Eevee renderiranje.

Workbench renderiranje.

Ista stvar, samo drugi kut kamere.