wooddiebone Jasno, to sam i sam napisao da se ne negira, RPG je više od samo jedne stvari kao pojam. A njegove mehanike idu uvijek uz smjer igre, bila ona akcijsika, taktička, Virtual Sex ili nešto treće. RPG je širok pojam, a stvar je u tome što si ga svi interpretiramo na neki svoj način i prema tome bacamo naslove i mišljenja. I dalje Kotor navodim, Kotor je kralj zanata, Kotor je krenuo s puno toga što je Mass Effect kasnije preuzeo.
Ali slažem se za Mass Effect, serijal je stvarno nešto venzemaljsko, ispričali su svoju priču u ulozi jednog od ponajboljih protagonista ikad. Sve što veliš stoji. Imaju svoj smisao i ovo račvanje može biti primjer kak nešto treba odraditi, uz taj genijalni storytelling. Iako je meni prvi ispred ostatka, ostatak je dobar, ali ima svoje mušice. Kao paket svega što ja vidim kao RPG, prvi da, ostatak manje. Just that.
wooddiebone U trenutku kad je real time akcija postala moguća pojavom video igara, kockice i statistika uglavnom služe samo nostalgiji.
Na žalost, otišlo se smjerom ajmo stiskat po kocki i preć tako igru. Čast iznimkama.
wooddiebone Personu 5 planiram odigrati kad i ako nađem vremena za nju i ni na koji način mi namjera nije bila pljuvati po njoj.
Probaj onda malo bolje dočarat kontekst u koji stavljaš naslove, jer Persona 5 je čudo od igre kakvo ja u svojoj RPG karijeri nisam iskusio.