Soba jednog studenta koji sanja o članstvu u HDZ-u.

Ispod haube

Skromni sobičak

Vraćena silna pisma. mogli su barem na jedno odgovorit.

Najfinija mješavina poljskih rakija paše uz pištav zvuk koji dopire iz prastarog radija

Uči se za ispit a putovnica je uvijek spremna za svaki slučaj.

Ustav RH se napamet zna.

Idoli na zidu.

Uz znanje uredska stolica mu je najvrednije što ima.

Ovo je miks remiksa. Druga prepravljena verzija scene iznad. Izbačeni neki predmeti, ubačeni drugi, uvečani kabariti sobe i ubačen glavni glumac i njegove sličice na zidu. U Photoshopu dorađeno oko boja i osvijetljenja. Čak je i on HDZ-ovac. Nema spasa na kugli zemaljskoj.

mjesec kasnije

Stavio sam bivšeg ministra Nadana Vidoševića u svoju blender scenu. Kam ovaj svijet ide!😁.

Vidošević je inače strastveni krivolovac. Pobjegao iz HR bukse i ošo drito u SAD. Tamo si je izgradio drvenu kolibu u jednoj od mnogobrojnih šuma. Tamošnje vlasti ga traže bilo živog ili mrtvog jer je usmrtio jelena a nagrada je bogata onome tko ga dofura pred šerifa.

U stilu RDR2.

Ovo je dio unutrašnjosti poludovršene kolibe. Čiča Tomina Koliba.😁

Fali još puno toga a laptop mi ne želi više držat tolike teksture i ličeka u RAM-u tak da sam pogasil puno njih da mogu samo skrinšot napravit. Kada projekt prebacim na jači komp pa ću napravit više tih detalja, inventar i interijer.

Nastavak prethodne scene

Čiča Nadanova koliba

Propali lovac na jelene. Drvena replika kao trofej.

Kuri se unutra a vrata širom otvorena a gdje je nestao Nadan?

Krevet lijepo složen, i šumi se red drži, nego šta!

U potkrovlju ništa novo.

Koliba Mad Deer dobrodošli!

Snijeg se već počeo topiti, proljeće je na pragu.

Ovi maleni pikavci zauzimaju dosta memorije, ko bi rekel. Nisu to samo kocke sa 4 lica. Ima dosta toga pipljivog, poligona i više nego kaj sam mislio, jebem im miša malenoga.

Tema je skorašnje nogometno prvenstvo u LEGO verziji i odmah to je i moja prognoza kak bu se ko našel na stepenicama.

Dresove sam modificiral na svoj način, nisam htio baš realno ih napraviti.

Brojevi dresova su korekt,

Sretno dečki!

7 dana kasnije

Trava, deblo, sjekira i hrpa nabacane zemlje rađeno u blenderu a resto šuma dodana u PS-u

Izmišljeni srednjovjekovni dvorac. Ima još tu dosta za doraditi na dvorcu, em mi se neda em mi komp šteka jer i ovo je puno poligona za njega ali nekako je ishendlao.

Svi objekti rađeni u blenderu a post produkcija u PS-u. Svijetlost, boje, sjene i slične pizdarije.

"Dvorac sive lubanje, ja imam moć"

Morao sam se odfurat na manji lijevi otok da slikam dvorac iz daljine sa jakim zoomom (prethodna slika)

Fontana je glavna. Tu je izvor pitke vode i oko nje sve počinje i završava.

Krafna (moje četvrto izdanje)

Ovo je trebal biti Denis u rozoj boji i bio je pa sam boju promjenil kad sam stavio kapicu pa me podsjetilo na štrumpfeka.

Dakle Denis koji nije uspio kako treba pa je ispalo malo drugačije i još mu dodao neke detalje da bude kao neki bradati gmaz kornjača slična malo onoj iz pokemona šta riga vodu. Jako je vruče i sparno, užas.

Dal sam si malo truda da napravim nekaj sličnog Minecraftu. Mač je od pun kurac kockica napravljen sa drugačijom paletom boja pojedinih te dodal metalni materijal i to je vremenski najzahtjevnije u sceni bilo za odradit taj mač. Rječicu, nebo i travnatu površinu odlučil sam da ću samo nadodati u PS-u.

Novi lik. dječačić ilitiga dečec u cilindar šeširu. Ja sam ga nazval Šeširko, baš maštovito, kaj ne?! (hatboy) Ovo sjajno na cipelama je metalni dio, hibrid martensica.

Ovo je prikaz radne verzije bez rendanja svijetla, tekstura i ostalog. Onak sirovina materijal.

Ovaj render je malo bogatiji jer ima sjenke, oštrinu, dubinu, širinu, ma sve čovječe, to ja velim dečec u super okolnostima. Vuče mi malo na Gopca😆 (cycle render)

A ovo je dev render ilitiga program renda sliku u stvarnom vremenu ali ne dodavajući mu sjenke i custom izvore svjetlosti.

Teksture i materijali su i dalje tu. Kod pravog hdri poštalenja može se dobit superfotorealni produkt. Ali ovisi to i o kvaliteti 3D modela i njegovih tekstura i materijala. Oba render načina koriste shadere osim prvog.

TITANXIS

Odgovaram samom sebi a jebiga. Moram se oprostit i opovrgnut svoj san o konačnom rezultatu EURO24 a i od svojih LEGO figurica. Sjale ste ovako kratko vrijeme. Modrića sam videl na tronu sa peharčekom i da si cugne iz njega šampanjca a švabeki i franceki škrguću zubima za to vrijeme.

Ništa od pobjede Hrvatske i još mi preostaje 2 i 3 mjesto da pogodim ili sam i tu loše prognoziral. Ma ko ga jebe!

Moj blender, moja zabava, jebemu sve ali nema za sad neke igre koja će me više zabavit doli modeliranja u blenderu. Počeo sam nedavno igrat AC2 i sa tim sam stao zbog blendera. Jeboga ja. A još me dvije iz Ezio kolekcije pa Mafia trilogy čekaju a di je Control. Budem postal ko večina gamera da kupuje, skuplja ko hrčak a ne igra, pih.

Evo malo šah mata. Dobri stari šah kojeg nisam nikad dobro igro jer ga nisam dobro naučio, jebem mu figurice i strategiju.

Jedna na brzaka sklepana scena.

Onda kad nemaš neku zamisao ili inspiraciju za započet neki blender projekt pa tad napraviš ovak nešto.

6 dana kasnije

Jebeni slatkač, tekstura leda me jebe. Zamišljeni sladoled zakucan u kocketinu odlomljenog leda i nikako da pogodim da sam zadovoljan pa velim e to je to. Tutorijali mi se više zbilja ne gledaju. Šta sam naučio, naučio sam. Ponekad mi slučajno ispadne cool a u biti radio staklenu površinu a sličilo ipak više na led. Jebate led.

7 dana kasnije
    mjesec kasnije

Dva morska slatkača.

Lijevi bi mi više pasal.

4 dana kasnije

Napravio prvi blender u blenderu.😁

24 dana kasnije

Kombinacija fotošopa i blendera. Započeo sam scenu kad sam bio još na moru a finalizirao je maloprije.

15 dana kasnije

Noćas sam zgotovil ovu scene. Renderirao sam iz različitih kuteva kamere. Nije ništa dorađeno u Photoshopu osim što sam u njem smanjio datoteke svih slika da mogu ovamo.

Svi su Lowpoly 3D modeli.

Prva zamisao bila mi je samo napraviti Gibsonovu Explorer el. gitaru na nekoj jednobojnoj površini te tada mi sinu onda druge ideje što da stavim za pozadinu pa sam napravio limenu baraku, ubacio minimalno predmeta tek toliko da nije prazno i to je sve.

6 dana kasnije

Malo LoTR tematike. (sve lowpoly modeli)

Nisam išao sa ničim u vanjske i unutarnje autentične detalje hobitove kuće kao u nekom brdašcu iz filmova pa sam izmislio vizualni stil sa deblom drveta izdubljenog u stambeni prostor.

bitan mi je bio najviše prsten da bude u sceni, jer on je glavni motiv cijele priče.

Podsjeća me sad malo na ježevu kućicu.

prsten i sviječnjak su tu, dobro je!

lonac je spreman za spremanje shireovog čobanca, samo treba u šumu po drva i naložit vatru.

hobitov noćni kutak.

tu se pije jutarnja kavica uz čašicu dobre šljivovice.

Epicov momentalno besplatni asset library dodatak za sve 3D softverske aplikacije.

TITANXIS

Kad ce point&click igra…sve to zblendaj u Unity i iskemijaj neke likove, ima raznih blueprintova za mehanike🙂

stitrek

Dok sam bio mlađi i da sam imao ovo što danas imam od tehnike kakve takve bih i napravio nešto takvo jer tada sam imao i želju radit igre ali opet ić sam radit bez barem da imaš mali tim od min. troje teško pa i najjednostavniju igru jako teško.

Ovakvo modeliranje svega i svačega mi pruža zabavu sam tak.

Prošli vikend sam do negdje pol 6 ujutro radio na nekom drugom projektu a vrijeme ti samo tak proleti. Modeliraš uz omiljenu glazbu je zbilja meni odlično i opuštajuće.

Pogledavši ikonicu youtubera zbog sličnosti u prvi mah pomislih: jebate, chono je stavil neki tutorijal za blender. 😀

Prva je origigi rendana iz blendera tj. bez digi obrade dok je druga fotošopirana.

Jezero na mjesečini

6 dana kasnije

Jednom sam modelirao uličnu košaricu playground a ovo sad je mini dvoranska samo za trening.

1 / 4

10 dana kasnije

🎶 Ima dana kada poželim da sam ptica pa da poletim visoko prema nebu, tamo je mirnije. 🎶

Bacam se na pisanje krimića 😆

Sve je počelo sa modeliranjem kuhinje pa mi pade ideja da zakrvavim zidove kao u nekom hororu ali mi falilo nešto da podeblja scenu pa sam ubacil žensko truplo sve u fotošopu i eto dolje scene, hehe!

Druga scena, drugi kut kamere je ono što su frendice trebale papati.

Ubojstvo u kuhinji. Ubijena žena leži sva u krvi na podu. Tko ju je roknul? Eh, pa ljubomorna treća prijateljica.

Ubijena je spremala skromnu intimnu večericu za svoju omiljenu kompicu i paf… pozvoni joj druga i odmah ju rokne ladnim oružjem. Ova još poluživa teturala po kuhinji i zakrvavi inventar tražeći kutiju prve pomoći ali uzalud. Jaja su i kobasa na kraju sve izgorilo.

Vrijeme je berbe maslina.

Mini maslinik na poluotoku. Daje oko 3-4 litre kvalitetnog ulja.

Eevee renderiranje.

Workbench renderiranje.

Ista stvar, samo drugi kut kamere.

Još jedna kuhinjska tema.

Omiljeni sendvič sa 2 vrste šunkarice (od kojih se čovjek lijepo podrigne), sirom i čajnom salamom.😏

4 dana kasnije

Petak kao riblji dan.

Nisam znao kakvu bih ribu modeliral pa sam izmislio. Defaultni prikaz ribe. Htio oradu ali površinske teksture su mi zajebane kod njega pa sam odustal ali ona mi je bila na umu za oblik ribe. U drugoj rajngli se kuha krumpač. Vino nije za cugu već za podlijevanje ribe dok se pirja.😀

6 dana kasnije

Novi prezentacijski animirani filmić by blender

Blender zajebancija.

Svima barem jednom u životu umre Djed Mraz kao ikona čovjeka koji dolazi iz hladnih krajeva zemlje i dariva djecu razno-raznim poklonima. Odavno je umro a evo umro je opet.

Umro je deda mraz, ukusi ga baba a ovo je njegovo posljednje počivalište. 😁

Prvi i jedini mu je došel Krampus da mu se naruga ostavivši mu pozlaćene šibe umjesto cvijeća.

Domino, volio sam tu igru. Još čuvam kutiju sa drvenim domino pločicama, skroz je drugačija od ove u sceni a domino pločice su tu negdi, crne sa bijelim točkicma. Neki dan sam je baš izvadio tu moju kutijicu iz arhive prije negoli sam počeo modelirati ovu scenu da vidim i prisjetim se kako su pozicionirane bijele točkice.