Još jedana slična priča prethodnoj kako je nastala ova scena. Od deke napravio sam tijesto.
Pošto radim trenutno na stambenom prostoru sa cijelim interijerom tako mi za krevet trebala deka. U blender programu ima već gotovih efekata i bez poštelavanja u opcijama izgledaju dobro i odrade baš kako to fizika nalaže. Što bolje u parametrima se poštela to će efekt biti bolji i izgledat će cool. Efekt bilo kakve tkanine namjesti se u parametrima na koji objekt će ona pasti. Krevet je površina koja nije potpuno ravna kao pod.
Da skratim priču. Meni se dogodio neki bug u svemu tome. Odradio sam sve kao i inače ali taj efekt deke koja treba padati na krevet ona je svaki puta skliznula na pod i efekt deke na krevetu nije izgledao dobro.
Tada sam otvorio opet blender i da testiram i odgonetnem zašto predmet sklizne sa površine a treba ostati na određenoj površini, objektu i pratit rubove tog objekta da se po konturi vidi da je ispod recimo nešto. Takav problem kada tkanina sklizne sa objekta je uobičajen i dešava se skoro svakom barem jednom u svom projektu.
Kod tog mog testiranja opet sam napravio brzinski deku tek toliko za probu i to sa natkrivenim rubom i zada taj efekt tkanine da blender odrade i opet isti k. Ali sad mi se ta deka bez odrađene teksture učinila kao neko tijesto i pomislio sam: uf dobro je ovo, mogao bih to upotrijebit za neku drugu scenu.
Tako je i bilo od deke dobio ideju da napravim tijesto za pitu, štrudlu ili što već i na tome napravio čitavu kuhinju što mi ona nije ispočetka bila namjera već samo stol i ono što se na stolu nalazi potrebno za izradu tijesta. Pomalo nadograđuješ i slažeš puzzle. Takve stvari su meni fascinantne kada se stvar preokrene na nešto drugo.
Onaj stambeni prostor na kojem radim sam stavio na pauzu i počeo radit na ovom novom projektu (starinska kuhinja) Upotrebljena za moje dvije danas postane fotomontaže. Stavljam slike odmah nakon ovog posta.