Da prenesem malo dojmova nakon tjedan dana s fenixom 7.
Prvi dojam mi je bio loÅ”, ali to sam sam kriv, ali moram naglasiti da ni revieweri nisu pomogli. ZnaÄi, nisam znao da postoje ti MIP ekrani, a svi revieweri su hvalili sami display sata, vjerojatno ga usporeÄujuÄi s onima iz prethodnih fenix serija. I u usporedbi s njima možda i je bolji, ali meni je benchmark bio Amazfit T-Rex koji sam platio skoro 5 puta manje, a ima AMOLED ekran. Doslovno sam mislio kad sam upalio sat da je ukljuÄen neki mod extra Å”tednje baterije pa da zato izgleda tako loÅ”e. Onda sam iÅ”ao malo istraživati i postalo mi je jasnije zaÅ”to je takav ekran na satu. Odluka je sasvim logiÄna, ali kad kupiÅ” neÅ”to 5 puta skuplje od onog Å”to imaÅ”, oÄekujeÅ” da je bolje u svakom aspektu. Naviknuo sam se vrlo brzo, a i sam ekran na suncu izgleda puno bolje nego ovako u zatvorenom.
Å to se tiÄe same kvalitete i ÄvrstoÄe izrade, tu me oduÅ”evio, Radio sam neÅ”to s girjom i uspio sam zagrebati satom po njoj, veÄ me oblio hladan znoj, kad ono sat je oÅ”tetio girju, a ne girja sat. Na satu nema ni jedne crtice nakon tog sraza, stvarno impresivno. NaruÄio sam svejedno i gumenu masku za njega koju Äu stavljat kad idem trenirati i viÅ”e remena da mogu kombinirati uz outfite. Žao mi je samo mojih klasiÄnih satova, jer sam ih prestao nositi.
Sat je mokri san za ljubitelje tehnologije, ne znam jesam li ikad imao ureÄaj koji ima toliko opcija za namjestiti, stvarno Äudo jedno. Na prvu je malo overwhelming kada vidiÅ” te silne opcije, ali kad se malo ufuraÅ” stvarno je predobro, pogotovo za mene jer obožavam statistiÄke podatke, a ovdje ih ima koliko hoÄeÅ”.
Äini mi se da je i mjerenje podataka jako precizno. Moj radni dan je uvijek isti, po firmi hodam samo do sobe i onda do gableca i doma i veÄ 3. dan za redom dobijem prompt da sam proÅ”ao 10 katova toÄno u trenutku kad se doma popnem po stepenicama i stanem ispred vrata.
Je li overkill za moje potrebe, vjerojatno je. Po svemu viÄenom do sad, Äini mi se da je najkorisniji ovima koji trÄe da si prate parametre koje trebaju, ja sve ovo Å”to radim bih mogao i s jeftinijim satom, ili Äak i bez njega.
Bez obzira drago mi je Ŕto sam ga uzeo, prati mi precizno ono Ŕto treba, izgleda lijepo i jako sam zadovoljan s njim. Drugi put bi uzeo Epix jer je ista stvar, samo s AMOLED ekranom, ali je s druge strane duplo skuplji pa nisam siguran da je to isplativo.