Blender 3D
Napravil sam ultrasonični projektil koji je brži od ruskih, hehe!
Šaljem jednog besplatno sa baznom konzolom za lansiranje i daljinsko navođenje u Ukrajinu.
Model: Missle Titandoom THR-1, Domet do 3.000 km, Punjenje: nuklearno.
Nakon vojnih rekvizita, vratio sam se svom prirodnijem okruženju a to je kuhinja i razne delicije na stolu.
Ovog puta pizza iz moje picerije. Baš sam ogladnio!
Više puta bih pokušavao modelirati ljudsku glavu pa ne bih bio zadovoljan niti samim početkom a kamoli daljnjim postupkom pa sam projekt brisao. Nedavno sam počeo nanovo (baš sam uporan ko bik) i sad mi se učinilo da nije tak loše pa sam nastavio. Kako će na kraju ispasti ne znam ako mi se neće svidjeti daljnji tijek napretka pak ću odustati, hehe, jebiga, tak je to!
Od početnog lika nalik profilu Matoševog kipa u ZG sam napravil nekog izmišljenog profu iz KR.
Nisam mu radio texture već sam ga pretočio u bakrenu skulpturu.
Evo jedan brzinski tutorijal kako napraviti uskršnja čarobna jajčeka.
Dev. studiji koji su u svojim projektima djelomično koristili blender.
- Uređivano
Ovak ja zamišljam fizičku kopiju kipića kao nagradu za najbolju igru godine po izboru ffa forumaša a ime kategorije je već prije osmišljeno "Booster doza". Zbog tog detlja u nazivu "goli komad" u šaci drži injekciju.
Kipić je od mesinga ili bi mogao biti čak pozlaćen. Postolje je drveno dok je baza na kojem kip stoji od tvrde plastike u crnoj boji a injekcija je od mesinga jer skupo je zlato a igla je od inox čelika nasađena na crnu metalnu kapicu.
- Uređivano
Tina Turner iz Mad Maxa 3 u sportskom izdanju
Ovakve efekte obožavam.
Ovo mi je melem za oči.
Scena u ljetnoj kuhinji sa palačinkama.
Video sa prezentacijom dodatka (addon) za izradu simulacije vode i tekućina.
Uz bolju i prirodniju fiziku kretanja vode još su tu na raspolaganju ostali parametri za poštelavanje.
Homo erectus, pitao sam se zašto su ga baš tak nazvali, službeno zato što se vrsta primata od četveronoškog kretanja uzdigla i počela kretat na dvije noge. Ma zajebi ti to, nije to pravi razlog. Dolje se vidi zašto se nazval erectus.
Budući negroidni atleta. Večina 3D modela muškarca na internetu se može naći bez alata, samo neka kvrga pa rekoh kakav ti je to man bez makite.
Pa da napravim ja nekog sa njegovim ponosom. Još mu fale stopala i šake a to mi je najteže za izradit.
Jučer je navečer na HRT2 bio dokumentarac Od bijede do rapsodije (2015) Queen: Behind the Rhapsody.
U skladu s tim dva dana ranije među 3D modelima sasvim slučajno naletio i na 3D model Freddieja koji je fenomenalno i detaljno napravljen.
Nisam ulazio u detalje u kojem 3D render programu je napravljen i tko ga je napravio ali svaka mu ili njoj čast.
Rematerijalizirao sam ovu gitaru hehe!
Sve prijašnje teksture na objektu (gitara) sačinjene od realnih slika sam maknuo koje su mi zauzimali puno memorije u samom projektu te sam umjesto stvarnih tekstura (slika) koje bih često stavljal na objekte, sad sam u cijelosti radio proceduralne materijale (teksture) sa kombinacijom shadera tj. od drvenih, metalnih pa sve do plastičnih površina.
Radio sam nanovo novi nasadnik na glavi koji povezuje glavu i vrat. Nasadnik koji na prijašnjem objektu nije bio dobro napravljen te sam ga popravio i još neke minorne greške na vratu gitare i gumbe potenciometara sam doradio.
Dakle radi se o električnoj gitari Briana Maya (Queen)
Sva 4 rendera su nakon modifikacije.
Vrlo koristan dodatak za blender.
Malo novosti o blenderu. Novi cool dodaci (addons).
- Uređivano
TiTAN prva igrača video konzola jednostavnog dizajna by ja, hehe! Zamišljena kao hibrid snažnog malog računala, box tv-a i igrače konzole sa svojim sustavom. Nema optičke jedinice, samo digitalna verzija. Nakon kupnje igre se pohranjuju na unutrašnji izmjenjivi HDD. Kontroler ću posle napravit jer sad nemam neku ideju kak bi izgledal a spaja se usb c kabelom kada se baterije kontrolera isprazne. Konzola se može postavit u horizontalni ili vertikalni položaj isto kao i u slučaju PS-a.
Prvotno je bila ideja za budući Playstation 6, neka moja vizija, onda sam zamjenil gornji poklopac PS6 sa mojim logom TiTANKA i stavio druge materijale na površine.
Fenderova bass gitara.
Zadnja je obrađena u PS-u.
Ovo je trebalo bit samo 3D model akustične gitare i kak mi stalno u mislima vrludaju neke scene iz TLoU-a pa rekoh idem napravit Joelovu sobicu u kući u Austinu u kojoj je nekoć živio ko mladić. Odnosno nakon nemilog događaja sa Sarah ubrzo "vratio se šime" svojim korjenima. Joel je tako počel cugat i patit sve u 16 dok se nije pojavila Ellie puno godina kasnije.
Tema: After Sarah
Sve 3D modele sam napravil u Blenderu osim zidnih slika a završni touch u PS-u.
Modelima nisam dodaval realne texture nego sam im nadjenul boje kao u slikovnici za kikiće.
Za ručak: teleći odrezak, pomfit, kećap i coca-cola.
To sa osvijetljenjem animiranih scena ali i statičnih slika je baš zeznuto. Pogodit pravo osvijetljenje, boju i njezin intezitet je skoro pa majstorski posao. Sjenke još više pridonose tome da sve izgleda bolje i fotorealističnije. Zato poneki devovi često u svojim igrama zamrače i zasjene background toliko da bi istaknuli objekte u što boljem svijetlu ali ujedno i prikrili nedostake što je pravi paradoks jer ispod haube su svi motori slični i ne baš oku lijepi. Horor igre su pravi primjer toga gdje po defaultu je poželjna tama.
Nekoć su tome pogotovo u horor igrama pribjegli sa maglom da se prikriju nedostaci, npr. pozadinski objekti, okolina koja se tek treba učitati u sistem i ostali kerefeki a da to igrač ne primjeti. Danas imamo jak hardver al ii sve zahtjevniju publiku i može se pikselima manipulirat na drugačiji naćin. Stoga je postprodukcija bitna i u gamingu. Gledao sam malo kak se radio GOW4. Prije i nakon postprodukcije. To je nevjerojatno, kakva je razlika.
Novi addons
- Uređivano
Ovog dečka pratim već nekih 2 i po mjeseca i ima dobre videotutorijale za Blender na YT a ovaj video ispod nije neki klasični tutorijal duljeg trajanja pa ga kao takvog ni ne gledam već ono što je napravio i prikazuje u njem a to je njegov simpatični svijet. Malen prirodni okoliš na lijep i živopisan naćin napravljen a takve stvari naprosto volim.
(1) How to Use Blender's First Person Controls - Fly/Walk Navigation (Tutorial) - YouTube