Nije samo Blender Guru relisao 3 verziju krafne, imam je i ja, ha ha!

U sceni je i budući TiTANKO 2 ali je tada bio sporedni lik kad sam radio krafnu.

TITANXIS

Svaka cast na vizionarstvu i kreativnosti, mogla bi brzo koja video igra ili animacija izaci iz svega toga👍🙂

Moš mislit kako bude nešto takvo se ostvarilo, još za neku kratku animaciju i nešto bi moglo biti kad jednom nabavim bolju škrinju jer imam puno ideja koje mi se vrte u glavi ali za nešto interaktivno poput igre nema šanse ali hvala na lijepim željama.

6 dana kasnije

Prigodna zimska. Stavio sam već malo drugačiju sliku obrađena PS-om u Blebetaonicu 2 a ovdje ova prva je originalna blenderska a druga malčec obrađena u PS-u (dodano snijega)

TEMA: Ludo (čovječe ne ljuti se)

7 dana kasnije

Pošto sada već "prošlog Božića" nisam imao nikakav bor pa sam si ga barem u Blenderu naknadno sklepal uz dodatke. Prije dva dana napravio a danas dodao tekstualnu čestitku u PS-u.

Kiflice i rafaelo kuglice

9 dana kasnije

Prije nekih 2 g. napravio sam svoj prvi 3D model klavira a ovo ispod u sceni je glanc novi. Kamin je modificiran iz pretprošle scene i preinačen u krušnu peć. Ostalo je sve novo napravljeno.

a ovak to izgleda ispod haube

6 dana kasnije

stitrek

Tak nešto, ustvari htio sam samo piramide i pustinju, onda sam dodao i rijeku ponad brda koja se ne vidi na slici. Na kraju zamisao svega bio je staroegipatski bodež u krupnom planu u stilu Uncharteda 3. 😁

Uncharted 3: Drake's Deception Remastered The Cutting Room, 54% OFF

Bubnjevi su napravljeni prije 2 g. Blender 3D - FFA.hr Forum pa sam ih ubacio u ovu scenu.

Stadionska publika, 3-člani bend bez bubnjara i stage zvučnici ubačeni su u PS-u.

(+ BONUS Egipat remake pošto su popularni u zadnje vrijeme 😅)

18 dana kasnije

Rubikova čarobna kocka. Postprodukcija napravljena u PS-u.

Čarobna kocka kao originalni naziv kao patent iz 1980 g. za Rubikovu kocku mi je poput krafni čest lajtmotiv u Blenderu. Ovu scenu sam posvetio njenom izumitelju mađaru Ernu Rubiku i svim ljubiteljima kombinatorike.

Imao sam dvije kao klinac, manju i veću. Veća je raskopana i rasčlanjena na djelove i bačena u smeće dok se za malu njezina sudbina nezna.😄

Iako sam bio ljut što nisam katkad uspio je složit ali raskopao sam je da vidim na koju foru to šljaka i kako su povezane te kockice u jednu. Nisam je nikad više uspio nazad sklepat. Baš čitao nešto o samoj kocki.

Matematičari su izračunali da postoji 43 trilijuna kombinacija što je nezamislivo. Minimalno na poteze iznosi 20, odnosno da ju možete složiti u 20 poteza s tim da su dobro ispomješane.

Rekord za Ginisa je napravljen 1981 što je uspjelo jednom njemcu koji je uspio ju složit za 38 sek da bi već sljedeće godine rekord oboren od strane vijetnamca čiji rekord iznosi 22,95 sek. Objavio je kasnije i knjigu sa uputama i teoretskim tehnikama tj. kombinacijama kako slagati kocku. Eto toliko o samoj kocki.

Malo Star Warsa. Prva ideja bila mi je samo svijetlosna sablja koju sam dosta iznutra u detalje napravio a baš bezveze jer se ne vidi kaj ima unutar drške. Prava mini nuklearka sa atomskom baterijom, dodatnim hlađenjem i fuzionim reaktorom.

18 dana kasnije

Danas sam dovršio Signalis i igra me toliko potresla da sam počeo gledat fanartove samo da me izvuče iz depre. Još sam dobio i ideju da naučim kako Blender radi i pokušat napravit neku svoju animaciju u dalekoj budućnosti.

Uglavnom, pogledao neki tutorial kojeg mi je frendica poslala i pokušao nešto iskemijat tek tako da napravim nešto.

Malo po malo ću istraživat za šta se sve Blender koristi i šta sve te ikonice u programu rade.

Napravit ovako nešto bi mi bio cilj, I mean come on, preslatko je 😭

ZigguratVertigo Malo po malo ću istraživat za šta se sve Blender koristi i šta sve te ikonice u programu rade.

Drago mi je kad se neko počne bavit ovime ili u blenderu ili u nekom drugom programu. Čestitke!

Kroz mjesec dva polovit ćeš sve konce. ponavljaj radeći neki objekt tek toliko da uđeš u grif.

Mene to skroz opušta i znam po cijelu večer se udubit u taj blender radeći nešto i da oko mene bombe padaju, ne bih ih čuo😃

Radim u blenderu punih 6 god ovako povremeno i ako dulje ne radim ispari onaj kontinuitet naučenog.

Ak naiđeš na neki problem ili bilo što vezano za modeliranje, slobodno pitaj i ako ću znat rado ću ti pomoć iako često i sam nailazim na probleme kako nešto napraviti.

Zanimaju te animacije e tu sam tanki jer to će biti jednom drugi krug što trebam tek naučiti.

5 dana kasnije

Sad je aktualan prvi nastavak Dune filma pa evo malo Dune-ovog pejzaža rađenog u Blenderu.

Ovo sam baš sinoć radio kad je bio potres.

Pogledam da vidim jel sve na mjestu. Dobro, teglica sa jaglacima se prevrnula.😄

(Svi modeli su rađeni u Blenderu osim zelene pozadine vrta, kao stvarna fotografija koju sam ubacio).

@[deleted] i za ostale koji se žele tek okušati u Blenderu i radit između ostalog i animacije, evo dobar tutorijal za početnike.