6 dana kasnije

yakuza_stinger Pomalo i jedno i drugo. Ovo drugo više jer sve modele i scene sam tak započeo kaj mi padne na pamet u danom trenutku a usput se treniram, pa kad zapnem kod nečeg pogledam neki tutorial i to je to.

TITANXIS

Hehehehe!

Odgovaram sam sebi ali sjetio sam se na kog mi moj lik sliči.

Na Gervasiusa Twinkleminklesona i malo i na Sir Olivera iz Alana Forda.

Ovakve modele sa poteškim površinama mogu napravit samo slučajno, odnosno kad pokušavam napravit nešto total drugo pa mi ispade čudom dosta dobro kao u videu ali mi ne liči na ono kaj sam htio ali da tak nešto idem planski radit, ma nema još šanse da ja to napravim tak kak si zamislim.

Često napominjem u postovima kako mi je Blender za relaksaciju ali i za šizofreniju. Najradije bih potrgal sav hardver koji je reproducirao to kaj sam napravil nego da jednostavno stavim u recycle bin.

Još jedan glazbeni instrument je iza mene (benđo). Sad se bacam na puhačke instrumente.

1 / 5

Drvene i betonsko-kamene teksture su mi najmilije.

Ovo je low poly 3D model odlomka kamene stijene i za njegovo rendanje i to bez posebnih tekstura trebalo je oko 20 minuta.

i poslužio mi je za betonsko-kameni temelj za drvenu kuću koja je u fazi izrade.

4 dana kasnije

Nastavak projekta. Kućica je skoro pa gotova, još fale otvori za prozore i neki sitni detalji

Ubacil sam pozadinu šumice sa jezerom, inspirirano RDR2 i sličnim pejzažnim igrama.

Radna verzija bez tekstura, zatim skrinšotana unutar radnog okružja u blenderu a treća je obrađena u PS-u.

6 dana kasnije

Nova hiža u izgradnji!

1 / 2

8 dana kasnije

Još jedna kombinacija blendera i ps-a.

Kuća i okućnica te prednji okoliš napravljeno u Blenderu a gospona Iveka (John St. Deacon), njegovu dvokotačnu makinu i stražnji okoliš u PS-u. Lud sam za Days Gone već neko vrijeme i ne izlazi mi iz glave, jebate, prešišal bu mi možda TLoU kao muza.

Vrlo zgodno, zanimljivi video tutorijali u dvije epizode. To je i za one koji provode sate u teretani i dižu te utege a Ryan ih za otprilike sat i pol napravil… 😆 😘

11 dana kasnije

Live stream.

Šljaka se scena TLoU-a u Blenderu!

8 dana kasnije

Lijepo napravljena scena šumice, možda mi samo taj crni auto nekako odskače od prirodnog okoliša ali on nije toliko ni bitan.

6 dana kasnije

TLoU -Part 3

Morski pejzaž i čamac rađeno u blenderu a ostalo u photoshopu. Nastavak priče TLoU-a.

8 dana kasnije

Ovo je sljedeći 3d model na kojem trenutno šljakam i dade se zaključiti o kakvom je modelu riječ.

Stavio sam oba Blender rendera grafičkog pokretača koji su korisnicima po defaultu na raspolaganju a ima i workbench način ali takvi renderi služe samo kao optimalni prikaz nekog 3d modela npr. u animacijama ali i u statičnim slikama jer je brzo izrendano.

Još jednom zaključujem kako mi je cycles naćin rendanja sulud jer potrebno vrijeme za obradu je znatno dulje od eevee načina a na kraju nema neke vidne razlike u renderima. Postoji još i mogućnost da u cycles načinu bude render sa puno šumova.

5 dana kasnije

Ovo je moj napredak od prošli puta, 😆.

Model pljuce je gotov i to mi je prvo vatreno oružje koje sam u blenderu napravil.

Moja verzija magnuma TITAN 44 (T44 ). Vrlo ubojito i moćno oružje. Inače magnum revolveri su mi oduvijek bili najljepši i jednom sam ga imal prilike i držat u ruci, težak i masovan, onako moćan a kad tek grune kad pucaš sa njim ima da ode zglob.

Novosti od blendera.

Model u izradi AK-47 automatska puška poznatija više kao kalašnjikov.

Ne znam kak će to na kraju izgledati kad ju zgotovim ali zasad nije mi tak bed izgled.