Ovo je gemišt slika
Kombinacija blendera i photoshopa.
Veći postotak je napravljen u blenderu poput hižice i background hiže a ispred zelenjava i dva lika u photoshopu.
TEMA: Moja hiža na kraju sela

TITANXIS

Modeli su ti tako jednobojni i “obični”, zašto ne poradiš malo na teksturama da to izgleda malo realističnije?

Brijac U ovoj zadnjoj sam tak htio da bude jednobojno kao od kartona a okolina živopisna.
      Rendal sam je u workbench enginu gdje nemaš tekstura, samo obrisi, linije i sjene.

Rematerijalizirao sam ovu gitaru hehe!
      Sve prijašnje teksture na objektu (gitara) sačinjene od realnih slika sam maknuo koje su mi zauzimali puno memorije u samom projektu te sam umjesto stvarnih tekstura (slika) koje bih često stavljal na objekte, sad sam u cijelosti radio proceduralne materijale (teksture) sa kombinacijom shadera tj. od drvenih, metalnih pa sve do plastičnih površina.

Radio sam nanovo novi nasadnik na glavi koji povezuje glavu i vrat. Nasadnik koji na prijašnjem objektu nije bio dobro napravljen te sam ga popravio i još neke minorne greške na vratu gitare i gumbe potenciometara sam doradio.

Dakle radi se o električnoj gitari Briana Maya (Queen)
      Sva 4 rendera su nakon modifikacije.

1 / 4

6 dana kasnije

Vrlo koristan dodatak za blender.

Malo novosti o blenderu. Novi cool dodaci (addons).

TiTAN prva igrača video konzola jednostavnog dizajna by ja, hehe! Zamišljena kao hibrid snažnog malog računala, box tv-a i igrače konzole sa svojim sustavom. Nema optičke jedinice, samo digitalna verzija. Nakon kupnje igre se pohranjuju na unutrašnji izmjenjivi HDD. Kontroler ću posle napravit jer sad nemam neku ideju kak bi izgledal a spaja se usb c kabelom kada se baterije kontrolera isprazne. Konzola se može postavit u horizontalni ili vertikalni položaj isto kao i u slučaju PS-a.

Prvotno je bila ideja za budući Playstation 6, neka moja vizija, onda sam zamjenil gornji poklopac PS6 sa mojim logom TiTANKA i stavio druge materijale na površine.

1 / 6
      7 dana kasnije
      6 dana kasnije

Glazbeni instrumenti su mi već neko vrijeme IN pa ih idem zblendati.
      Malo sam se poigrao sa remeshom pa je ispalo tak kak je ispalo i to u stilu Minecrafta.
      Privremeni izgled stradivarijevke.

Ovo je trebalo bit samo 3D model akustične gitare i kak mi stalno u mislima vrludaju neke scene iz TLoU-a pa rekoh idem napravit Joelovu sobicu u kući u Austinu u kojoj je nekoć živio ko mladić. Odnosno nakon nemilog događaja sa Sarah ubrzo "vratio se šime" svojim korjenima. Joel je tako počel cugat i patit sve u 16 dok se nije pojavila Ellie puno godina kasnije.

Tema: After Sarah

Sve 3D modele sam napravil u Blenderu osim zidnih slika a završni touch u PS-u.
      Modelima nisam dodaval realne texture nego sam im nadjenul boje kao u slikovnici za kikiće.

Za ručak:
      teleći odrezak, pomfit, kećap i coca-cola.

Baraka u ukletoj šumi.
      Većina stvari je napravljena u Blenderu osim pozadinske šume, vatre i padajućih snježnih pahulja što je zasluga pak Photoshopa.

Još jedan gemišt Blendera i Photoshopa.
      Gitara i background by Blender a Joel i Ellie by PS.

To sa osvijetljenjem animiranih scena ali i statičnih slika je baš zeznuto. Pogodit pravo osvijetljenje, boju i njezin intezitet je skoro pa majstorski posao. Sjenke još više pridonose tome da sve izgleda bolje i fotorealističnije. Zato poneki devovi često u svojim igrama zamrače i zasjene background toliko da bi istaknuli objekte u što boljem svijetlu ali ujedno i prikrili nedostake što je pravi paradoks jer ispod haube su svi motori slični i ne baš oku lijepi. Horor igre su pravi primjer toga gdje po defaultu je poželjna tama.

Nekoć su tome pogotovo u horor igrama pribjegli sa maglom da se prikriju nedostaci, npr. pozadinski objekti, okolina koja se tek treba učitati u sistem i ostali kerefeki a da to igrač ne primjeti. Danas imamo jak hardver al ii sve zahtjevniju publiku i može se pikselima manipulirat na drugačiji naćin. Stoga je postprodukcija bitna i u gamingu. Gledao sam malo kak se radio GOW4. Prije i nakon postprodukcije. To je nevjerojatno, kakva je razlika.

Model kuhinje napravljen u Blenderu osim Joela i likova iz TLoU-a.

Ovog dečka pratim već nekih 2 i po mjeseca i ima dobre videotutorijale za Blender na YT a ovaj video ispod nije neki klasični tutorijal duljeg trajanja pa ga kao takvog ni ne gledam već ono što je napravio i prikazuje u njem a to je njegov simpatični svijet. Malen prirodni okoliš na lijep i živopisan naćin napravljen a takve stvari naprosto volim.

(1) How to Use Blender's First Person Controls - Fly/Walk Navigation (Tutorial) - YouTube

Novi lik iz Blenderove radionice i podsjeća me na nekog iz šoubiza ali ne znam na kog!?

svejedno, nazvao sam ga Ludi Joža.

Hehe, kakav konjek u počecima njegovog blendanja, izgleda ko puma ili neko čudovište iz starih igara. Kad se sjetim koliko sam ja iznova započinjao nekaj modelirat i još je tak, hehe.

Većinom iz glave izrađujem modele po svom sjećanju bez referentnih slika kao pomoć pa fulam od anatomije pa sve do neprirodnih proporcija.

Ovo je 4-ti pokušaj izrade modela nekog auta koji nije dovršen. Sve započne sa dijelovima limarije, jednog ili više i na tome ostane. Ovog još nisam sasvim otpisao.

Imam dijelove limova od drugih auteka pa ću na kraju i nekaj sklepat, hehe!

Na ovom modelu sam ipak najdulje dogurao jer ima vidne okvire nekog auta 😆.

1 / 2

Sinoć sam zgotovil limariju bmw-a i još trebam malo zgladiti rubove i to je to.

1 / 5

5 dana kasnije

Mali napredak u vanjskom izgledu BMW modela. (5 slika) Još neke sitnice izvana napravit i započet interijer ali otom potom. Izvana ću ga u cijelosti zgotovit a kad se otvore vrata a unutra praznina, hehe! Ak budem zadovoljan finalnim izgledom stavim ga pod besplatne modele na Turbosqid.

Spoj Unreal i Blender enginea 😆

Veći udio napravljen u Blenderu a ostalo u PS-u.

U slici je korišten moj 3D model BMW-a. Malo sam ga dotjeral da izgleda ko friška olupina.

Inače sam nekaj sjebo u tom projektu kojeg momentalno radim i moram nanovo raditi prednji dio šasije.

Kak devovi mogu radit 3D modele i onda dio sjebati za apokaliptični vizual. Ja to iskreno ne bih mogel jer želim da sve lijepo izgleda, bez oštećenja.

8 dana kasnije

Naučite kako napraviti fotorealistične okice u Blenderu. To je mnogo puta viđeno kod mnogih, ajd dobro starijih igara od 5 na više g. jer likovima oči izgledaju preumjetno i pomalo neuvjerljivo i scarry. Kao da su im od porculana.

Blender je po meni a i po mnogim drugima najbolja besplatna alternativa divovima poput 3ds Max-a Cinema 4D i Maya-e.

Već neko vrijeme se bavim modeliranjem i animacijom. Koristim se programom Blender. Mozes raditi sta hoces isto kao i u drugim programima za 3D modeliranje.

Ja imam XP-Pen Deco 01 V2 graphic tablet - koristim za Blender, cista perfekcija, ali treba vremena da se priviknes na olovku.

Sa tom olovkom je i bolje šljakat modele jer si precizniji sa njom. Nemam ju ali kad vidim kak ju drugi koriste sa lakoćom i brže zmodeliraju nekaj a ja se sa mišem zajebavam, takav dojam imam da je olovka bolja.

6 dana kasnije
        5 dana kasnije

jedan dobar stariji i kratak crtić iz blender studija.

Na sličan naćin može se tak i ženska sisa napravit. Tutorial kak napravit očnu sisu!

Reciklaža. remake i remaster su popularni u zadnje vrijeme.

Roll The Dice (hibrid remakea i remastera)