Rubikova čarobna kocka. Postprodukcija napravljena u PS-u.
Čarobna kocka kao originalni naziv kao patent iz 1980 g. za Rubikovu kocku mi je poput krafni čest lajtmotiv u Blenderu. Ovu scenu sam posvetio njenom izumitelju mađaru Ernu Rubiku i svim ljubiteljima kombinatorike.
Imao sam dvije kao klinac, manju i veću. Veća je raskopana i rasčlanjena na djelove i bačena u smeće dok se za malu njezina sudbina nezna.😄
Iako sam bio ljut što nisam katkad uspio je složit ali raskopao sam je da vidim na koju foru to šljaka i kako su povezane te kockice u jednu. Nisam je nikad više uspio nazad sklepat. Baš čitao nešto o samoj kocki.
Matematičari su izračunali da postoji 43 trilijuna kombinacija što je nezamislivo. Minimalno na poteze iznosi 20, odnosno da ju možete složiti u 20 poteza s tim da su dobro ispomješane.
Rekord za Ginisa je napravljen 1981 što je uspjelo jednom njemcu koji je uspio ju složit za 38 sek da bi već sljedeće godine rekord oboren od strane vijetnamca čiji rekord iznosi 22,95 sek. Objavio je kasnije i knjigu sa uputama i teoretskim tehnikama tj. kombinacijama kako slagati kocku. Eto toliko o samoj kocki.